Ocena dotyczy

Poprzednie auto:

mercedes clk

R E W E L A C J A!

(kultura pracy, elastyczność)

normalnie tzw. pszczolka! 160KM przy males masie pojazdu sprawia, ze ma sie wrazenie "plyniecia". poprzednio mialam CLK tez o mocy 163KM i musze pwoiedziec, ze zupelnie inne wrazenie - merc wydawal sie mocniejszy i bardziej czuc bylo ze przyspiesza, a MX5 ma kopa jak nie wiem a przy tym leciutenko i przyjemnie wyrywa spod swiatel jak torpeda! SUPERRRRRRR! nie wracam do CLK!

krociotkie przelozenia, szkoda tylko, ze 5 biegow bo 6 by sie przydal

niski srodek ciezskosci sprawia, ze auto jest jak przeklejone do jezdni! :) a zakreciki to sama radocha - inni hamuja, a ty bez nasikania pedalu elegancko wchodzisz w zakret nie scinajac.... mmmmmmmm!

mam hardtop i przy cofaniu ogranoczona widocznosc z powodu szerszego "slupka" dachu za pasazerem... ale w sumie to zaden wielki problem

spalanie mniej wiecej,jak podaje producent
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

dmucha, ze hej! i cieplym i zimnym naprawde porzadnie, wiec jak nawet jest troche zimno, to jak dasz ciepelko na nogi, to jest swietnie!

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

wystarczajaca! choc ciezko mi sobie wyobrazic wiekszego faceta czy kobiete (ponad 175 albo 75kg) w takim autku - ono "z natury" wyglada delikatnie, wiec ktos o takich gbarytach troche psulby wrazenie tej lekkosci ;)

spoko! przy otwartym dachu 140km/h luzik - da sie spokojnie jechac. przy zakmietym hartopie- jak w normalnym aucie

jako, ze moja mazda ma tylko 600km przebiegu, to nie moge tu nic powiedziec.... ale jako ze ma 3 lata gwarancji, to koszty powinny byc znikome, tlyko lac paliwo i uzywac tej torpedy na maxa! :))

R E W E L A C J A! choc podobno trzeba byc odwaznym, zeby za 85 tys. kupic takie male autko, ale co tam! do odwaznych swiat nalezy!!!!!

drobiazgi

auto na gwarancji

poważne usterki

auto na gwarancji

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: wrazenie lekkosci z jaka ta torpeda startuje spod swiatel i wyprzedza! sama radosc!!!!!!!!!!

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Mazda MX5

5 komentarzy

5 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~J..~J..

Witajcie,

Mam pytanie czy ktoś z was kiedykolwiek spotkał się z takim rozwiązaniem w mx-5:

filmik na youtube:
1:32

Gdzie można znaleźć taki zestaw?
Czy to tylko inwencja właściciela.

Pozdrawiam,
J.

~Piotr~Piotr

Po jeździe próbnej 3 tygodnie temu zakochałem się w niej na zabój!Nie mogąc się opanowanować zamówiłem to cacko w wersji 2.0 Sport i odbieram w tym tygodniu!!! Nie mogę się doczekać by tym "kartem" z otwartym dachem przemierzać Kaszuby cudownymi zakrętasami z moją super Kobietą!!!
Obiecuję, że po pierwszej jeździe będzie w siódmym niebie jak ja po mojej!!!!!

marcelmarcel

mam miatę od czerwca przejechałem ponad 20 tyś. z czego 5 tyś po chorwacji-zajebiaszczo.. polecam 1.8 i jak znajdziesz to z klimą i 6-biegową. jak tylko mam wolny weekend to miatuję. pozdro. p.s.i to żdziwienie kierowców bmw i golfów gdy zostają w tyle bezcenne.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Mazda MX5, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Mazda MX5