Motosłownik
Jeep Liberty Terenowy
(od 2002)
- w klasie samochodów:
- Małe SUVy
- na podstawie liczby ocen:
- 48
- Karoseria
- 25%
- Silnik
- 25%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Części samochodowe:
- Zadaj pytanie
Opinie o Jeep Liberty Terenowy
Silniki Jeep Liberty
- 2.4 150KM, 2002-2006 (2)
- 3.7 211KM, 2002-2012 (40)
Lista opinii o Jeep Liberty Terenowy
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Mirek 2009-06-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Samochodem jezdzilem kilka miesiecy.Mialem wersje bez stabilizacji trakcji-tragedia.naped na tyl powoduje,ze na mokrej jezdni i umiarkowanym dodaniu gazu tyl samochodu tanczy,Opony mialem nowe,dobre.Jezdzilem tez takim samochodem z kontrola trakcji-juz nie ma stracha,ze przy wyjezdzaniu z podpozadkowanej wyladuje na barierce,lub poza jezdnia.Wysokie spalanie-liczylem sie z tym.Problemem jest w maly bagaznik,jezlei chce sie wsadzic butle z gazem.A innego miejsca na gaz nie ma.Liberty jest wysoki i strach nim wchodzic w zakrety-tam,gdzie astra jade 110km/h-jeepem zwalniam do 80.W terenie super,maly samochod,wiec dobrze sie jezdzi.Reduktor troche ciezko wchodzi,ale to przypadkosc jeepow.Dobre opony to podstawa.Silnik przy przebiegu 144 000 km chodzi idelanie,skrzynia automat tez,Amortyzatorki tyl do wymiany,takze jakies gumki w zawieszeniu.Podsumowanie-dlugie trasy,zakrety,wyjazdu na wakacje z rodzina-astra duzo lepsza,wygodneijsza i ekonimicnziejsza.Krotkie trasy,miasto,dojazd na dzialke,wolna jazda-super,idealny samochod do jazdy dookola miasta pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 144000 km |
Suchy 2008-06-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Na razie auto oceniam wysoko ... mimo, że ekonomiczność można podważyć. Wszytko zależy od oczekiwań .... W planach mam założenia gazu, ale na razie na benzynie nie narzekam. Przy tym 3,7l należy się z tym liczyć, ale za to otrzymuje się niewyżyłowany doskonały, trwały i cichy silnik. Wnętrze może trochę razić np posiadaczy japońskich cacek, ale to auto dla faceta ..... który umie docenić co ma znaczenie ... :-) pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 31000 km |
Marek_R 2010-10-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jeździłem różnymi samochodami 4x4 jak i bulwarówkami. Tego zakupiłem jako kompromis. W przeprawy bawić się nim nie zamierzam do tego jest XJ. Ten samochód to coś pomiędzy bulwarówką typu Rav4/CRV a samochodem ofroad`owym. Samonośna buda brak mostu z przodu w zasadzie go wyklucza w ekstremalnym terenie, ale i tak zajedzie dalej niż wspomniane powyżej. pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2004 r., 100000 km |
Kinimod 2007-11-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Jestem w posiadaniu tego autka dopiero kilka miesięcy i jak na razie każdego dnia mam dużą frajdę z jazdy. Jeżeli ktoś już ma za sobą potrzebę udowadnia sobie że jest najszybszy na drodze a szuka dobrego stylu, mocy i super środka na polską jakość dróg zachęcam do zakupu. pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2002 r., 109000 km |
Bart 2008-03-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Jezdzilem juz kilkoma amerykanskimi samochodami - ale ten jeep jest swietny - prosty, bez zadnych bajerow - po prostu fajny woz terenowy. Jedyny zarzut jaki mam do niego to astronomiczne zuzycie paliwa - i tutaj wbrew sobie musialem go zagazowac :(
polecam - super autko pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2002 r., 150000 km |
BW 2005-02-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
W przeciwienstiwe do konkurentow, np. Toyoty RAV4 albo Ford´a Escape, jest to samochod terenowy ktory zostal przystosowany do jazdy po normalnych drogach i autostradach. Konkurenci to raczej samochody drogowe przystosowane do jazdy w minimalnym terenie... pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2004 r., 13000 km |
szczęściarz 2007-11-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
gdybym miał kupić jeszcze raz to tylko jeep albo cherokee/liberty albo wrangler unlimited (ten sam silnik i skrzynia)
Samochód doskonały na polskie drogi i w teren. To nie zwykły SUW. To prawdziwa terenówka z reduktorem!!!!!!!! pełna ocena Terenowy, 2.8 CRD 163 KM, 2005 r., 41000 km |
sielc pokaż Email » 2006-09-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
jezdziłem , bmw,mercedesem,audi, lecz to auto daje dużo frajdy z jazdy
zimą wyjechał z pola pełnego sniegu po kolana
kupiłem go w usa czerwony jak pomidor jeżdze nim 1,5 roku moim zdaniem ,doskonały silnik 3,7L pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2004 r., 48 km |
przemianek pokaż Email » 2007-11-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Zdecydowanie polecam, auto dla Pani, u nas jest to drugi sam. i pierwszy gdy zasypie nas śnieg. Pojazd bardzo solidny i bezawaryjny. Prawdopodobnie następny będzie taki sam tylko nowszy. pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2004 r., 30000 km |
jeepniety 2008-09-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Bardzo udana konstrukcja. Wygodny i całkiem żwawy samochód o niepowtarzalnym charakterze i legendzie. Polecam lubiacym samochody inne niż wszystkie, a przy tym wygodne i niezawodne. pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 26000 km |
kierowca 2007-10-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Jezeli ktoś zastanawia sie nad kupnem jeep´a to ja moge z całą pewnoscią polecic ten samochód. Wszak jeep to klasyka samochodów terenowych i taki właśnie jest LIBERTY. pełna ocena Terenowy, 2.8 CRD 163 KM, 2005 r., |
Knight 2011-07-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Generalnie trafiłem na strasznie zmęczony egzemplarz i dlatego jestem niezadowolony. Samochód daje dużą przyjemność z prowadzenia, ale jest bardzo drogi w utrzymaniu. pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM automatyczna 4x4, 2003 r., 140000 km |
Przemko 2009-11-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Super samochód zarówno dla kobiety jak i dla mężczyzny. Można się nim pobawić w terenie, do tego dobre osiągi, idealny na miasto i cykl mieszany. pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 60000 km |
Andrzej40 2004-02-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
auto bardzo przyjemne, jest polaczeniem luksusu z modelu grand i dzielnosci terenowej wranglera, wytrzymaly i stylowy, na kazda okazje pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2002 r., 50000 km |
BH 2008-02-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Powiedziałbym 5- lub 4+ w zależności, od tego jaki priorytet nadamy zużyciu paliwa pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 28000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Jeep Liberty

27 komentarzy
22 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Świetny wóz.Jestem w tym aucie zakochany.W jego wyglądzie,mocy i charakterze.W środku bez wielkich przestrzeni i same niezbedne rzeczy,prostota i elegancja [jak ktoś lubi duzo lampek,pokretel,wskazników i wyświetlaczy to zapraszamy na jazde koreanskimi wynalazkami].Spalanie ma pokazne,ale przy takim silniku i masie,trzeba sie z tym pogodzic.Jesli sie nie przegina z obrotami to da sie zniesc.I rzeczywiscie,jak juz ktos tu wspominal-przyspieszenie ma takie,ze glowa mala-wszystkich łebków w podrasowanych furmankach,którzy lubia sie poscigac ze świateł,zostawiamy daleko w tyle.Tyle,ze takie zabawy biją po baku i portfelu
Świetnie sie sprawuje w dobrze dobranym gazie,który najlepiej założyc jak najwczesniej.Widac wyraznie mniejsze spalanie na trasach.
Również warto Liberty polecić dla Kobiet- jest bezpieczne-np.przy zderzeniu np. z osobówką nieporównywalnie mniejszy uszczerbek dla auta i kierowcy, taki mały czołg.
Osobiście odczuwam wielką satysfakcje i radoche z jazdy tym autkiem-kit z paliwem-uwielbiam nim jezdzic dla samej frajdy prowadzenia tego wozu.Jak na razie mało awarii,różne stuki/puki ale Jeepy sie od tego nie rozpadają.Autko dbane i serwisowane na pewno bedzie długo służyc. Nie wato oddawac pod opieke pierwszego lepszego warsztatu,bo tylko mu zaszkodzą fachowcy wprawieni w Lanosach, Pandach,dostawczakach.Najlepiej serwisy zajmujące sie glownie tą marką.
Piękny jest,stylowy i z wyglądu nie do pomylenia z innym autem.
Minusy? Ceny oryginalnych czesci [ale sa zamienniki
, spalanie.Na pewno za mało miejsca z tyłu [przestrzeń pasazerów i bagażnik],malutko schowków,troche toporne plastiki.Po włożeniu butli na gaz to naprawde w bagazniku ciasno,jak na terenówkę..
Trzeba sie tez nauczyc i przyzwyczaic do jazdy nim.Napęd na tył,automat-najtrudniejsza bedzie pierwsza zima przejezdzona tym wozem.Moze slizgac, przy tej mocy i wymuszac jazde 4x4.
W terenie daje rade,ale w wersji fabrycznej nie jest to woz do katowania po wertepach.Codziennie,jak do niego wsiadam i odpalam to mi sie gęba cieszy.
Czego i Wam zycze.
Wpisz tu swój komentarz..Autko super pod każdym względem,choć z silnikiem 3.7 pali 17 l gazu.Ale 211KM,więc ma apetyt.
Jestem w posiadaniu liberty od 1,5 roku . Pierwsze kilka miesięcy to nauka jazdy tym autem były momenty zwątpienia , rozczarowania i fascynacji . Powiem tak auto ma swoją osobowość i charakter jest do wszystkiego tzn. po zakupy . w podróż ale nie dłuższą niż 100 -200km przy wyprzedzaniu tirów rewelacja , w teren na dobrych oponach sobie radzi i jak potrzeba przyczepę z nie małym ładunkiem pociągnie auto wielozadaniowe pod warunkiem ze użytkuje się go z ,,głową'' małe w środku . wyposażenie standard spalanie duże koniecznie gaz Mechanika robi wrażenie skomplikowanej w praktyce to budowa małej ciężarówki z lat 80 tych każdy mechanik naprawi pod warunkiem że na wstępie nie przerazi się napisu JEEP i z marszu nie podniesie ceny x 2 części cenowo w miarę . Wygląd ciekawy dlatego się nie starzeje . Polecam dla ludzi z pasją którzy chcą się wyróżniać na drodze
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Jeep Liberty, oglądali także
Dowiedz się więcej o Jeep Liberty
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Próby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Jeep Liberty
najaktywniejsiKierowcy - Jeep Liberty
najnowszeDzienniki pokładowe
Dzisiaj postanowiłem zjechać z asfaltu - 1.8 kilometra szutru nasączonego porozt...
Objawy:
falujące obroty, wibracje i przygasanie silnika na jałowym, wyraźny spa...

Ocena: