Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
AIV - Air Induction Valve?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Land Rover Discovery II

(od 1998 do 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Duże SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 45
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 30 ocen)
TAK (83%)
NIE (17%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 42%
  • Zawieszenie
  • 20%
  • Przeniesienie napędu
  • 16%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 59%
  • Układ elektryczny
  • 46%
  • Silnik
  • 30%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Land Rover Discovery II

• Zadaj pytanie

Opinie o Land Rover Discovery II

Silniki Land Rover Discovery II

Silniki benzynowe
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Land Rover Discovery II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
B66
2009-10-27
 (3,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Auto terenowe z wnętrzem aspirującym do klasy wyższej niestety gdzie nie dotknąć wionie plastikiem średniej jakości w zderzeniu z luksusową skórą to zgrzyt. Kiepski montaż np. szyberdach. Słaby promień skrętu. Nie podzielam zachwytów fanatyków tego modelu, choć sam skusiłem się na ten samochód. Mam wrażenie, że przygotowując lift konstruktorzy nie wyciągali wniosków z opinii serwisów i klientów. W ramach legendy i brytyjskości wady to zalety. Np. nieocynkowane elementy ze stali /przy tej cenie nowego? Zaleta - po kilku latach można odświeżyć je /wymienić/ i mamy pewność, że podłoga jest 100% ok. Duże zużycie paliwa mały zasięg zaleta częste odwiedziny na stacji benzyn gdzie można napić się herbaty i pogwarzyć z miejscowymi „podróże kształcą”.
pełna ocena Terenowy, 4.0 i V8 185 KM, 2003 r., 84000 km
Defender90 pokaż Email »
2008-11-18
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przy zalozeniu "rodzinna terenowka" jest to pojazd doskonaly, bardzo przemyslany i w srodku - z przodu duzo miejsca dla rodzicow, z tylu mniej dla dzieci, ale za to siedza wyzej, ogromny bagaznik, duzo schowkow i kieszeni na drobiazgi i pod maska - w miare oszczedny diesel, automat, solidne zawieszenie (bez powietrznych miechow), reduktor, rama i sztywne mosty. Jeszcze male wyjasnienie: mieszkamy na Islandii, a tutaj jazda poza miastem i droga nr 1 oznacza jazde po szutrach,"polnymi" drogami lub wrecz bezdrozem. Tutaj Disco jest dla nas idealem.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM, 1999 r., 133000 km
floris
2009-09-28
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
discovery sie nie posiada jak byle innego samochodu, jego sie oswaja i zaprzyjaznia z nim. ostatni samochod z dusza, z charakterem i to nie byle jakim bo arystokratycznym. ma honor i nie poddaje sie w nawet najbardziej dramatycznych momentach a jednoczesnie lubi pokazac humory. ten samochod zyje i rozmawia z kierowca, jezeli nawzajem sie polubia i beda szanowac. ma lepsze i gorsze dni. na dowod tego - drobne usterki /np. elektroniczne/ same znikaja po jakims czasie, bez wizyty w serwisie
pełna ocena Terenowy, 4.0 i V8 185 KM, 2001 r., 106000 km
jonygo pokaż Email »
2010-02-26
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
auto bardzo mi potrzebne do pracy ;) rewelacyjnie się sprawuje - bez usterek (trzeba trafić egzemplarz z wiadomego źródła - ja to bylem nawet poinformowany które elementy były malowane i pokazano mi zdjęcia sprzed drobnej kolizji ;)) dodatkowo wziąłem samochód na diagnostykę i geometrie nadwozia - wszystko się zgadzało a przebieg samochodu sprwadzilem w salonie w niemczech po nr nadwozia zgadzal sie ;) także tylko leje paliwo i jezdze -
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM, 2001 r., 198000 km
zawiedziony użytkownik Landa
2010-12-02
 (2,54) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
generalnie sypie się wszystko: nie działa elektryka szyb, zacina się zamek centralny,rdzewieje przy każdej szybie, huczy wspomaganie, hałas wewnatrz. dla ścisłości: auto kupiłem w salonie i serwisowałem w ASO gdzie jest zajebiście drogo.....moi znajomi jeżdżą japończykami i się śmieją... a w terenie(auto po lifcie 2 cale na ATekach)--brak mocy ...chyba że ktoś myśli że teren to utwardzona droga. Tak więc pozostaje tylko legenda.........
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 113 KM, 2003 r., 206000 km
li
2008-12-19
 (3,85)
Na drogi (czesto wyboiste i lesne) i klimat (5-6 miesiecy po sniegu i lodzie) w jakich jezdze trudno o lepszy samochod. Dobry silnik, w miare ekonomiczny, jesli wziac pod uwage rozmiary auta, niezle zawieszenie, no i przede wszystkim staly naped na 4 kola. Zwyklym samochodem do pracy bym dzisiaj nie dojechal :) 20-30cm wczesniej ubitego teraz mokrego sniegu, pod gore...
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 113 KM, 2001 r., 205000 km
discousa
2008-12-06
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
1. To auto dla ludzi z klasą i fantazją. Ci bez fantazji biorą td5 (jak wolą). 2. Ja jeżdżąc nim mam ciągle uśmiech na twarzy. 3. Jeszcze mi się nikt nie wcisnął przed zderzak ( a w Jaguarze nie raz ). 4. Nie ma nic lepszego (no może Porsche Cayenne S albo Disco II 4.6). Aż strach co kupic jak się to wyjeździ...
pełna ocena Terenowy, 4.0 i V8 185 KM, 2001 r., 116000 km
Dariusz Matuszczyk dem4 pokaż Email »
2008-03-17
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód z totalnie innej planety . Absolutne dzieło sztuki inżynieryjnej ( znam sie na tym ) Oczywiście nie ma rzeczy doskonałych .. Japończyki to przaśni muraże udający prezenterów sprzedawców a Land to prawdziwy arystokrata ( mimo że lekko podpija i gania za babami )
pełna ocena Terenowy, 4.0 i V8 185 KM, 2000 r., 85000 km
Marty
2008-05-14
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Mimo wszystko 5 gwiazdek. Trochę boli kosztowna usterka związana z wtryskiem. Zobaczymy jak będzie dalej. Mam piękne auto, które budzi respekt i daje frajdę z jazdy. Jest świetnie wyposażone (łącznie ze skorzanymi fotelami). Wspaniały samochód.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM, 2002 r., 130000 km
roverzysta
2007-12-25
 (4,54)
Serwis niedostępny w moim mieście. Warto jeździć przynajmniej na komputerową diagnostykę do serwisu. Wielkie, pojemne, oryginalne. sympatyczne auto. Właściciele pozdrawiają sie na trasie. Częsci zamienne w przyzwoitych cenach.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM, 1999 r., 200000 km
klaper1
2005-10-01
 (4,15)
Zajebiste auto w teren, Disco eksploatowane jest w kopalni rudy miedzi w Lubinie, i uważane jest za najbardziej wytrzymale auto terenowe. Toyota i inne padalce nie daja rady w tak cieżkim terenie.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM, 1998 r., 128000 km
Lodzermensz
2011-03-08
 (3,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Generalnie samochód jest fajny. Na prawdę go lubię. Daje frajdę z jazdy, zwłaszcza w terenie, ale koszty utrzymania i napraw są kosmiczne. Chcąc kupić bardzo dokładnie sprawdź auto.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM manualna 4x4, 1999 r., 245000 km
Krempa Grzegorz
2012-03-23
 (2,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Brzydactwo.Niewygodne do wsiadania dla dużych i małych.Nieergonomiczne.Mimo ramy skrzypiące plastyki!Nieporęczny!Jakiś chory rozrzut zużycia paliwa:trasa-miasto{8.1-15.3l/100km}.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM automatyczna, 2001 r., 100 km
lyssy
2011-10-20
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
najlepsze autko jakie miałem, troskę kosztowała eksploatacja, coś zawsze się popsuło ale nigdy nic poważnego autko ma to coś co mi bardzo odpowiada
pełna ocena Terenowy, 4.0 i V8 185 KM, 2000 r., 200000 km
M16
2011-12-16
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Koszt napraw i eksploatacji jest do przyjęcia. Wygodne auto na dalekie wyprawy - łyka asfalt i szuterki aż miło. W terenie też daje radę.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TDi 138 KM manualna, 2003 r., 140000 km

23 komentarze

22 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~piotr~piotr

mam problem w Disco III ,na ekranie pojawił się komuniakt awaria systemu silnika i nie działają ustawienia jazdy na konsoli. Pytanie co to może być, tzn co uległo uszkodzeniu i jak to mozna naprawić?

~Peter~Peter

: Land Rover nigdy nie cieknie-zaznacza rewir.

~smok~smok

ten samochód to dzieło sztuki i kropka.

Przejdź do dyskusji

Land Rover Discovery na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Land Rover Discovery, oglądali także