Motosłownik
Hyundai Elantra V
(od 2010)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 17
- Silnik
- 40%
- Układ elektryczny
- 30%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Hyundai Elantra V
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
limakcki 2012-03-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Gdybym napisał, że samochód jest doskonały to bym skłamał. Idealna jak dla mnie sylwetka nadwozia w pięknym kolorze czarna perła sprawia, że wiele jestem mu w stanie wybaczyć, fajne prowadzenie, cichutki silnik i niesamowita radość z jazdy (i te oczy ludzi co to za auto), z drugiej strony głośne opony, badziewny schowek i brak rdsu w radiu denerwują. Aleee radio zmienię z czasem na fabryczną nawigację z radiem, opony wymienię na bardziej komfortowe i ciche, a co do schowka się zastanowię czym go wyłozyć i jak zrobić tam światło i będzie mocne 4,5. Na tą chwilę przesadziłbym gdybym dał więcej niż mocne 4. pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 1000 km |
Kieziu 2012-04-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Oceniam łącznie samochód na 5. Duzy plus za wygląd i skrzynie 6-biegowa. Duży bagaznik pozwala na wyjazd na wakacje z całą rodziną.
Minusy - radio bez RDS - w samochodzie za 60 tys zł to powinien być standard ale nie jest - w tej chwili mam stacje multimedialną, która jest specjalnie dedykowana do tego modelu. Działa ok.
Przyzwyczaiłem sie do samodomykania szyb - tutaj nie ma - taki malutki minusik.
Czekam na światła LED - chyba tez od i30 z przodu będą pasować... pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 9000 km |
luki1852 2011-09-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
za te pieniądze-nie ma lepszej oferty-zobaczymy jak z upływem kilometrów.
Po 2500 kilometrów podoba mi się coraz bardziej-a ten design mmmmmm pycha. Miło jeździć autem kształtnym, proporcjinalnym i "jakimś". Jakoś tu wszytsko współgra i dobrze wygląda a ja to lubię. Nigdy nie myślałem, że powiem coś takiego o koreańskim aucie-ale Szanowni Państwo to jest teraźniejszość i stan bieżący nie przyszłość-GERMANY UCZCIE SIĘ JAK PORYWAĆ TŁUMY pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM, 2011 r., 11000 km |
ML 2011-09-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Bez watpienia smiala stylistyka Elantry miala znaczenie przy zakupie. Jest to oczywiscie rzecz subiektywna, ale juz po dwoch tygodnach widac, ze ludziom te samochod sie podoba. Decydujace znaczenie mialy jednak opinie o samochodzie, a w szczegolnosci ocena wiarygodnego amerykanskiego miesiecznika
Consumer Reports (najlepszy wybor w kategorii maly samochod, porownywany miedzy innymi z Honda Civic, Mazda 3, Nissan Sentra ...) pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM, 2011 r., 1000 km |
Elantra1 2012-03-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Dlaczego piszę opinie po raz drugi o tym aucie?
Bo po przejechaniu już 35 tyś km cały czas wsiadam do niego z przyjemnością-wcześniej mi sie to nie zdarzało. po prostu sylwetka auta jest idealna i chyba najładniejsza na rynku (oczywiście subiektywne odczucie). bylem przekonany, że po przejechaniu trasy 3000 km (1500 w jedną i 1500 w drugą) odechce mi się. Hm? Nie odechciało a więcej-jeszcze bardziej polubiłem to autko pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 35000 km |
wito 2012-03-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Auto za którym wszyscy chętnie się obejrzą. Sylwetka super, po obejrzeniu chyba wszystkich dostępnych w Polsce marek aut, to wyróżniało się szczególnie. Silnik super, ładna sylwetka odpowiednia moc, 6 biegowa skrzynia niezła cena, niskie spalanie, rozstaw osi 270 cm, czegóż chcieć więcej pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 2000 km |
uzman 2012-02-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Na razie jestem zakochany, tak więc wad pewnie nie zauważam. Samochód jest naprawdę piękny i wyróżnia się tym na ulicach. W środku też jest śliczna. Jeździ się przyjemnie - czego więcej chcieć? pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 2000 km |
colton 2012-05-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Jestem bardzo zadowolony, ale jeżdżę jeszcze krótko tym samochodem, więc zobaczymy za kilka tys. km. pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM, 2011 r., 3000 km |
Krzychu 2011-11-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Bym go kupił ponownie ale z automatem - pewnie by trzeba ściągnąć z USA pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 3000 km |
karmel 2012-01-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
przy braku równości trochę źle się prowadzi :( pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 1000 km |
bodo 2012-03-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Jest tak że tylko sięcieszyć puki jest nowy pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 9000 km |
Kris 2011-10-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Bez uwag ,jestem zadowolony. pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM, 2011 r., 4000 km |
Zbyszek 2011-11-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Najlepsze auto Hyundai pełna ocena Sedan, 1.6 D-CVVT MPI 132 KM manualna, 2011 r., 6000 km |
Y 2012-05-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
jasiek 2012-01-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Super okazje u dealerów

46 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~PJ: matyas.11@wp.pl
Do ~pomocny:
Co masz na myśli mój drogi? Czyżbyś nie zrozumiał treści mojego posta?
Do ~matyas11:
mam podobnie, tylko u mnie jest jeszcze coś nie tak z 3 biegiem przy zimnym samochodzie. Byłem w serwisie, powiedzieli, że nie byli w stanie odtworzyć problemu (mówię o tym 3 biegu), bo jest ciepło i kazali mi przyjść jak będzie jesień, a w międzyczasie niczym się nie przejmować bo odnotowali zgłoszenie i jak się coś stanie to wymienią skrzynię.
P.S. skąd jesteś? możesz podać maila, żeby jakoś się skontaktować odnośnie tego haczenia?
![]()
Hyundai Elantra na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Hyundai Elantra, oglądali także
Dowiedz się więcej o Hyundai Elantra
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Hyundai Elantra - przystojny sedan
Europa nie jest tą częścią świata, gdzie chętnie kupuje się sedany, a już z pewnością nie kompaktowe sedany. Powodów jest kilka. Wśród często wymienianych są: mniej atrakcyjny wygląd i ograniczona praktyczność. A co jeśli ktoś lubi sedany i nie potrzebuje samochodu ani zbyt dużego, ani przesadnie praktycznego, za to ładnego? Jeszcze do niedawna taki ktoś miał problem. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Hyundai Elantra
najaktywniejsiKierowcy - Hyundai Elantra
najnowszeDzienniki pokładowe
Dziś moja dziewczyna Ania pojechała Elantrą odwiedzić rodzine w Krakowie. Autko ...
Dziś testowaliśmy z dziewczyną autko w Warszawie, frajda z jazdy niesamowita, on...

Ocena: