Super okazje u dealerów
Kia cee´d

121 komentarzy
96 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~LUK ASZ: 200 miałeś na liczniku a jechałeś 186...
Witam zainteresowanych, też jeździłem - nawet po autostradzie wersją 1,6GDI, 135KM 6-biegów manual. Mam Ceeda 126KM i : zawieszenie w porównaniu z moim SW wypada rewelacyjnie, to tak jakbym przesiadł się całkowicie do innego samochodu, mój Ceed to po prostu jakaś taczka (choć mi to odpowiada). Swoją drogą ciekawe jak z trwałością zawieszenia - bo charakterystyka inna. Na pierwszy rzut oka różnicy w mocy nie zauważyłem. Jednak po dłuższej jeździe obiektywnie stwierdziliśmy, że jest, bo na pokładzie były trzy osoby, a auto jechało tak jakby w pojedynkę w moim starym Ceed-ie. Dwójka jest niesamowita. Poza tym auto jest niedotarte, w moim na początku też szukałem tych koni - teraz jestem zadowolony. Wykończenie - przepaść technologiczna i materiałowa - oczywiście na plus, wyciszenie - lepiej zdecydowanie przy 160 jest całkiem znośnie. Bajery w postaci led-owego wyświetlacza mnie nie ruszają ale fotele dopracowali(bajka), automatyczny ręczny, sterowanie charakterystyki prowadzenia z poziomu kierownicy (trzy tryby) no i większy schowek na okulary bo we wcześniejszej wersji to tylko "matrixy" wchodzą
. Ogólnie auto zrobiło na mnie świetne wrażenie oby tylko te materiały były tak trwałe jak wyglądają i będzie git.
Witam wszystkich
Wczoraj 12.05.2012 miałem okazję, siedzieć i odbyć jazdę próbną NOWĄ KIA CEE'D wersja z silnikiem 1.6 GDI, manualna skrzynia biegów, asystent parkowania.
Wrażenia na gorąco:
1. Mniej miejsca za kierownicą niż w poprzedniej wersji, sprawdzałem na miejscu w salonie (mimo dwuzakresowej regulacji kierownicy i regulacji fotela miałem problem z przeniesieniem nogi z gazu na hamulec), ale to już taki mój problem ( mam 195 cm , na pocieszenie w Astrze IV, Insigni i Jeepie Compasie jest tak samo.
2. Solidnie wykończone wnętrze.
3. sprawny asystent parkowania (jeśli ktoś lubi i potrzebuje takiego bajeru ).
4. Czułe hamulce.
5. Skrzynia biegów pracuje bardzo płynnie.
6. Dynamiczny silnik, do tego auta wystarczający, naprawdę bardzo dobrze się z nim prowadzi auto.
7. W bagażniku sporo miejsca, w kombi sądząc opisów będzie go naprawdę bardzo dużo.
Podsumowując auto bardzo fajne, gdyby nie ten nieszczęsny brak miejsca za kierownicą ( ale jak pisałem wcześniej to problem bardzo wysokich osób ).
![]()
na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()

Ocena: