Ocena dotyczy

sd

Dodał: 19.08.2011

Poprzednie auto:

skoda

dane w katalogach to bajer. Największa ściema to pojemność bagażnika. Po zmierzeniu własnoręcznym użytkowa objętość to zaledwie 350-370l! ( potwierdzenie w niemieckich testach-do sprawdzenia).W katalogu dodają zapewne przestrzeń zajmowaną przez koło zapasowe!Wysokość bagażnika od podłogi do rolety to zaledwie ok. 40 cm!!! Nie włożysz koszyka z zakupami!

(kultura pracy, elastyczność)

Parametry niezłe jedynie w katalogu. Moc i moment obrotowy w górnych zakresach praktycznie niedostępne - patrz na prędkosci obrotowe silnika!

żadna rewelacja

podobno awaryjny i z gwarancja 12 mcy

kiepska do tyłu!

bu.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Przestrzeń

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

W tej cenie wybierze sie z pewnością niejedno lepsze auto. Pozostaje kwestia dostepności i ceny części zamiennych!

drobiazgi

Po przejechaniu 100000 km

poważne usterki

jw.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: Negatywnie: bagażnik i silnik.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Hyundai ix35

17 komentarzy

13 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~piotr~piotr

witam.mam ix35 od 30 01 2012 przejechałem ponad 3500km i jak na razie jestem bardzo zadowolony...co do spalania,chyba nikt zdrowo myślący nie wierzy w katalogowe obiecanki"przewaliłem"już kilka nowych samochodów,różnych marek i wiem,że wszędzie jest podobnie.plus?b.dobra jakość w stosunku do ceny,no i bardzo ładny...

~IX35~IX35

Przejechałem swoim IX35 Comfort 1,6 niewiele, bo tylko 500 km. Samochód jest przyjazny, zwrotny, jak na te wymiary wyposażenie - ok. Ogóle wrażenie pozytywne. O zaletach napiszą producenci i sprzedawcy, a ja - o wadach:
1. Słaba widoczność do tyłu, dobrze, że duże lusterka boczne dość dobrze to kompensują.
2. Bardzo krótkie 1-5 biegi
3. Brak czujnika deszczu, brak powrotu wycieraczek po zgaszeniu silnika. Brak automatycznego uruchomiania tylnej wycieraczki przy włączonych przednich i tylnym biegu.
4. Nierówna przestrzeń bagażowa po złożeniiu tylnego siedzenia
5. Spalanie znacznie większe, niż w katalogu.
6. Bardzo wąski postawiony po środku ISOFIX w tylnej kanapie powodujący, że po postawieniu fotelika na tylnej kanapie może usiąść jeszcze tylko jedna osoba.
7. Nieoryginalne czujniki parkowania montowane przez Hyundaia jadą tanią chińszczyzną, a zwłaszczawyświetlacz.
8. Silnik nie jest bardzo dynamiczny, a raczej wystarczający do spokojnej jazdy bez szaleństw.
9. Opisywana w katalogu skórzana tapicerka jest zrobiona ze skóry EKOLOGICZNEJ.
10. Brak funkcji doświetlania zakrętów.

Ale porównując ten samochód z bliźniakiem (KIA Sportage), wypada on neco lepiej zwłaszcza pod względem ciekawszego i bogatszego wnętrza i wyposarzenia, a propnowany w KIA tempomat i tak nie jest przydatny na polskich drogach.
Mimo wymienionych niedoróbek nadal uważam, że jest to dobry samochód i nie żałuję zakupu.

~posiadacz ix35~posiadacz ix35

Mam ix35 1,6 comfort, benzyna (ten sam silnik co w SPORTAGE). Ogólnie jestem zadowolony i nie mam uwag. To co obiecali w katalogu to jest i jest OK. Poza jednym - spalanie. Przejechałem co prawda dopiero 1500 km. Dwa razy zrobiłem tę samą trasę 400 km. Jadąc muszę przejechać przez Warszawę (rano korki). Spalanie w jeździe mieszanej wg normy - 6,8l/100km, a wg tankowanej benzyny ("pod korek" 9,0 i ponad, przy prędkości 90-110 km/h. Jeżdżę raczej równo i bez gwałtownych przyspieszeń. Mam tylko nadzieję, że silnik jak mówią się z czasem "ułoży".

Przejdź do dyskusji

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Hyundai ix35