Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Liczba oktanowa?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Hyundai Lantra I

(od 1991 do 1995)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 139
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 30 ocen)
TAK (86%)
NIE (14%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 74%
  • Karoseria
  • 17%
  • Układ elektryczny
  • 3%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 55%
  • Silnik
  • 38%
  • Zawieszenie
  • 33%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Hyundai Lantra I

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Hyundai Lantra I

Silniki Hyundai Lantra I

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Hyundai Lantra I

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
stasza pokaż Email »
2003-07-17
 (4,54)
Żadnych większych problemów, to moj drugi Hyundai po PONYM, biały sedan prezentuje sie naprawdę bardzo przyzwoicie, bdb fotele jezdżę bez pokrowcow i nie widac sladów zużycia, ostatnio wlałem do niego olej 5w30 ELV Evolution i bardzo go polecam zwłaszcza na zimę auto odpala w niskich temperaturach bez najmniejszego problemu, leje prawie zawsze PB98 bo uważam że nie ma co oszczędzć tych paru groszy na paliwie kosztem silnika, miałekm dwie drobne stłuczki ale zderzaki zachowały sie znakomicie i praktycznie zamortyzowaly wszystko. z dodatkow najbardziej cenie klimatyzacje -latem nieodzowna, elektryczne szyby- jednak to wygoda, stndartowe nagłośnienie jest równiez bardzo przyzwoite 2xduże głosniki niskotonowe z tyłu i 2xsredniotonowe w drzwiach przednich. Całość robi bardzo dobre wrażenie i jestem z tego samochodu bardzo zadowolony.
pełna ocena Sedan, 1.6 114 KM, 1995 r., 65000 km
GÓRAL OD N. SĄCZA
2006-03-09
 (4,08)
Sam.kupiłem 2lata temu do tej pory zrobiłem ok.13000 km. Bez awarii,bez problemów.Przed kupnem sam. sprawdzony był przez znajomych diagnostów ,którzy nie chcieli uwierzyć że to jest 92r.,zero korozjii,żadnych luzów itd.,nie było się do czego przyczepić.Silnik jest b.cichy ,spalanie w normie, z mocą też nie najgorzej 85 KM .Za to ogrzewanie ma rewelacyjne ,nie ma mrozów na to auto ! Części- orginały drogie,ale zamienniki są do przyjęcia.Problem za to mam z kupnem wył.opuszczania i podnoszenia szyb ( głównego ).Sumując: komfort i wygoda za małe pieniądze ,ponoć hyundai´e mają nie do zdarcia śilniki i chyba to jest prawda,wystarczy dbać i jeżdzić ! Ja ze swojej snieżno białej lantry jestem naprawdę zadowolony .Brak mi tylko abs´u i poduszki. Ogólna ocena, mocna 4-ka..
pełna ocena Sedan, 1.5 86 KM, 1992 r.,
Bury
2003-12-15
 (3,54)
Autko jest ogolnie OK, siada elektryka przednich szyb, łamia sie klamki, pokretła od nawiewu, bardzo kiepskie dojscie aby wymienic linke od predkosciomierza trzeba praktycznie rozebrac cala deske rozdzielcza, przepalily sie zarowki oswietlajace tablice rejestracyjna - nie moge sobie poradzic aby je wymienic - nie wiem jak - to sa minusy jakie zaobserwowalem, natomiast bardzo dobrze sie prowadzi, mocno trzyma sie drogi na zakretach, wygodny, sporo miejsca w srodku jak na tej klasy samochod ma stosunkowo maly silnik bo 1.5 ale i tak w miare dobrze sie "odpycha", ma zadawalajace osiagi - od razu laczy sie to ze spalaniem miasto 10 l, trasa 8l - chyba mam jakis refny model ze tak duzo mi pali.
pełna ocena Sedan, 1.5 86 KM, 1993 r., 10000 km
kostek
2003-07-20
 (4,46)
Miałem kolejno trzy Lantry i podejrzewam , że następna też będzie Lantra lub większa Sonata. Jeżeli trafi się używany egzemplarz bez "większych przygód" i przyzwoicie eksploatowany z "udokumentowanym życiorysem" to jest to samochód nie do zdarcia. Należy tylko po gwarancji unikać większości tak zwanych autoryzowanych serwisów i znależć sobie jeden porządny warsztat /a to wcale nie jest łatwe/.Tylko w przypadku poważnej usterki podjechać do autoryzowanego serwisu aby przez złącze diagnostyczne ustalili przyczynę a dalej jeżeli to nie jest związane z elektroniką radzę jak powyżej. Ja przez kilka lat tylko raz korzystałem z takiego sprawdzania samochodu.
pełna ocena Sedan, 1.8 128 KM, 1995 r., 120000 km

2008-07-23
 (2,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Początkowo wszystko było ok.Lecz po przekroczeniu magicznej bariery 200000 tysięcy km.zaczął się rozpadać.Najpierw silnik wymagał generalnego remontu,później spalił się komputer,przestał trzymać obroty do wymiany poszedł silniczek krokowy.Jakiś czas później siadł wentylator aż na końcu silnik po dłuższej jeździe łapał wysoką temperaturę pomimo działającego wentylatora i regularnemu uzupełnianiu płynu w chłodnicy,nawet dwu godzinny postój nic nie pom agał w skutek czego zatrzymałem się na autostradzie i ostatnie 250 km do celu przejechałem na lawecie.Parę dni później na złomie dokonał żywota.
pełna ocena Sedan, 1.6 114 KM, 1991 r., 210000 km
Majoko
2007-05-10
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Kupłem 12letnią lantre,w tej chwili ma 15lat. Karoseria auta bez widocznych śladów rdzy.Wymieniłem w niej -amortyzatory,sterowanie centralnego zamka,ostatni tłumik,akumulator,klocki hamulcowe no to już obsługa o filtrach i płynach nie wspomne{przecisciłem styki sterownika szyb } Uważam ogólnie że to bardzo dobre bez awaryjne auto choć posiadam piętnastoletni wyprodukowany w Korei egzemplaż. Znakomity stosunek wiek do ceny.pali na dotyk , diagnostyki nie robiłem w nim od kiedy go posiadam świec też nie wymieniałem i pyka jak złotko.
pełna ocena Sedan, 1.5 86 KM, 1992 r., 184000 km
Vojo
2007-06-29
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Mimo różnych mniej lub bardziej dotkliwych mankamentów ten samochód jest spełnieniem za bardzo rozsądne pieniądze dużego w środku, niewielkiego z zewnątrz, o wieczne nowoczesnej sylwetce i bardzo pakownego i ergonomicznego itd auta. Mam kombi w pełnej opcji i nic mi więcej nie trzeba. Świetnie się zbiera, na 3/4/5 biegu ma przyspieszenie, nieprawdopodobnie elastyczną skrzyynię, świetne wspomaganie. Szkoda, że zaczyna się nieco "żółte" na lakierze pojawiać...
pełna ocena Sedan, 1.6 114 KM, 1995 r., 119000 km
Grzesioka; kania pokaż Email »
2002-01-30
 (4,15)
super - za taką kasę chyba nic lepszego bym nie kupił (z takim wyposażeniem - ABS, 2 x poduszki, pełna elektryka, klima) duża satysfakcja z jazdy, czuje sie dużą moc pod nogą (138 KM) skośnoocy mogliby troche popracować nad estetyką wnętrza - tapicerka, kolorystyka - echhh widziałem duuuużo lepsze samochody pod tym względem... AHA!!!!!!!!! super zajebiście mały bagażnik!!! - to wielki minus...
pełna ocena Sedan, 2.0 139 KM, 1995 r., 63000000 km
tommator
2005-10-01
 (4,08)
bardzo przyzwoite, wygodne rodzinne auto, do 150 tys praktycznie bezawaryjny, teraz dopiero zaczęły "wychodzić" polskie drogi - łożyska, amortyzatory, inne elementy zawieszenia. Pierwsze`awarie elektryki (cetralny el szyb)Pojawiły się mikro ślady rdzy. Silnik nadal żyleta !! Generalnie spokojnie polecam nawt egzemplaże 6-8 lat z przebiegiem w ok 100tys - dobry stosunek ceny do osiągów i jakości
pełna ocena Sedan, 1.8 128 KM, 1995 r., 170000 km
Jancio
2003-09-24
 (3,85)
Bardzo fajne autko...w rewelacyjnej cenie. Dobre osiągi, przyzwoite wyposażenie, wygląda na duużo droższy niż jest (budzi zaciekawienie) - co ciekawe z w zależności od koloru wygląda nieco inaczej... Całokształt bardzo pozytywnie - co rodzi pewien problem, bo kiedyś trzeba będzie wymienić i w tym przedziale cenowym nie widzę konkurencji...chyba że Elantra lub Sonata.
pełna ocena Sedan, 1.6 114 KM, 1995 r., 101000 km
wykrzyknik
2006-04-24
 (3,23)
Nie polecma nikomu tej marki ani tego modelu. Choć auto wygląda ładnie i gdyby było zrobine z lepszych materiałów i wykonane staranniej były by naprawdę sympatyczne. Jazda tym samochjodem nie ęczy, długie trasy pokonuje się przyjemnie choć z obawą czy aby na pewno nic sie nie popsuje. W zakrętach nawet szybkich dobrze ytrzyma się drogi.
pełna ocena Sedan, 1.6 114 KM, 1995 r., 18000 km
arczi.86 pokaż Email »
2008-07-05
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
SUPER AUTO przez duże S. Godne uwagi kto je kupi nie straci na nim na pewno(pomijając tutaj zaniedbane egzemplarze)Ogólnie rzecz biorąc macie wypasioną, piękną reprezentującą sie limuzynę przede wszystkim mało znaną za którą nie jedna osoba się obejrzy zwłaszcza w srebrnym metalizowanym kolorze. W razie pytań podaje adres e-mail
pełna ocena Sedan, 1.5 86 KM, 1993 r., 162000 km
Wacław
2006-10-25
 (3,92)
Lantrę kupiłem z dwóch powodów: zaufania do marki wynikającego z własnych doświadczeń, no i żonie się bardzo podobał :) Auto robi dobre wrażenie na postronnych, niektórzy się nawet oglądają. Mało kłopotliwe, dostojne i zarazem żwawe. Raczej ekonomiczne i niewymagające. Można korzystać z życia w tym aucie.
pełna ocena Sedan, 2.0 139 KM, 1995 r., 100000 km
Dex (bartek278 pokaż Email »
2004-01-22
 (4,54)
Auto Jest super nie radził bym kupować auta tej samej klasy po droższej cenie. Auto jest w miare tanie i o dużej pojeemności. W tym aucie nie ma różnicy gdzie siedzisz z przodu czy styłu po obu stronach jest tyle samo dużo miejsca. Według mnie ten samochód nie ma żadnych wad !!!!!!
pełna ocena Sedan, 1.6 114 KM, 1995 r., 80000 km
Grzesiek, grzesioka pokaż Email »
2001-11-06
 (3,69)
uwazam ze to dobry samochód - szczególnie biorąc pod uwagę stosunek jakosci do ceny. Trzy letni samochód z pełnym wyposażeniem (ABS, klimatyzacja,2x poduszki powietrzne, pełna elektryka, immobiliser, alu felgi) kosztował mnie 27 tys. PLN
pełna ocena Sedan, 2.0 139 KM, 1995 r., 55000 km

85 komentarzy

66 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

RICARDOSRICARDOS

Do kropek0102: zobacz na jakich mój Hyundai stoi alusach mi się bardzo podobają...

RICARDOSRICARDOS

Witam ,czy ktoś wie ile kosztuje najtańszy rozrusznik i adres sklepu ewentualnie...Bo słyszałem że regeneracja nic nie daje na dłuższą metę>>>?

~heiser~heiser

Lantra jest the best, precz z wieśwagenami!!

Przejdź do dyskusji

Zobacz również