Ocena dotyczy

Przebieg: 41000 km

Średnia ocena

(1,69)

Autor

grzeskudzin pokaż Email »

Dodał: 07.10.2007

Jeździ tym autem:

niecały rok

Caloksztat to za te pieniądze to co jest oferowane to skandal. Wedug mojej opinni na temat tego auto to olbrzymiara rola Dilera i Serwisu. Diler można stwierdzic jest dobry bo wcisno mi to co nazywa się samochodem a Serwis to tragedia. Przyklad brak klocków w Serwisie w Warszawie. Sprężarka klimatyzacji to wielka pomylka co do samochodu to również kit lub fajans w ladnym opakowaniu.

(kultura pracy, elastyczność)

Za tę cene jest to produkt który powinnie być montowny w traktorach.

Bardzo krótki pierwszy bieg.

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Tragedia to co sie dzieje ze spręzarką klimatyzacji to skandal. W takim aucie za taką kasę na 41 000 km już będzie do wyminy drugi raz.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Na początku szczególnie jak się kirowca przesiądzie ze starego wozu.

Ten samochód przegrywa nawet ze SKODĄ przykladem SKO Super B spala trochę wiecej jak 6.5 litra oleju a Magentis ponad 8.0 litrów.

Spalania 2.0 i 16V 145 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Cena za wysoka do tego co klijent otrzymuje zastanawiam się czy ten samochód ma mozliwośc przejechania bez awaryjnie tyle co nasza poczciwa Syrenka.

drobiazgi

Po kilku tysiącach czowiek zaczyna się czuć jak w skladzie towarowym PKP.

poważne usterki

Tragedia jeżeli chodzi o samochód a szczególnie klimatyzacja i chamulce. 41.000 km a już bedzie wymina drugiej sprężarki to jest kpina. Tym bardziej że za pierwszym razem czekaem prawie 10dni na usunięcie usterki, a tym razem nawet nie otrzymalem auta zastępczego pomimo że jestem ubezpieczony w Asistans KIA.

Zgłoszone usterki tego auta

• Silnik: Sprężarka klimatyzacji wymina po 10000
  • Inne: Klmatyzacja to pomylka
  • Układ hamulcowy: Klocki są robione z najgorszego fajansu

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: Nic mnie nie zaskoczylo poza nonszalancją Serwisu jak i Ubezpieczyciela Asistans. Co do zakupu jakigo kolwiek samochodu marki KIA to nigdy więcej. W firmach w których pracuje lub wspólpracuje mamy 6 aut marki KIA i ogólnie jest to fajans w ladnym opakowaniu.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Kia Magentis

Ostatnie komentarze:

Jerzy ŻochowskiJerzy Żochowski

ten typ tak ma .....
Chcesz niedrogie auto, ale za to niezawodne, choć bez "prestiżu"? I nie wiesz co kupić? Jest "coś takiego" - właśnie "kijanka".....

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Kia Magentis, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Kia Magentis