Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Mechanizm róznicowy?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Mercedes Klasa C W204

(od 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 44
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 42 ocen)
TAK (71%)
NIE (29%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 55%
  • Zawieszenie
  • 25%
  • Przeniesienie napędu
  • 8%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 59%
  • Zawieszenie
  • 32%
  • Układ elektryczny
  • 31%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Mercedes Klasa C W204

Nadwozia Mercedes Klasa C W204

Silniki Mercedes Klasa C W204

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Mercedes Klasa C W204

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
roman
2012-02-02
 (2,85) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Powiem krótko. Z auta jestem zadowolony bo naprawde jeste świetnie wykończone ale niestety automat i ten 170 konii to najgorsze co mogło mnie spotkać. Znajomy kupił wersje 200 CDI i póki co zrobił używanym autem już 120 tys i nic. Ja chciałem być trendy i kupiłem nową c220 i ciągłe problemy. Jak nie wtryski to błędy w komputrze. W dodatku teraz zima nastała i to ostrao a skrzynia autoamtyczna zaczyna dziwnie się zachowywać. Po prostu nigdy ale to już nigdy nie kupie tego co wciskają mie w salonie. Mogłem posłuchać znajomego i kupić C200 w manualu miałbym spokój a tak to mam ciągłe problemy. W długie trasy pożyczam od żony toyote yaris bo swoim boje się że nie dojade. Po prostu krew mnie zalewa i jak przyjdzie wiosna sprzedaje i przesiadam się na 200 cdi bo przecież nie może być tak że autem za 150 tys nie mogę z rodziną pojechać na wczasy z obawy że auto po drodze zacznie mi świrować
pełna ocena Limuzyna, 220 CDI 170 KM, 2010 r., 26000 km
Madmax2
2012-02-02
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jestem mega zadowolony z mojego meśia autko niesamowicie trzyma się drogi jak na moc i mase przyspiesza bardzo fajnie ale co mnie najbardizej cieszy to to ze autko ma bardzo maly apetyt na paliwko. Nie jestem piratem drogowym ale lubie sobie czasami mocno pocisnac i tutaj niespodzianka = autko spala srednio 6,5 litra. Raz jechalem do Czech na narty to wtedy zuzycie paliwo wynioslo 4,3 litra !! ale fakt jechalismy wolno max 90 km/h Dodam jeszcze iz autem zrobilem niespelna 80 tys ale do tego czasu nic a to nic mi sie nie uszkodzilo. Ciesze sie ze wybralem auto z manualem bo dzieki temu naprawde mozna wiele zaoszczedzic a skrzynia jest rewelacyjna. 6 biegowy manual to to czego szukalem
pełna ocena Limuzyna, 200 CDI 136 KM manualna, 2007 r., 82000 km
Marek i Anna
2012-01-29
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Mocno się z mężem zastanawialiśmy jaki silnik wybrać. Decyzja padła na C200 i to był strzał w dzesiątkę. Samochód ma przejechane prawie 200 tysięcy i póki co nic się nie dizeje. Auto jest doskonale wykończone przynajmniej w wersji AVANTGARDE. Nie wiem ale odnieśliśmy wrażenie i chbya nie tylko my na tym forum iż wersja AVANTGARDE zupełnie inaczej jest wyciszona od wersji CLASSIC CZY ELEGANCE. Jeden z mechaników powiedział iż wersja AVANTGARDE ma lepsze materiały tłumiące wnętrze i faktycznie coś w tym jest gdyż jadąc nawet blisko 200km /h na autostradzie nie czuć tych szumów jakie mieliśmy na jeździe testowej przy 160km !
pełna ocena Limuzyna, 200 CDI 136 KM manualna, 2007 r., 190000 km
Tomek
2009-11-17
 (2,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Zaskakująco niska kultura jakości jak na niemieckie auto. Poprzednia Skoda Superb nie psuła się nigdy w porównaniu do mesia. Straszliwe serwisy - makabra! Umówienie się w poniedziałek na termin w piątek nie jest możliwe. Więc jak się coś zepsuje, to jeździsz Toyotą swojej żony. Przez tydzień. Żona ciosa kołki na Twoim łbie, a serwis mówi, że zresetował komputer i auto znowu jeździ. Przez jakieś 100 km. Potem znowu jeżdzisz przez tydzień Toyotą, żona ciosa, a oni komputer resetują. Rondo debili.
pełna ocena Limuzyna, 200 K 184 KM, 2006 r., 120000 km
Adam Pawlowski
2011-06-09
 (1,77) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Nie polecam.Chyba,ze ktos ma ochote "wyluzowac" troche gotowki albo lubi byc bywalcem serwisow.jakos tego wyrobu samochodopodobnego jest slabsza od wyrobow z chin czy indii ,skrzynia biegow rozpadla sie po 50 tys a zawieszenie jest zrobione chyba z tektury.Do tego dochodzi cala masa problemow (mniej lub bardziej upierdliwych) z chinska elektronika w tej padace:pisze o aucie swiezym z polskiego salonu ,jak samochod bedzie starszy to nie podejrzewam zeby usterek ubylo..
pełna ocena Limuzyna, 220 CDI 170 KM automatyczna, 2009 r., 58000 km
d
2009-11-26
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
W sumie rewelacyjne auto. Miałem kupić alfę 159 w kombi, a moim wymarzonym było bmw 3. Z przodem w avantgardzie może imho stawać w szranki z alfą jeśli chodzi o wygląd. A na polskich drogach myślę teraz, że bmw odpada porównując z c klasą w codziennym użytkowaniu (komfort dużo wyższy, a przy dynamicznej jeździe ten sam poziom). Audi odpadło z uwagi na przedni napęd, chociaż tyłeczek w kombi ma może ciut ładniejszy.
pełna ocena Kombi T204, 200 K 184 KM, 2009 r., 1000 km
kawał byka
2011-11-30
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zmieniłbym silnik na wolnossący i o większej pojemności, poza tym bardzo dobrze. Downsizing jest nie dla mnie. Rewelacyjne inteligentne światła bi-xenonowe + doświetlenie zakrętów robią wrażenie. Zawieszenie o niebo lepsze od BMW (przynajmniej na naszych drogach, a nie na torze wyścigowym), no i zwykłe opony i koło zapasowe, a nie run-on-flat, które może są dobre na niemieckich autostradach, a nie w Polsce.
pełna ocena Coupe, 250 BlueEFFICIENCY 204 KM manualna, 2011 r., 6000 km
Maciek z Chile
2010-12-30
 (4,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Dzwiek radia swietny, zmieniarka CD MP3 ok, ale oprogramowanie radia z defektami - nie trzym pamieci przy regulacji stacji na kierwnicy i cigle wraca do pozycji numer 1. W czasie podrozy szuka stacji a jak sie wroci do domu to nie ma na skali tych lokalych i nie da sie ich wybrac, chyba zeby wylaczyc stacyjke, ale kto ma na to ochote wracjajac z trasy do domu. Software bug
pełna ocena Kombi T204, 200 K 184 KM automatyczna, 2009 r., 23000 km
cordero
2008-11-27
 (3,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Może być. Jak odbierałem z salonu, to pierwsza jazda, auto mnie powaliło, mimo że jeździłem wieloma (nowym Mondeo, nowym C5, Passatem B6). Mam jasną tapicerkę, dwukolorowe plastiki. Jak na mój gust przyjemne wrażenie. Wykończenie detali bardzo dobre. Ale w jednym miejscu źle spasowane plastiki, choć można przyjąć, że nie rzuca się w oczy lub wręcz, że tak powinno być.
pełna ocena Limuzyna, 180 K 156 KM, 2008 r., 1000 km
mmpro
2012-05-19
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Początkowo nie mogłem się przekonać do tego samochodu. Kupiłem go jako 3-latka. Wcześniej miałem zamiar kupić opla insignię kombi 4x4 250KM. Jednak ta oferta była tańsza prawie o połowę. Dzisiaj już nie żałuję swej decyzji. To solidny samochód i rozumiem ludzi którzy lubią mercedesa.
pełna ocena Kombi T204, 300 231 KM manualna, 2008 r., 70000 km

2009-11-01
 (3,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Bez problemu ale nie jest to komfort podróżowania który wyrażnie przewyższa mondeo, z tyłu jet jednak ciasno. W mondeo nie miałem problemu z zawieszeniem po tak małym przebiegu.Niewielkie ognisko korozji przy uszczelce przedniej szyby. W serwisie powiedzieli że zrobią to bez problemu.
pełna ocena Limuzyna, 200 K 184 KM, 2007 r., 35000 km
driver
2010-03-25
 (3,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Gdybym nie przejechał się lexusem is 2.2 diesel to oceniłbym c-klase wszystko na 5, ale po jezdzie lexusem doznałem szoku i popukałem się w głowe, czemu mam c-klase, jest droższa, głośniejsza, brzydsza, człowiek uczy się na błędach, następny będzie lexus
pełna ocena Limuzyna, 220 CDI 170 KM, 2008 r., 48000 km
perezes
2009-06-17
 (3,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Fajnie się jeździ, ale jest za mało miejsca, a silnik nie rekompensuje spalania swoimi osiągami. Dość bogate wyposażenie standardowe. Ładny wygląd auta, ale nie polecam, bo uważam że jest za drogie i zbyt małe.
pełna ocena Limuzyna, 180 K 156 KM, 2008 r., 13000 km
Jasion
2008-12-17
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie autko bardzo przyjemne klasyczne a zarazem nowoczesne. Bardzo komfortowe lecz mogłoby być troszeczkę większe. I jeszcze jedno w wersji avantgard powinna być do wyboru większa gama kolorystyki drewna.
pełna ocena Limuzyna, 200 K 184 KM, 2008 r., 10000 km

2009-04-14
 (4,15) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Na pewno niekupiłbym drugi raz z tym silnikiem. Osiągi ma dobre, ale dlaczego powoduje takie drgania w środku. To nie jest do zaakceptowania za tak duże pieniądze. Konkurenci są tutaj bardziej dopracowani.
pełna ocena Limuzyna, 220 CDI 170 KM, 2009 r., 1000 km

~gosc~gosc

do Lukasz - zimą...

~aga~aga

Witam mam problem z moim merolkiem w202
ma problem z odpaleniem no chyba że dam mu gazu to odpali ale zaczyna się potem falowanie obrotów na benzynie nie jest źle ale na gazie czasem gaśnie jak jest na luzie proszę o pomoc co to może być??

Przejdź do dyskusji

Mercedes Klasa C na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Mercedes Klasa C, oglądali także

Dowiedz się więcej o Mercedes Klasa C

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Szczypta luksusu, ale czy warta swojej ceny? - Mercedes Klasa C Szczypta luksusu, ale czy warta swojej ceny? - Mercedes Klasa C

Ponoć bez gwiazdy nie ma jazdy. Możliwe, ale szczególnie jedno jest pewne - w Mercedesie ciężko jest wyglądać źle. I nie dość, że człowiek dobrze prezentuje się w takim aucie, to jeszcze taki samochód można w końcu kupić za dużo mniejsze pieniądze, niż jeszcze kilka lat temu. Do tego nie musi być wielki, paliwożerny i utożsamiany z mafią. Klasa C W203 po prostu taka nie jest.