Wybierz generację

15 komentarzy

15 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~mark44~mark44

pozdrawiam wszystkich, mam problem, którego na razie nie mogą mi rozwiązać w warsztatach.Moja lancia Ypsilon jest z 2005 r 1.4 95km. Od dłuższego czasu dociera do kabiny nieprzyjemny świst powietrza. Zaczyna się on od prędkości między 40/50 i trwa cały czas do najwyższych prędkości. Próbowałem w ASO różnych rzeczy np czyszczenia klocków hamulcowych ostatni był sprawdzany alternator i nie możemy rozwiązać problemu. Wczoraj kiedy wymieniałem opony poprosiłem szefa zakładu aby się przejechał, powiedział że jego zdaniem może to być jakieś powietrze dostające się do kabiny samochodu. Poza tym kilka razy miałem problem z silnikiem. Przy odpaleniu przy zimnym silniku nie miał w ogóle ciągu a tylko głośno pracował po przejechaniu około 500 metrów łapał obroty i dalej było ok. Może ktoś z forumowiczów miał podobne problemy i mógłby pomóc będę wdzięczny

~fanka~fanka

Witam,
zamówiłam w salonie nowiutka Ypsilon- odbior za miesiac- juz sie nie moge doczekac. Moze ktos juz jezdzi nowym modelem i opowie co nieco o wrazeniach

~booboo~booboo

Do telik@o2.pl:
Tak , ale warunkiem jest obsluga w ASO (dobrym) . Nie chodzi o to ,że się psuje , tylko o to , że wymaga kalibracji - podobnie jak i inne systemy nowoczesnych aut przy przeglądach okresowych . Wtedy jest zawsze dość komfortowa - to skrzynia elektromechaniczna i mimo tego , że moim zdaniem znacznie przewyższa konkurencyjne konstrukcje i niewiele odstaje od DSG komfortem to nie ma komfortu automatu hydrokinetycznego . Garażowa obsługa bez komputera może prowadzić do niezadowalającego komfortu pracy .Teraz nawet geometrii nie da się zrobić bez kalibracji - takie czasy .Jeśli nie ma się zamiaru korzystać z uslug ASO lub dobrego skomputeryzowanego warsztatu to odradzam . Awaryjność jest mitem - moja jeździ już szósty rok i jest OK .

Przejdź do dyskusji

Zobacz również