Motosłownik
Kia Soul
(od 2009)
- w klasie samochodów:
- Minivany
- na podstawie liczby ocen:
- 62
- Zawieszenie
- 33%
- Układ elektryczny
- 17%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Kia Soul
Nadwozia Kia Soul
Silniki Kia Soul
- 1.6 DOHC CVVT 124KM, 2009-2011 (14)
1.6 GDI 140KM, 2011-2012
1.6 CRDi 128KM, 2011-2012
- 1.6 CRDI VGT 128KM, 2009-2011 (48)
Lista opinii o Kia Soul
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Tańczący z Wilkami 2009-12-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
plastiki użyte do wykończenia tego auta przypominają stare obudowy telewizorów unitry" po prostu koreański masowy gniot strasznie się rysują" przedni pas"auta plastik tył plastik, blaszki jak puszka po piwie"cienizna z której str, się nie dotknie to czuć ulotna chwile tego auta :)) to auto na chwilę,,w sam raz dla młodej os,która dużo pali w aucie Tytoniu :)) popielniczka niczym wiadro.ps.wejście na usb i kabel do I-fona jak ktoś lubi się bawić takimi wynalazkami zamiast prowadzić auto pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 20000 km |
rafalcgi pokaż Email » 2010-09-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Za tą cenę trudno znaleźć lepsze auto. Rozważałem jeszcze c3 picasso, fiata sedici, toyote auris i honde jazz. c3 w tej samej cenie ma słabszy silnik i jest mniejsze, fiat jest sporo mniejszy, toyota jest nieco droższa, brzydsza i ma gorsze opinie; honda jest mała. Za soulem przemawia oczywiście 7 lat gwarancji, wysokie zawieszenie przydatne na polskich drogach i bogate standardowe wyposażenie. No i jest bardzo ładny. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2010 r., 10000 km |
jkasus 2011-09-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Auto bardzo przyjemne w mieście, pozwala na wygodne wożenie pasażerów, ale bez większego bagażu. Wygodne w parkowaniu, zwrotne. Daje właścicielowi w kość na wybojach i gdy przyjdzie do tankowania ;)
Cała masa systemów wspomagania jazdy abs, tcs, esp, ebd działa sprawnie.
Przy zderzeniu nie wzbudził mojego zaufania (wolałbym w nim nie siedzieć przy kolizji, przy p 60 km/h) pełna ocena Crossover, 1.6 DOHC CVVT 124 KM, 2009 r., 32000 km |
M 2010-02-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Kia Soul to bardzo wygodne, dynamiczne i oryginalne auto niewielkich rozmiarów. Dzieki wyższemu zawieszeniu można śmiało jeździć po każdej nawierzchni. Według mnie nie ma się do czego przyczepić (no może do słyszalnej pracy zawieszenia jedynie). Wnętrze wykonano z materiałów przyzwoitej jakiści, choć trzeba przyznać, że twarde plastiki dosyć łatwo można zarysować. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
wronekfcb pokaż Email » 2010-02-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Są pewne niedoróbki (szczelność, USB), ale mimo wszystko daję najwyższą ocenę. Samochód nadrabia oryginalną bryłą, kolorystyką (u mnie: czerwone wnętrze), fantastycznym w swojej klasie silnikiem oraz bardzo dobrym audio.
Boli brak wersji z automatyczną klimatyzacją i chłodzonym schowkiem. To bywa nawet w samochodach niższych klas. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 20000 km |
mimi 2009-04-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
ja się pytam gdzie jest półka???
---------------------------------------------------- Pamiętam, że w momencie kupowania Soula brak półki wydawał się jakimś totalnym nieporozumieniem, teraz nie ma to większego znaczenia. Bardziej przerażają fatalnej jakości plastiki, twarde i rysują się przy każdej okazji :((
Oceny nie poprawiam. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 13000 km |
zadowolony 2010-11-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Całkiem niezłe auto, jestem zadowolony z użytkowania. Trzeba tylko być świadomym, że spalać lubi (przy ostrej dynamice do której korci i na co silnik pozwala, niektórzy dochodzą do 10l) i że to specyficzna półka cenowa tj. bardzo dużo dają , jest to bardzo silna 4, ale raczej 5 się nie wystawi pełna ocena Crossover, 1.6 DOHC CVVT 124 KM, 2009 r., 24000 km |
pETER 2009-09-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Jezdze tym autem od miesiaca, zrobilem 2500 km. Jest ok. Przestrzen dla kierowcy i pasazerow wystarczajaca. Autko zwinne i oszczedne. Za te cene ciezko bedzie znalezc cos sensownego z silnikiem diesla. Zdecydowanie polecam. Auto dla ludzi mlodych i mlodych duchem... pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
zadowolony 2009-05-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
Ktoś pomyślał - jest dużo miejsca, świetnie się prowadzi, a silnik to poprostu przyjemność. Zarzuty co do wielkości bagażnika, są nie trafione ponieważ, jak położy się siedzenia, to można wprowadzić małą krowę ! A jak nie można kupić bagażnik dachowy ! pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
MGR Toczek 2009-08-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Polecam jako samochód dla osób młodych nie posiadajacych rodzin z małymi dziećmi. Bagażnik nie powala wielkością niestety ale nie mozna mieć wszystkiego za tą cene. Samochód oferuje dużo i jest najpeszym wyborem posród samochdów do 60tysiecy w dieselu pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 4000 km |
jarek0771 2009-03-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Auto dające naprawdę dużą frajdę z użytkowania. Zwinne, żwawe a przy tym przyciągające spojrzenia innych kierowców i przechodniów. Wysoka pozycja za kierownicą i duża przestrzeń w środku powodują uczucie że jedzie się czymś naprawdę dużym. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
peetie 2010-03-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Auto idealne do miasta, radzi sobie z dziurami (na razie na 15 calowych kołach). Zobaczymy jak sprawdzi się na osiemnastkach. Bezawaryjne, wygodne, wystarczająco dużo miejsca w bagażniku (z siatką). pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
grnfish 2010-03-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Auto oceniam pozytywnie. Napewno zaskakuje stylistyka co mi sie bardzo podoba. Kupilem go po dluzszym poszukiwaniu i nie zaluje swojego zakupu, moze tylko nastepnym razem wybral bym diesla. pełna ocena Crossover, 1.6 DOHC CVVT 124 KM, 2009 r., 15000 km |
mardar 2010-01-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
ogólnie - samochód spełnia oczekiwania kierowcy i pasażerów, bardzo dobry silnik 1,6 CRDI, uciążliwe stuki w zawieszeniu przy pokonywaniu nawet najmniejszych przeszkód, złej jakości plastiki pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 12000 km |
Mario 2009-07-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Dobrze przemyślane auto, a przede wszystkim dobrze wyposażone. Oczywiście nie ma idealnego auta, ale to ma najwięcej pozytywnych kompromisów. POLECAM pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 5000 km |
Kia Soul

5 komentarzy
5 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Pisałem swoją opinię o tym aucie jak miało 1000km przebiegu. Teraz ma blisko 60000 i muszę powiedzieć że w miarę upływu czasu nie jest tak różowo.
Mechanicznie auto spisuje się do dziś jednak lakier zaczyna z tego auta obłazić. Kia stwierdziła że to wina kamyczków i reklamacji nie uznała. Żeby było śmieszniej, od zgłoszenia problemu do opinii potrzebowali 5 miesięcy. Nie muszę mówić że w międzyczasie blacha pokryła się rdzą i czeka mnie teraz kosztowne lakierowanie. Z samochodu nadal jestem zadowolony ale obsługa posprzedażna praktycznie w KIA nie istnieje. Nawet jak chciałem kupić kpl. wycieraczek na szyby to w serwisie trzeba zamawiać bo nie mają na miejscu!
W odniesieniu do wyglądu nie mam zastrzeżeń, ale technicznie porażka. Samochód ma 32000 tys przebiegu i 2.5 roku. do wymiany łożysko wciskowe, którego nie obejmuje gwarancja, poza tym rozrusznik się zacina, bardzo twarde i kiepskie zawieszenie. Praktycznie po roku żaden element, który jest narażony na zużycie nie jest uznawany przez gwarancję. 7 lat gwarancji Kia pisze, żałosne chyba na powietrze w kołach. Nie polecam, samochód padlina.
mnie sie podoba ;Ale niepodobba mi sie serwis dopuki sie nie kupi to sa wspaniali ,a jak sie dokona zakupu i mamy jakas usterke ,to ciezko sie znimi dogadac ,a na dodatek bardzo slabo maja rozwiniety serwis ,i slabych fachowcow ,zawsze mowia ze to tak ma byc lub producent tak przewiduje,guzik prawda idlatego mam dystans co do tej marki iwielu innych maja racje .
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Kia Soul
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Miejskie huncwoty
Juke i Soul to miejskie crossovery dedykowane dla młodych duchem ludzi z otwartymi umysłami. Samochody te łączy indywidualizm i przykuwający uwagę, zadziorny styl nadwozi. Dzielą je... wszystkie inne elementy. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Analizując wszystkie wersje Octavii, które proponuje Skoda, można stwierdzić jedno - ten model ma być...
Szybkobus - Ford S-Max 2.0 EcoBoostWiadomość, że będę mógł przetestować Forda S-Max, bardzo mnie ucieszyła, ponieważ wizualnie bardzo podoba...
Galerie
Honda Accord Coupe ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Kia Soul
najaktywniejsiKierowcy - Kia Soul
najnowszeDzienniki pokładowe
Właśnie odebrałem nowiutkiego Soula. Jest świetny....
Zgodnie z sugestaiami ASO wymieniłem olej i filtr oleju. Zobaczymy jak będzie ze...

Ocena: