Motosłownik
Mercedes Transporter T1
(od 1977 do 1995)
- w klasie samochodów:
- Dostawcze
- na podstawie liczby ocen:
- 40
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 27 ocen)
(na podstawie 27 ocen)
TAK (92%)
NIE (8%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
- Silnik
- 94%
- Układ hamulcowy
- 6%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
- Karoseria
- 88%
- Zawieszenie
- 19%
- Układ hamulcowy
- 19%
Zmieniasz auto?
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
Ciekawostki o Mercedes Transporter T1

Lista opinii o Mercedes Transporter T1
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Damian Dymecki pokaż Email » 2006-01-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Ogólnie auto jest OK, mam porównanie ze Sprinterem z 95 roku i Transitem ´94, Autem jeździ się jak małą ciężarówką, komfort jazdy jest identyczny jak w sprinerze, niestsety jest dużo głośniejszy i nieporównywalnie wolniejszy od Sprintera 312 z szybkim mostem, Ma mało atrakcyjna deske rozdzielczą, wysoko się wsiada, transit w porównaniu do 310 to osobówka, lecz transit ma gorsze zawiszenie i jest tak samo głośny mimo że silnik jest odgrodzony blachą, napewno dobrą cechą jest to że auto w zimie nie ma broblemów ze slizganiem się pod wzniesieniami ( Transitem na zimówkach nie mogłem nigdzi wjechać ). Nie wożę zupełnie ciężarów jestem rzemieślnikiem więc nie mogę się wypowiedzieć jak auto zachowuje się z ciężarem,
Auto jest napewno doskonałą bazą do stworzenia super dostawczaka i ja pod takim kątem go kupiłem spędzam w nim duzo czasu codzienie i bardzo przyjemnie się prowadzi, napewno trzeba popracować nad wygłuszeniem, polecam silnik pięciocylindrowy znakomicie pracuje.
Mercedes i czuje się to na każdym kroku ja jestem bardzo zadowolony.
Coś wtych autach jest.
Jeździłem już Citroenem C-15, Fordem Expresem , Transitem i Sprinterem, z transporterem T1 już chyba zostanę pełna ocena Furgon, 2.9 D 100 KM, 1994 r., 205000 km |
NIKI 2006-03-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Moim zdaniem to jedno z najlepszych aut do pracy jakie można sobie wymarzyć. ja sprzedałem swojego tylko dlatego ze profil firmy uległ zmianie i nie potrzebny był mi już taki samochód. Najlepsze jest to że użytkując ten samochód przez dwa lata odsprzedałem go za taka sama cenę jak kupiłem :D To tylko może się zdarzyć mając Mercedesa.
Ja miałem kontenera po niemieckiej poczcie auto super funkcjonalne , wszystko w tym samochodzie było pomyślane tak żeby jak najbardziej ułatwić człowiekowi prace. Auto chodź słusznych rozmiarów dziecinie prosto się prowadziło a to też zasługa automatycznej skrzyni która o dziwo bardzo dobrze zdawała w tym samochodzie egzamin :)
Podsumowując jeżeli ktoś szuka takiego auto to brać i się nie zastanawiać :) pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1994 r., 160000 km |
Adrian 2009-09-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
To jest najlepszy dostawczak jaki miałem, wcześniej zawsze były gwiazdy ale poczciwa stara 207 była trochę męcząca (wolniejsza, choć 308 też nie jest wulkanem prędkości i głośniejsza- niestety 4 b skrzynia). Poza tym auto godne polecenia, targa ładunki od 1 tony do 2,2 t., przy 2,2 t trochę przymula ale wtedy ma ponad 600 kg więcej niż dowód pozwala. Znajomi jeździli dużo młodzsymi dostawczakami (ducato z 2004 r., transit z 2005 r.) ale w ich opinii mój jest najlepszy- prosta konstrukcja bez zbędnej elektroniki. Ktoś kto chce dobre auto dostawcze za małe pieniądze powinien rozejrzeć się za 308 lub 310 pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1994 r., 772000 km |
2009-01-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
hds + wywrot . Nie bede sie zbytnio rozpisywal Poprostu ten samochod to chyba najlepszy zakup w moim zyciu. Jak sobie pomysle co on dostal juz u mnie d**e to az dziw bierze ze chce jezdzic. Mało tego- przez 5 lat ciezkiej służby nie mialem z nim powazniejszych problemow. Prze ten czas robione byly: uszcelka pod glowica, napinacz łańcucha rozrzadu, popychacze zaworow, i przekaznik grzania swiec do tego ze 2 razy zmieniany przelacznik kierunkowskazow. Palil mi srednio ok 15l. Przy zakupie koniecznie trzeba zwrocic uwage na stan ramy, bo zdarzaja sie niezle przezarte sztuki. pełna ocena Furgon, 2.9 D 100 KM, 1994 r., 550000 km |
aerk 2006-02-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
ten Mwrcedes z rodziny T1 popólarnie zwany "kaczka" lub "Bremer" to chyba jeden z najlepszych i najbardziej udanych dostawczaków . szwiadczyć o tym może sprzedarz blisko 1 000 000 sztuk, biorąc pod uwagę że produkowany był w latach 82-95 to imponujący wynik. Zaskakuje możliwościami przewozowymi trwałością podzespołówi, blach, silnika( ten "taxi diesel 2,4D osiąga przebiegi rzędu 800 000km do naprawy głównej!). pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1988 r., 22000 km |
Maciek 2008-01-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
po przejechaniu miliona trzystu km!!!!! mogę powiedziec że jak ktoś dba o niego ta będzie jeździł nim wiecznie. Połączenie czołgu, traktora i żuka
Zdziwiło mnie że przy wyboże przejechanych kilometrów max było tylko 999 tys.km. - dla mojego zabrakło skali - bo zrobił 1 300 000 km. pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1993 r., 998000 km |
Mariuszewski 2009-10-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Mimo że w żadnej z kategorii nie otrzymał ode mnie najwyższej oceny, myślę że za całokształt mogę mu taką wystawić z czystym sumieniem :-) Samochód został stworzony do pracy i to zadanie wykonuje perfekcyjnie !!! pełna ocena Furgon, 2.9 D 100 KM, 1995 r., 710000 km |
MB 308 2006-06-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Jak na auto z tamtego okresu to bdb, zakładać będę silnik 2,9 100KM przy dużych gabarytach skrzyni ład. będzie lepiej się jechało, ten motor2,3 nadaje się do jazdy małym blaszakiem lub skrzynią bez plandeki pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1992 r., 494000 km |
marcin....... 2006-06-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
samochod jest poprostu kultowy jezdzi na wszystki olej rzepakowy paliwa slabej jakosci itp zapala w najwieksze mrozy - 33 stopnie to rzaden problem tylko paliwo marznie pełna ocena Furgon, 2.9 D 100 KM, 1992 r., 600000 km |
pawelbednarek3 pokaż Email » 2008-02-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
jestem zachwycony tym autem.teraz sie nie dziwie,ze uzytkownicy mowia o nim,ze to najlepszy dostawczak swiata.macie racje i ja sie do was przylanczam pełna ocena Furgon, 2.9 D 100 KM, 1994 r., 37000 km |
RADI 1980 2006-02-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Rewelacyjny samochod dla wszystkich obojetnie jaka dzialalnosc prowadza.naprawy to wyjatek.Sa wersje dobrze wyposazone ale jest ich malo. pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1993 r., 24000 km |
JERZY5205 2009-02-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Nigdy nie sprawil mi na trasie żadnego psikusa zawsze dowiezie do celu.Wystarczy dbać o podstawowe okresowe powinności. pełna ocena Furgon, 2.4 D 70 KM, 1980 r., 989000 km |
Konrad 2006-04-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Polecam każdemu bez wyjątku jeśli potrzebuje większe auto dostawcze.
Nie będzie do niego dokładał - tylko zarabiał. pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1992 r., 480000 km |
Drift King 2007-04-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Świetny dostawczak.Pomimo swojego wieku oraz przebiegów sięgających 1mln km to najlepsze auto dostawcze. pełna ocena Furgon, 2.3 D 72 KM, 1992 r., 120000 km |
AREK 2007-12-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
TE AUTKO MOżE ZATRZYMAć TYLKO POCIąG ,TIR USZKODZIć A DRZEWO PORYSOWAć.=SPRAWDZONO W PRAKTYCE.
pełna ocena Furgon, 2.9 D 100 KM, 1995 r., 861000 km |
Mercedes Transporter T1

Ostatnie komentarze:
mam 310
niby 2.9 pojemnosci i 100 koni a dynamiki jazdy praktycnie wcale.to auto wogole nie przyspiesza...co to moze byc?
spalanie
mam 307 i pali mi 15 litrów i ciężko z rozruchem a jest ciepło, wszystkie świece grzeją i ma dość wysokie obroty może mi ktoś pomóc
luz w mesku?
nie moze byc!!!
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Mercedes Transporter T1, oglądali także
Dowiedz się więcej o Mercedes Transporter T1
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena
dodaj ocenę swojego auta

Rankingi
Porównywarka
porównaj oceny wybranych aut

Polecamy!
Octavia Greenline - i ceny paliwa niestraszne
Analizując wszystkie wersje Octavii, które proponuje Skoda, można stwierdzić jedno - ten model ma być...
Galerie
najwyższe oktanyAuta - Mercedes Transporter T1
najaktywniejsiKierowcy - Mercedes Transporter T1
najnowszeDzienniki pokładowe
Kapeć
złapałem gume niby nic dziwnego gdyby nie to ze w oponie siedział pręt o średnic...

Ocena: