Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
EBCA - Electronic Brake Control Assistance?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Honda FR-V Minivan 2.0 i-VTEC 16V 155KM
(od 2005)
- w klasie samochodów:
- Vany
- na podstawie liczby ocen:
- 72
- Układ elektryczny
- 40%
- Układ hamulcowy
- 20%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
Dodaj pierwszą ciekawostkę o Honda FR-V Minivan 2.0 i-VTEC 16V 155KM

Lista opinii o Honda FR-V Minivan 2.0 i-VTEC 16V 155KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
A. Kopp - ukropp pokaż Email » 2005-09-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Nie lubie wspolczesnych samochodow uzytkowych i jezdze nimi z rozsadku. Sa brzydkie, plastikowe i nijakie. Niemieckie bez polotu. Wloskie nie budza zaufania (mam jeszcze Alfe - oddam za darmo). Francuskie tak samo jak wloskie a do tego strasznie "wynalzszcze". Amerykanskie nie nadaja sie na europejskie drogi. Japonskie wieja plastikiem i jakims niedorobieniem designerskim choc chyba sa dla mnie w sektorze uzytkowym najlepszym kompromisem. Chodzi oczywiscie o auta ponizej 200 tysiecy. (no to dostane zjebke na maila).
A FRV jest wlasnie taki ciut inny. I choc nie ma napedu na 4 kola (lub chociaz na tyl), 200 koni, sekwencyjnego automatu, jest przyciezkawy optycznie i ma mnostwo innych drobnych wad to jestem z niego bardzo zadowolony. Swietnie spelnia zalozenia i jest autem niebanalnym. Daje duzo satysfakcji, choc musialem sie przesiasc z 20 letniej, doskonalej S-Klasy (w126), ktora do tej pory jest dla mnie autem idealnym. Ale sie przestawilem, co do tej pory nie udalo sie w innym aucie niz FRV. To moje dosc osobiste zdanie - tak mi sie udalo. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 25000 km |
PIOTR Z WAWKI 2007-05-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Samochód kapitalny - idealnie mi odpowiada. Wyposażenie standartowe bardzo bogate, chociaż pozbawione jednego - a mianowicie czujników parkowania. POLECAM. TAK SAMO POLECAM TEN SAMOCHÓD. Jest wręcz wymarzony. Najlepsze dla mnie jest to, ze wiele osób za nim sie ogląda, a takze kilku o nim opowiadałem. Ach ta sylwetka. ROBI WRAZENIE I NIE TYLKO NA KOBIETACH. Jeden jedyny minus, to zła widoczność z tyłu i kiepskie parkowanie tyłem, lecz idzie się przyzwyczaić, szczególnie gdy pomaga czujnik. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2006 r., 40000 km |
woclaw pokaż Email » 2005-08-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Największą wadą tego samochodu jest lakier, bardzo wrażliwy na wszelkie zarysowania, wynikające z codziennej eksploatacji. Po 10.000 km nie wróży to dobrze na przyszłość, jeżeli chodzi o estetykę samochodu. Jest to mój pierwszy samochód japoński, do tej pory kupowałem tylko samochody niemieckie, w których takie problemy nie występują. Chociaż nie mam innych zastrzeżeń, następnym moim samochodem będzie znowu samochód niemiecki, poniewaz czuje się w nim w czasie jazdy pewnie i bezpiecznie. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., |
adam 2010-07-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Drzwiczki z byliczki. Auto niby duże, a ciasne; 6 siedzeń, ale dla małych Japończyków, drzwi wchodzą na kierowcę i pasażera, widoczność słabiutka, spryskiwacz - dramat, a paliwożerność po prostu osłabia. Wiele do życzenia pozostawia też ergonomia - wszystkie przyciski (sterowanie klimą, lusterkami, szybami) umieszczone są w idiotycznych miejscach i obsługując je w czasie jazdy, nietrudno o wypadek. Jedyny plus to to, że się nie psuje. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 141000 km |
Krzysztof Kuznia 2006-07-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Jestem bardzo zadowolony z wyboru. FR-V spelnilo prawie wszystkie moje chore kryteria. Jest oryginalna (zwraca uwage w drodze), spokojnie miesci 4 osobowa rodzine + babcia i chomik (razem 6), spokojnie moge sie poscigac i zostawic naiwniakow dalko w tyle (mysla, ze van nie potrafi jezdzic), i wystarczy, ze powiem Honda - wystarczy. Naprawde balem sie tego ukladu 3x2 - teraz jestem naprawde zadowolony i rodzina tez. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 14000 km |
airtomek pokaż Email » 2005-10-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
bardzo fajne auto z bogatym wyposażeniem,bardzo dobrym silnikiem,jego atut to nietypowość brak zainteresowania ze strony złodzieja,można było kupić je za 79900 jeżeli zostały z roku 2004 co uczyniłem, no i fakt że jest produkowane w Japonii pozwala mieć nadzieję że jakość jest na wysokim poziomie.Rocznikiem nie ma się co przejmować bo auta zamówione we wrześniu 2004 i tak w polsce były dopiero w lutym 2005. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., |
Grzegorz 2007-01-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
super auto dla rodziny i nie tylko, praktyczne, wzbudza duże zainteresowanie na drodze i w mieście ( to miłe), w porównaniu z posiadamy prze zemnie Audi A4 1999r. automat, bije je na głowe pod względem praktyczności i wygody użytkowania, po miesiacu użytkowania żona przestała lubić Audi, Po raz drugi z Vanów ponownie wybrałbym FRV szkoda tylko że disel jest tak drogi, pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 44000 km |
allach 2007-04-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Wyszedł z marchwi gwóźdź - jak mawiają w moich rodzinnych stronach. Samochód nie jest ani osobówką ani minivanem, niby luźny a ciasny, niby oszczędny i-VTEC, a bezynę łyka jak wodę, niby ma 6 biegów, ale szóstka nie wchodzi i niby ma 150 KM, a przyspieszenie jak wolnossący diesel. Jednym słowem - poza wyglądem trudno dopatrzeć się specjalnych pozytywów. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 12000 km |
piotr 2007-02-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Mimo wszystko jest to najlepsze auto jakie miałem, a było ich 12... W moim przypadku, kiedy potrzebowałem właśnie auta sześcioosobowego, to był najlepszy i chyba jedyny wybór (pozostawał jeszcze Fiat Multipla, ale czy TO jest wybór?). Żona, która głównie tym autem jeździ ma o nim nieco lepszą opinię niż ja - co też warto nadmienić... pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2006 r., 5000 km |
Booloomba 2005-08-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Generalnie ok, specjalnie nic nie męczy a radość z jazdy duża + bonus za wygląd + bonus za silnik. Jak by był dłuszy pół metra to by było lepiej ale wtedy to się by nazywał shuttle :)
Autko zdecydowanie dla koneserów jak wolisz wyżej siedzieć i wozisz dziecko to polecam, jak wolisz szaleć to lepiej accord. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 15000 km |
jachof pokaż Email » 2005-11-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
ogladałem i sprawdzałęm kilka różnych samochodów innych firm przed zakupem HONDY . Największe znaczenie miała dla mnie : cena , przestronność , dynamika i oczywiście dodatkowe wyposażenie (czyli coś w rodzaju minivana lub kombi). FR-V stosunkiem ceny do wyposażenia i wygody pobiła wszystkich. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., |
Jarek z Łodzi 2007-01-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Bardzo praktyczny pojazd. Komfortowy, dający poczucie bezpieczeństwa. Auto świetnie trzyma się drogi. 150 konny silnik lubi obroty, ale przy spokojnej jeździe praktycznie go nie słychać. Płaska powierzchnia bagażnika umożliwia przewiezienie dużych przedmiotów (wiozłem 180 cm lodówkę). pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 5000 km |
binrob pokaż Email » 2005-12-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
ogólnie jestem zadowolony oprócz tego że trochę za dużo pali i jest zbyt głośna - podmuchy wiatru, a niestety praktycznie cay czas jezdzę nią w długie trasy. Ma fajny wygląd i ludzie się za nią oglądają a to rekompensuje jej braki. Gdybym mógl cofnąć czas pewnie bym kupił coś innego. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 2 km |
address666 2006-07-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Rewelacyjne autko. Prawdziwy MPV którym można pojechać i do opery i zaraz potem na rower ( przy złożonych tylnych oparciach stawia się w pionie trzy z tyłu i wsadza trzy osoby na przód i ciągle mamy kupę miejsca na torby i inne szpargały ). Polecam zwłaszcze młodym i aktywnym. pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., |
bard59 pokaż Email » 2007-02-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Ocena ogolna? Ja jestem bardzo zadowolony z wyboru, ale innym zdecydowanie odradzam. Dlaczego? Ano dlatego, ze lubie jak do dzis - a zaczyna sie juz czwarty rok sprzedazy tego modelu u nas w kraju -ludzie z zainteresowaniem ogladaja sie za moim autkiem!!! To poprostu mile... pełna ocena Minivan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., |
Honda FR-V

10 komentarzy
8 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Potwierdzam
uyjy
fdrgt
Nie mam żadnych problemów z tym autem, a maiłem ich kilka. jak narazie niezawodne i dobre, oraz wygodne
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Honda FR-V, oglądali także
Dowiedz się więcej o Honda FR-V
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Wariacja od Hondy
Podczas, gdy wszyscy producenci budują siedmiomiejscowe mini vany, Honda jak zwykle poszła w stronę oryginalności i zredukowała jedno siedzenie. I tak na rynku pojawił się FR-V, który może przewieść sześć osób. Jest to bardzo ciekawa propozycja, którą skwitować można jednym słowem, zawartym w tytule: wariacja. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Analizując wszystkie wersje Octavii, które proponuje Skoda, można stwierdzić jedno - ten model ma być...