Wybierz generację

5 komentarzy

5 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~type r~type r

ja posiadam dc5 .liczylem ,liczylem i doszedlem do wniosku ze pali przy eco jezdzie 7,5 litra-tzn jezdzie mojej dziewczyny.ja okolo10-15

jerrywielojerrywielo

integra jest okeslanym przez consumer guide jako "BEST BUY" czyli zakup najbardziej polecany. MIerzone sa parametry jak zurzycie paliwa, ceny czesci, utrata wartosci przy odsprzedazy i wiele innych. Posiadalem jeszcze w Polsce wersje z 1995r Special Edition. Przy wypadach z Wawy na Mazury potrafila spalic 7 litrow na 100 km. Silnik 1,8 (170KM) Autko sprzedalem w zeslym roku przedy wyjazdem do Stanow. Wszyscy mnie przesrzegali, ze recesja na rynku i nie sprzedam samochodu. Po ukazaniu sie ogloszenia w allegro samochod sprzedalem 2-go dnia od momentu wystawienia aukcji. 10cio letni samochod z przebiegeiem ponad 100 tys mil (ponad 160 tys km) sprzedalem nowemu zadowolonemu wlascicielowi za kwote 17 tys PLN. Posiadalem ten samochod przez 5 lat i po za wymiana paskow rozrzadu, klockow, filtrow nic sie nie dzialo. Mialem drobna stluczke - peknieciu ulegl tylko kierunkowskaz wiec na ebay zakupilem ze stanow za cale 12$ komplet (2 szt) bialych - fabrycznie wychodzila w tym roku na bursztynowych. Nie jeden mechanik obawia sie tego samochodu slyszac osobliwa nazwe ale wierzcie mi, jesli potrafia naprawic Honde Civic lub Accord to z integra nie beda mieli najmniejszego problemu.
Pozdrawiam
PS
Obecnie posiadam Honde Civic Si

jarek.wp@wp.pljarek.wp@wp.pl

podobnie mam Acure Integre - V-TEC i do tego Type R. Mierzony był na siłowni i wyskoczyło UWAGA! 193KM przy 7500 obr. Trochę mnie zatkało bo myślałem, ze ma mniej. Kiedyś startował do mnie koles BMW 325. Tam jest właśnie 192~193KM ale integra waży dużo mniej do tego oboty kręcą się do 8500! W niemcach przy 7000 zaczynaja sypać się części więc każdy musi w tym momencie zmieniać bieg i to jest właśnie ten moment kiedy mówi się im " SEE YOU""
I tylko moga podziwiać tył mojej furki. W ubiegłe lato jechałem do Holandii, Zmknołem szafę na AUTOBANIE czyli 245 km/h. Nie jest to przyjemna prędkość na taki samochód bo od 200 wszystko powoli zaczyna wibrować. W dużych mercach starzy niemcy sa w stanie dłubać w nosie - ale tu trzeba skupić się utrzymaniu kierunku jazdy. Ale za to frajda na mieście jest maxymalna. W końcu ten samochodzik kosztuje 1/3 tego co mercedes. A jest (przynajmniej u mnie) tak samo bezawaryjny. Jak narazie mam 120tyś przebiegu - tyle, że milach amerykańskich - to prawie 200 000 km a bryka nadal pokazuje pazura powyżej 3000 obr. zaczyna ryczeć i na każdym biegu czuć wgniatanie w fotel. Gdy jadę na Mazury rekreacyjnie czyli do 100km/h pali 5,9L/100km. Mierzyłem 3 x od 3-ch lat i za każym razem to samo. WARUNEK; Nie wolno tylko przekraczać tych 3000 obrotów! A to nie jest łątwe jak widzę narwańców np w Passacie czy golfiku. Aż się proszą czasem by pokazać im ich tuzinkowość i miejsce między DAEWOO a SKODE. W końcu Honda od lat pokazywała na F1 jakie robią silniki. POLECAM

Przejdź do dyskusji

Zobacz również