Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Opona diagonalna?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Lancia Kappa 2.4 JTD 136KM

(od 1998 do 2001)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 16
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 8 ocen)
TAK (75%)
NIE (25%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 60%
  • Zawieszenie
  • 20%
  • Karoseria
  • 20%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 75%
  • Przeniesienie napędu
  • 50%
  • Zawieszenie
  • 25%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Lancia Kappa 2.4 JTD 136KM

Lancia k

W zaciśniętej dłoni klamka od Lancii

• Średnia ocena:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Lancia Kappa 2.4 JTD 136KM

Nadwozia Lancia Kappa

Silniki Lancia Kappa

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Lancia Kappa 2.4 JTD 136KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Lanciardoo
2010-12-05
 (3,15) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Pomimo tych wszystkich wad, usterek i niedoskonałości uważam,że do dobry wóz. Od zawsze lubowałem się w autach z wyższej półki więc miałem już Audi, Mercedesa, Jaguara i myślałem,że Lancia będzie też taka jak tamte samochody- po prostu dobra a jednak jest przeciętna. Ale ma w sobie to coś. Jak jedziesz Lancią czujesz się jak dyplomata. Szczerze powiem, pojeżdżę nią jeszcze przez zimę i sprzedam. Powrócę chyba do Mercedesów bo naprawdę miło mnie zaskakiwały na każdym kroku (miałem C i W123)natomiast Lancia jako środek transportu jest poniżej przeciętnej ale jako samochód przez duże S jest naprawdę fajnym, ładnym dodatkiem życia codziennego i ma w sobie coś co przyciąga uwagę. Gdy ją postawisz na podwórku (tak żeby ją było widać) to zobaczysz jak ludzie się oglądają i podziwiają.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 136 KM, 2000 r., 187000 km
kilkujadek pokaż Email »
2002-06-11
 (4,15)
Ogromny, reprezentacyjny, wygodny samochód za niewielką cenę. Sam się dziwię czemu tak spada wartość tego auta, może dlatego że ludzie wolą niemieckie wozy ? Mnie na Mercedesa nie stać, a nawet gdyby to bym nie chciał, bo źle się kojarzy. Jak na razie jestem zadowolony, jeśli nie będzie problemów to znaczy że wybór był dobry. Rodzina jest zachwycona a sąsiedzi mruczą pod nosem: "To złodziej, rządówką jeździ :))) Natomiast ceny w ASO wołają o pomstę do nieba. Omijajam ASO szerokim łukiem, ich chyba zupełnie porąbało, chyba te rządówki ich tak rozzuchwaliły. Byle co kosztuje majątek, kawałek plastiku z napisem Lancia - 90 zł.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 136 KM, 1998 r., 130000 km
Ked
2009-02-28
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Duży solidny ( ci co piszą, że chłam bo Włoch nie siedzieli nawet w Kappie) samochód z bdb wyposażeniem. To nie Fiat z lat 90 a jeden z flagowych samochodów koncernu. Na pewno nie dla przeciętnego Kowalskiego. Tam górują Skody i cały przegląd marek z Niemiec. Kappa wymaga dobrej jakości paliwa, regularnych przeglądów i umiejętności w jeżdżeniu turbo - dieslem. Reszta to sama przyjemność z jazdy. I ten pomruk silnika oraz szum turbiny pow. 2000....bezcenne.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 136 KM, 1999 r., 192000 km
Bartek
2011-03-19
 (4,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Samochód bardzo wygodny z dużą ilością miejsca. Idealny na długie trasy. Bobrze wyciszony. Dobrze się w nim czuję. Ogólnie auto oceniam pozytywnie ale nie kupiłbym go ponownie bo w przyszłości pewnie rozważałbym zakup nowszego auta, zwłaszcza, że Kappa pochodzi z końca produkcji a ma już swoje latka więc za parę lat przy moim podejściu do auta lepszego egzemplarza niż mam bym nie znalazł. Po prostu planuje Kappą jeszcze długo pojeździć.
pełna ocena Kombi, 2.4 JTD 136 KM manualna, 2000 r., 118000 km
bp
2009-05-23
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
to dobre auto za rozsądne pieniądze. Komfort jazdy
niesamowity, silnik elastyczny, dynamiczny i ekonomiczny - 5
cylindrów. jak tylko jest kupiony w dobrym stanie potrafi
dać dużo radości kierowcy i pasażerom (a może przede
wszystkim pasażerom:) auto jest obecnie do
sprzedania: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8
718823
pełna ocena Kombi, 2.4 JTD 136 KM, 1998 r., 244000 km
rombacz pokaż Email »
2003-08-14
 (4,23)
Jest to bardzo wygodne i mocne auto, ja na szczęście znalazłem solidny i niedrogi warsztat gdzie fachowiec dba o auto i nie bierze za to chorych pieniędzy. Jazda w trasie to prawdziwa przyjemność. Elestyka turbo diesla w połączeniu z komfortem powoduje że Polska wydaje sie małym kraikiem :)
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 136 KM, 1998 r., 170000 km
michal
2006-12-23
 (4,08)
Pomimo swoich mankamentów (z reguły drobiazgów) jest to auto, którym jeździ się z przyjemnością.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 136 KM, 1999 r., 18000 km
tomek_dembkowski pokaż Email »
2005-12-19
 (4,69)
Móglbym nawet powiedzieć, że 4,7.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 136 KM, 1998 r., 225000 km
Jdomi
2007-06-20
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jestem bardzo zadowolony z auta
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 136 KM, 1999 r., 140000 km
dentysta.siedlce pokaż Email »
2008-10-04
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz

pełna ocena Kombi, 2.4 JTD 136 KM, 1998 r., 224000 km
jaro, cosmoss pokaż Email »
2008-01-30

32 komentarze

27 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Slask~Slask

Do ~Uzytkownik lancia k: Ja miałem ten sam objaw. Sprawdź czy wyskakuje błąd EGR po podłączeniu do komputera. Jak tak nie szukaj dalej tylko wymień elektroniczny zawór EGR. Nic nie daje zaślepienie itp. 2,4 TDS musi mieć sprawny EGR inaczej turbina sie nie chce wzbudzić. Miałem ten problem zrobilem jak powyzej i od razu lżej się zrobiło, autko zaczęło hulać. Napisz czy pomogło. Pozdrawiam

~Uzytkownik lancia k~Uzytkownik lancia k

witam..mam problem z lancia kappa 2,4 td
autko długo nie miało mocy ale zmieniony wtrysk sterujący i lancia jak nowa lecz ujedzie się 1,5 km i z lancii znowu jest muł jak by turbo się wyłączało,ale gdy zgaszę i znowu zapale autko znowu jeździ jak się należy ..proszę o porady ..
Z góry wielkie dzięki..

adamadam

jak to nie mozna w kazdym ricambi Ci sciagna a jak nie masz w poblizu to polecam ten sklep przez allegro http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6686339 tam Ci chlopacy zalatwia szybko i tanio

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Lancia Kappa, oglądali także

Dowiedz się więcej o Lancia Kappa

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także