Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Zespół napędowy?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Lexus GS III

(od 2004 do 2011)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 22
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 17 ocen)
TAK (82%)
NIE (18%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 54%
  • Zawieszenie
  • 13%
  • Karoseria
  • 13%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 57%
  • Zawieszenie
  • 43%
  • Układ elektryczny
  • 43%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Lexus GS III

• Zadaj pytanie

Opinie o Lexus GS III

Silniki Lexus GS III

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Lexus GS III

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Hołek
2011-11-01
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto niezawodne, ładne. Parę rzeczy denerwuje: 1. Brak podświetlenia niektórych guzików (pisałem o tym wcześniej) 2. Bagażnik domyka się eketrycznie ale otwiera się już "ręcznie". W tej klasie powinno otwierać się również elektrycznie. Po za tym otwór bagażnika powinien być większy 3. Powinno być podświetlenie wnętrza również świecące białym jasnym światłem. Są tylko żarówki ledowe po zapaleniu których w aucie panuje półmrok. Jak w nocy coś się zagubi trzeba mieć latarkę.
pełna ocena Sedan, 300 249 KM automatyczna, 2005 r., 152000 km
Maciek
2012-02-16
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Swietne i wygodne auto na lata. Jezeli cenisz sobie komfort, cisze i osiagi to GS jest dla Ciebie. Tym autem mozna jechac bardzo dynamicznie, nawet zamykajac licznik (fabrycznie podawane 250km/h mozna przekroczyc do okolic 270). Ale jak chcemy to mozemy z Lexusa zrobic oszczedna limuzyne. 2 w 1 :) Aha - 5.9s do setki. Robi warzenie, mimo ze nie czuc tego - dopiero jak obserwujemy predkosciomierz dociera do nas co to auto potrafi.
pełna ocena Sedan, 4.5h 340 KM, 2007 r., 75000 km
dr.Henri
2009-09-17
 (3,31) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Słabiutko.Za sprawą totalnie beznadziejnych siedzeń przednich.Krótkie siedziska niewystarczająca regulacja.Mam wrażenie ,ze auto jest zrobione pod typowego japońca..metrpięćdziesiąt w kapeluszu i na obcasach.. Sam mam 184 i mam wrażenie,ze juz wyrosłem z tego auta..
pełna ocena Sedan, 4.3 283 KM, 2009 r., 9000 km
Piotrek meller pokaż Email »
2001-12-01
 (4,77)
Wcześniej jezdziłem Mercedesem E320 i moge powiedziec ze Lexus jest od niego szybszy i cichszy . Jestem bardzo zadowolony , wyprzedzanie tym autem to wielka frajda!!!
pełna ocena Sedan, 4.3 283 KM, 2004 r., 18000 km
miś
2011-11-16
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To mój pierwszy Lexus i bardzo prawdopodobne że następny samochód będzie tej samej marki. Cenie nie tylko jakość samochodu ale również jakość obsługi w ASO.
pełna ocena Sedan, 300 249 KM automatyczna, 2007 r., 120000 km
Jan K
2011-11-07
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Polecam kazdemu kto ma dosc Audi A6, Mercedesow E i BMW 5. Gdy raz sie przejedziesz Lexusem GS to bedziesz wiedzial o czym mowie.
pełna ocena Sedan, 4.5h 340 KM manualna, 2007 r., 161000 km
agadmi pokaż Email »
2008-07-28
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
nie wyobrazam sobie innego samochodu mercedes BMW jak dla mnie daleko w tyle te auto jest stworzone dla kobiety
pełna ocena Sedan, 300 249 KM, 2005 r., 60000 km
Cezarek
2011-10-28
 (3,92) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Auto sympatyczne, ale niestety nie tak bezawaryjne, jak się wydaje. Słaba sieć i kompetencje ASO.
pełna ocena Sedan, 300 249 KM automatyczna, 2005 r., 152000 km
LEX
2011-01-30
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Do dzisiejszego dnia jestem a auta zadowlony jak się coś zmieni dopisze:)
pełna ocena Sedan, 300 249 KM automatyczna, 2005 r., 108000 km

14 komentarzy

12 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Menf1~Menf1

Witam. Jeżdżę juz od 5 lat Lexusem GS450h. Auto mam od nowości. Aktualny przebieg to 230tys kilometrów. Co ważne : absolutnie żadnych problemów w eksplatacji. Przy takim przebiegu jak na razie NIC nie było naprawiane w zawieszeniu pomijając fakt wymiany amortyzatorow. Jedyne co było wymienione to pompą wody (wystąpiła jej nieszczelnosc) fantastyczne osiagi przy zadowalajacym spalaniu. Bez kłamstw auto pali o 7,5 - 10.0 litra benzyny wysoko oktanowej. Jako użytkownik uważam ze auto "nie lubi" 95ki. Było troche kampani serwisowej jak wymiana koncowek mocowania tablicy rozdzielczej jak rownież wymiana tylnych zaciskow w hamulcach. Reasumujac zakochalem sie w aucie. Nie wiem jak to możliwe ale auto Nie ma ograniczenia prędkości,kupione było w europejskim salonie. Kilkakrotnie MAX prędkość jaka osiagalem to 273-276 km/h. Biorąc pod uwagę fakt ze zabrakło szybkosciomierza prędkość sprawdziłem na GPS w tel. Jego jedyna wada to bagażnik ale nie miałem przez ost 5lat z tym problemów. Co do opon - to auto szczególnie model 450h NIE lubi zużytych opon.

igorb@satland.com.pligorb@satland.com.pl

LEXUS -AWARIE
Wszystkim , którzy interesują się motoryzacją wiadomo już od wielu lat, że awarie , które zdarzają się sporadycznie w samochodach LEXUS zawsze spowodowane są łamaniem zasad serwisowych . Wszystkie oszczędności na wymianach zalecanych w książce obsługi technicznej kończą się prędzej czy później awarią (patrz inne opinie).Mój LEXUS ma przejechane 180tyś. , był regularnie serwisowany i powiem szczerze - jeździ i wygląda jak nowy. Np. mój mądry kolega mgr.inż. mechanik stwierdził że nie trzeba wymieniać oleju co 15 tyś. tylko co 25tyś , skończył się to po 2 latach zniszczeniem głowicy.

patipati

opinie
Kupiłem używanego rocznik 98 przebieg 152000km[bezwypadkowy sprawdzałem]Kolumna kierownicza wymieniłem były luzy sworznie dolne wymieniłem lewy górny wymieniłem tłoczek spryskiwacza reflektorów[używany sam nie występuje]wymieniłem teraz jestem w trakcie naprawy bo rozwaliła się przepustnica kolektorze powietrza co dalej jeszce?nie wiem czy moje nerwy towytrzymają.Lexus to tylko mit o bezawaryjności.

Przejdź do dyskusji

Lexus GS na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Lexus GS, oglądali także

Dowiedz się więcej o Lexus GS

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także