Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

2 lata

Poprzednie auto:

Audi a4 b5

Ciężko znaleźć bardziej atrakcyjne auto w tym wieku. Nie nadaje się może dla 5 osobowej rodziny z psem, ale nie o to chodzi w coupe. Idealne auto dla młodego - choć niekoniecznie, człowieka z klasą.

(kultura pracy, elastyczność)

Doskonała elastyczność. Silnik działa kiedy trzeba to cicho, a kiedy trzeba potrafi bardzo ładnie ryknąć (tak jakby to nie było R4).

Świetna precyzja zmiany biegów. Nie można mieć żadnych zastrzeżeń.

Prowadzi się dobrze, ale przez to, że jest bardzo komfortowy to czasem wydaje się zbyt miękki. Do (nawet bardzo) dynamicznej jazdy się nadaje, jednak na tor już niekoniecznie. Ale chyba mało kto kupuje go na tor.

Jak na coupe - doskonale!

Wszystko pod ręką. Dobrze przemyślane wnętrze.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Zimą wnętrze nagrzewa się w minutę. Latem klima działa idealnie.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Kierowca jak to w coupe ma mega wygodnie. Z tym, że również reszta nie może narzekać. Z tyłu bardzo wygodne fotele. Przewieźć może tylko 4 osoby, ale za to po królewsku :).

Świetne wyciszenie. Mercedes to Mercedes. Słychać jedynie miły i delikatny pomruk na wysokich obrotach. To co tygryski lubią najbardziej.

Części głównie od C-klasy, więc dostępność i ceny nie są złe. Nie psuje się w ogóle! Nawet z LPG. Zużycie paliwa dobre+.

Spalania 2.3 Kompressor 197 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Za trochę ponad 20 000 auto które wygląda na kilkukrotnie droższe to po prostu bajka. Polecam! Mistrzostwo świata!

drobiazgi

Nic, ale to nic się nie psuje. Można zaufać temu modelowi.

poważne usterki

Większych usterek nie było tym bardziej. Godny polecenia.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Karoseria: Nienaruszona po wielu latach eksploatacji. Zero rdzy, piękny lakier i cudowne kształty.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Mercedes CLK

19 komentarzy

16 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Włodi~Włodi

Do ~ROBERT SKOWRONEK: Masz całkowitą rację ale problem nie w Nas co mają na paliwo tylko w tych co nie hehe. Tacy zawsze znajdą jakiś śmieszny tekst by coś tam napisać Oni nie pogodzą się z tym ,że ich po prostu nie stać na dany modelTakie życieNie mają nawet na paliwo wiec czego można oczekiwać od stanu technicznego ich biednych autNapiszę wiec dla wszystkich ogólny apel hehe Mercedes i GAZ to obowiązek każdego,którego stać na Mercedesa i oczywiście na serwis ,który Oni na bank wykonują na czas i w ASO hahahahaha

~Włodi~Włodi

Do ~Darek: Przyczyn może być niestety wiele ale proponuję zacząć od bagażnika w którym po prawej stronie pod plastikową klapką znajduje się przekażnik ,który zawiadamia o ruszonej,otwartej czy nie właściwie założonej klapce bagażnika.Tej na wprost ,patrząc na bagażnik. Czujnik ten zarządza sterowaniem dachu i w chwili uszkodzenia lub otwarcia owej klapki nie pozwala na otwarcie dachu. Zobacz ten czujnik. Ja miałem go uszkodzonego i był przyczyną awarii ale naprawa wyniosłam mnie i to w ASO 300zł wiec nawet tam nie za dużo. Pozdrawiam

~Darek~Darek

Czy może ktoś powiedzieć na temat cabrio mam problem z otwarciem dachu

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Mercedes CLK, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Mercedes CLK