Ocena dotyczy

(4,08)

Autor

cyzyk pokaż Email »

Dodał: 18.08.2006

autko jest fajne, dużo schowków, wnętrze przestrzenne nawet dla wysokich osób, poprostu samochód rodzinny, silnik 1,5 SRDI 82KM trzy cylindrowy jak się depnie to myslisz że te parametry są za małe, przyspieszenie OK, mogło być troszkę ciszej, dobrze pomyślany, wysoko się siedzi, fajny komfort jazdy. Drogie części, samochód na polskim rynku od 2004r, problem np. jest dostać filtr oleju normalnie w sklepie. Ogólnie jestem zadowolony.

(kultura pracy, elastyczność)

troszkę hałasuje

tzreci bieg jest po skosie, tzn drążek biegu nie jest idealnie pomiedzy 3 a 4 biegiem

bez zastrzerzeń, nawet przy takim przebiegu (w większości eksploatowany na granicą)

troszeczkę przeszkadza przedni słupek

fajnie pomyślany
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

klima OK, ogrzewanie OK,

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

dużo, jestem wysoki i miejsca jest wystarczająco, przestrzenny

mogłoby być ciszej

9 komentarzy

7 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~czakot~czakot

Do ~andrzej wasosz: Witam, mam pytanie czy poradziłeś sobie ze świecącą kontrolką poduszek? Znajomi mają ten sam problem, pozdro.

~czakot~czakot

Do ~Mietek: A co się dzieję, kolego? Ja mam jednego matrix a od 3,5 lat a drugiego od roku, jak co to mogę służyć pomocą, pozdrawiam.

~czakot~czakot

Witam ponownie, pisałem, że od grudnia się psuje mój matrix i to prawda, po 5 tyg elektromechanik oddał nie zrobionego, kupiłem kabel do kompa, pogadałem na forum z dobrymi mechanikami i sam zrobiłem w 3 godziny, niemożliwe, a jednak!!! Wyjmowali wtryski, pompę wysokiego itd. a wystarczyło wymienić filtr paliwa i jest ok. Dup... dał już pierwszy mechanik , który zamontował za mały filtr, chyba z lenistwa, bo żeby zamontować prawidłowy trzeba odkręcić podgrzewacz od łapy zawieszenia, bo inaczej rurki do absu przeszkadzają, drugi nakombinował i pomogło to na tydzień, a trzeci przez 5 tyg nie dał rady i rozkręcił pół silnika, wtryski, pompę wysokiego, zaworki podciśnieniowe itd. Hyundai bzyka jak pszczółka, porostu brak odpowiednio wyszkolonych fachowców w CRDi i tyle.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Hyundai Matrix, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Hyundai Matrix