Wybierz generację

Kia Rio

209 komentarzy
157 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Jakie 8-9L? Zrobiłem Rio już 1,5k km i max spalanie wyniosło 7L. Według mnie to wina pogody(-25 rano), moje świętej pamięci stilo spalało w zimie 7,5l a w lato max 6. Rio podczas lepszego okresu paliło 6,5L. Zero usterek, cicho w środku,
Jestem posiadaczem nowego Rio od grudnia 2011 roku z silnikiem 1,2 wersja XL. Jestem zadowolony z zakupu. Przejechałem ponad 1800 km i mogę powiedzieć, że dokonałem dobrego wyboru. Autko spala mi średnio 6,3 l/100km a na trasie przy oszczędnej jeździe 5,3 l/100km. Z tym, że komputer pokładowy pokazując średnie zużycie paliwa trochę przekłamuje. Komputer pokazywał mi spalanie na poziomie 5,8 - po zatankowaniu do pełna i przeliczeniu przejechanych km wyszło 6,2. Czyżby nie uwzględniał klimy, która przeważnie chodziła. Doświetlenie zakrętów, rzecz bardzo dobra podczas manewrów nocą, również polecam czujniki zmierzchu i deszczu. Działają precyzyjnie. Mam jednak pewne ale. Skrzypienie deski rozdzielczej podczas jazdy po nierównościach, a zwłaszcza teraz w mroźne dni.Zdecydowanie obniża komfort jazdy. Dolegliwość ustępuje po rozgrzaniu wnętrza po dłuższej jeździe. Pozdrawiam właścicieli nowej KIA RIO
Jescze taka mała uwaga to nowe Rio nie ma osłony pod silnikiem,wiec trochę deszczowej pogody i nowy silniczek wygląda niczym 10 letnie auto.
No i super gniazdo do nawigacji-TYLKO,ŻE KIA NIE MA DO NIEGO KABLA!!!
Czuję się trochę zawiedziona tym autem.

Ocena:
Oceń to auto