Ocena dotyczy

| oszczędny | zrównoważony | dynamiczny |
| 5 | 25 | 50 | 75 | 100 |

drobiazgi

poważne usterki

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?
Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Hyundai ix35

17 komentarzy
13 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
witam.mam ix35 od 30 01 2012 przejechałem ponad 3500km i jak na razie jestem bardzo zadowolony...co do spalania,chyba nikt zdrowo myślący nie wierzy w katalogowe obiecanki"przewaliłem"już kilka nowych samochodów,różnych marek i wiem,że wszędzie jest podobnie.plus?b.dobra jakość w stosunku do ceny,no i bardzo ładny...
Przejechałem swoim IX35 Comfort 1,6 niewiele, bo tylko 500 km. Samochód jest przyjazny, zwrotny, jak na te wymiary wyposażenie - ok. Ogóle wrażenie pozytywne. O zaletach napiszą producenci i sprzedawcy, a ja - o wadach:
1. Słaba widoczność do tyłu, dobrze, że duże lusterka boczne dość dobrze to kompensują.
2. Bardzo krótkie 1-5 biegi
3. Brak czujnika deszczu, brak powrotu wycieraczek po zgaszeniu silnika. Brak automatycznego uruchomiania tylnej wycieraczki przy włączonych przednich i tylnym biegu.
4. Nierówna przestrzeń bagażowa po złożeniiu tylnego siedzenia
5. Spalanie znacznie większe, niż w katalogu.
6. Bardzo wąski postawiony po środku ISOFIX w tylnej kanapie powodujący, że po postawieniu fotelika na tylnej kanapie może usiąść jeszcze tylko jedna osoba.
7. Nieoryginalne czujniki parkowania montowane przez Hyundaia jadą tanią chińszczyzną, a zwłaszczawyświetlacz.
8. Silnik nie jest bardzo dynamiczny, a raczej wystarczający do spokojnej jazdy bez szaleństw.
9. Opisywana w katalogu skórzana tapicerka jest zrobiona ze skóry EKOLOGICZNEJ.
10. Brak funkcji doświetlania zakrętów.
Ale porównując ten samochód z bliźniakiem (KIA Sportage), wypada on neco lepiej zwłaszcza pod względem ciekawszego i bogatszego wnętrza i wyposarzenia, a propnowany w KIA tempomat i tak nie jest przydatny na polskich drogach.
Mimo wymienionych niedoróbek nadal uważam, że jest to dobry samochód i nie żałuję zakupu.
Mam ix35 1,6 comfort, benzyna (ten sam silnik co w SPORTAGE). Ogólnie jestem zadowolony i nie mam uwag. To co obiecali w katalogu to jest i jest OK. Poza jednym - spalanie. Przejechałem co prawda dopiero 1500 km. Dwa razy zrobiłem tę samą trasę 400 km. Jadąc muszę przejechać przez Warszawę (rano korki). Spalanie w jeździe mieszanej wg normy - 6,8l/100km, a wg tankowanej benzyny ("pod korek"
9,0 i ponad, przy prędkości 90-110 km/h. Jeżdżę raczej równo i bez gwałtownych przyspieszeń. Mam tylko nadzieję, że silnik jak mówią się z czasem "ułoży".
Dowiedz się więcej o Hyundai ix35
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...

4.18
4.34