Motosłownik
Hyundai Lantra II
(od 1996 do 2001)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 97
- Silnik
- 38%
- Zawieszenie
- 33%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Hyundai Lantra II
Nadwozia Hyundai Lantra II
Silniki Hyundai Lantra II
- 1.5 90KM, 1996-2001 (16)
- 1.6 115KM, 1996-2001 (47)
- 1.8 127KM, 1996-2001 (15)
- 2.0 140KM, 1996-2001 (15)
Lista opinii o Hyundai Lantra II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Andrzej 2011-07-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Świetny samochód rodzinny łączący w sobie funkcjonalność, ekonomię podczas eksploatacji, niezawodność i ciekawą, mało spotykaną stylistykę. Doskonale sprawdza się nie tylko jako samochód na wyjazd rodzinny ale i dynamiczne autko o sportowym zacięciu. Ceny części zamiennych są na normalnym poziomie i różnią się od popularnych marek jeżdżących po naszych drogach a i z dostępnością nie ma problemu. Jak na samochód tej wielkości i takimi osiągami przy silniku 2.0 16V 140KM rewelacyjnie ekonomiczne (bez problemów znosi instalowanie gazu). pełna ocena Kombi, 2.0 140 KM manualna, 2000 r., 214000 km |
benji 2010-09-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
duże, przestronne, niezawodne, ekonomiczne auto za niewiarygodnie smieszne pieniądze. Przed zakupem planowałem go zagazować, ale po kilku wizytach na stacji benzynowej zmieniłem zdanie. za te pieniądze nic lepszego na rynku nie ma. to mój pierwszy hyundai, ale pewnie nie ostatni. polecam to auto każdemu, kto nie chce przepłacać, a chce jeździć tanio, wygodnie i bezawaryjnie. no i nie mam obaw że mi go ukradną. LANDRYNA naprawde daje rade. polecam. pełna ocena Kombi, 2.0 140 KM, 2000 r., 128000 km |
sssyk1 2011-11-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Za niewielkie pieniądze otrzymuje się niezawodne,tanie w utrzymaniu auto średniej klasy.Cóż tu więcej chcieć?Tak od siebie dodam że miałem parę opli(kadett,astra,omega II),vw(golf,passat B4),i dwa fordy(sierra).Tamte auta też jeździły ale zdecydowanie z większymi problemami(może trafiły do mnie "wybitne" egzemplarze?),na dzś więc lantrę mogę z czystym sumieniem polecić jako alternatywę do aut wymienionych wyżej pełna ocena Kombi, 1.6 115 KM manualna, 1996 r., 152000 km |
andrzej: nowaccy pokaż Email » 2003-05-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Jest to mój drugi hyundai (poprzednio accent 1,5) i napewno nie ostatni. Trochę mam pretensji do dystrybutora aut w Polsce, zachowuje się jak za czasów PRL-u, brak troski o klienta-użytkownika.Interesują się tylko sprzedażą nowych aut, a co z org. akcesoriami do już kupionych aut zaskoczyły mnie oferty w sklepach Chorwacji,czy Grecji. U nas oferta org. akcesoriów praktycznie nie istnieje. pełna ocena Sedan, 1.8 127 KM, 1999 r., 25000 km |
Michał 2008-06-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Niedrogie auto o znakomitym wyposażeniu. Kiedy go kupowałem w 2000 r. dostałem, w cenie gołego Golfa 1.6, dwulitrowy samochód z klimą, pełną elektryką, hamulcami tarczowymi. Pomimo lat niedbania o niego nie chce się popsuć, pomimo tylko okazyjnego serwisowania. 12 letni samochód, który poddałem przeglądowi w Stacji Kontroli Pojazdów wykazał jedynie gumkę do wymiany w zawieszeniu. pełna ocena Sedan, 2.0 140 KM, 1996 r., 199000 km |
Piotr84 2012-02-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Śmiało mogę polecić to auto dla rodziny dość dobrze wykończone, dobrze wyposażone i wygodne jak za te pieniądze a przede wszystkim niezawodne.Przejechałem nim około 30 tyś km w ciągu 2 lat teraz ma około 180tyś przejechane i myślę ze jeszcze sporo przejedzie. Ludzie nie ma się co bać hyundaia części dostęne i w cenach takich jak do pancerwagenów.POLECAM pełna ocena Sedan, 1.6 115 KM manualna, 1999 r., 184000 km |
louiss pokaż Email » 2001-10-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Super wykończenia - głównie plastiki, bardzo dobry stosunek ceny do możliwości. Auto z całą pewnościa nie docenione przez Polaków!!! To właściwie Mitsubishi Carisma z innym nadwoziem. Polecam gorąco. Auto jest jedną nogą w klasie średniej/wyższej. Elegancki, nieco opływowy, amerykański wygląd. pełne wyposażenie w rewelacyjnej cenie! pełna ocena Sedan, 2.0 140 KM, 2000 r., 50000 km |
gross_art 2009-08-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
za małe pieniądze kmfortowe i bezproblemowe auto, a w dodatku wszystkomające, w wersji kombi doskonały samochód rodzinny, fajnie się prowadzi i daje dużo frajdy z jazdy, gwarantuję kto go kupi nie będzie chciał się z nim rozstać. Mam go od niedawna, ale miałem już parę innych samochodów i wiem co piszę to dobry i solidny pojazd. pełna ocena Kombi, 2.0 140 KM, 1997 r., 18000 km |
Robert More 2007-03-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Posiadam wersję kombi.Jerst to świetne autko rodzinne doskonale spisuje się zarównio w mieście jak i na dalekich trasach.Odskocznia od zalewu golfów,astr,pasatów które spowszedniały i nie wzbudzają enruzjazmu zarówno estetyka jak i parametrami technicznymi.
Dynamiczny 116 konny silnik pozostawia
ww auta daleko z tyłu. pełna ocena Kombi, 1.6 115 KM, 2000 r., 108000 km |
barracuda pokaż Email » 2001-11-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Myślę że jest to zajebisty samochodzik, troche sportowy, troche rodziny a nawet limuzynowy.3 in 1 to motto Hyundaia, silniki naprawde mają moc i można z niej korzystać...., szkoda tylko że jest to samochód mało spotykany i nie wiele jest oferowanych akcesorii tuningowych do tego modelu..... pełna ocena Sedan, 1.8 127 KM, 1999 r., 11000 km |
MACIEJ 2006-05-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
TYLKO HYUNDAI TYLKO HYUNDAI TYLKO HYUNDAI TYLKO HYUNDAI
TO NIE PRAWDA ŻE NIE MA CZĘŚCI SĄ WSZĘDZIE NO ALE JAK KTOŚ MYŚLI ŻE AMORTYZATOR KOSZTUJE 90 ZL TO NIC DZIWNEGO ŻE WYBRZYDZAJĄ A KUPCIE SOBIE DO AUDI LUB BMW 2000 ROK AMORTYZATORY :) KRÓTKO DOBRE WYPOSAŻENIE ZA MAŁĄ CENE I NIE KRADNĄ pełna ocena Sedan, 2.0 140 KM, 2000 r., 110000 km |
conrado 2006-09-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
jeśli ktoś poszukuje auta wygodnego w miare ładnego mówie o wersji combi bo takową posiadam, które ma nie zawodzić użytkownika polecam ten model Lantra wzbudza zainteresowanie na drodze no bo przeciez łatwo go nie spaotkacoeie na naszych drochach pełnych VW i Skody ;) pełna ocena Kombi, 1.8 127 KM, 1999 r., 73000 km |
MARIUSZ 2010-02-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
JA ZA TE PIENIŻKI REWELACJA DUŻO LEPSZA PROPOZYCJA JAK FIAT MAREA WEEKEND POD KAŻDĄ POSTACIĄ I Z KAŻDYM SILNIEM I WERSJĄ WYPOSAŻENIA (MÓJ HYUNDAI MA WSZYSTKO - ABS, KLIME, ELEKTRYCZNE SZYBY, PODUSZKI, CENTRALNY ZAMEK ITP) LEBSZY NIŻ VW - POD WZGLĘDEM CENY I INNE AUTA pełna ocena Kombi, 1.6 115 KM, 1997 r., 169000 km |
x7x 2003-03-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Bardzo dobry silnik-mocny, elastyczny bardzo oszczędny ( uwaga należy stosować paliwo o liczbie oktanowej minimum 98, inaczej zużycie wzrasta -udowodnione )
Bardzo dobre zawieszenie jak na tą klasę aut. Obszerne wnętrze.
To trzy największe zalety tego kombi pełna ocena Kombi, 1.8 127 KM, 1999 r., 160000 km |
wb 2007-10-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Samochód tani, niezawodny. Warto dbać o terminowe przeglady. Wymienione przeze mnie usterki to tylko wina braku kontroli (zapieczone hamulce, uszkodzone uszczelnienie koła) lub niefachowej naprawy (uszczelnianie pokrywy na silikon). pełna ocena Sedan, 1.5 90 KM, 2000 r., 93000 km |
Super okazje u dealerów
Hyundai - 41 samochodów w ofercie
Rabaty do 20 000 pln!
Hyundai Lantra

85 komentarzy
66 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do kropek0102: zobacz na jakich mój Hyundai stoi alusach mi się bardzo podobają...
Witam ,czy ktoś wie ile kosztuje najtańszy rozrusznik i adres sklepu ewentualnie...Bo słyszałem że regeneracja nic nie daje na dłuższą metę>>>?
Lantra jest the best, precz z wieśwagenami!!
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Hyundai Lantra, oglądali także
Dowiedz się więcej o Hyundai Lantra
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...

Ocena: