Motosłownik
Mercedes Viano
(od 2004)
- w klasie samochodów:
- Vany
- na podstawie liczby ocen:
- 46
- 63%
- Układ elektryczny
- Zawieszenie
- 25%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

3.5 258KM, 2009-2010
3.7 231KM, 2004-2010
2.0 CDI 137KM, 2010-2012
2.0 CDI 116KM, 2004-2010
- 2.2 CDI 150KM, 2004-2010 (27)
2.2 CDI 165KM, 2010-2012
- 3.0 CDI 225KM, 2010-2012 (1)
- 3.0 CDI 204KM, 2004-2010 (18)
Lista opinii o Mercedes Viano
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
peter 2007-08-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Szczerze moge powiedziec ze to naprawde bardzo dobry samochod (mam na mysli Viano produkowane od 2006r. gdyz przeszlo lifting). Mialem Viano z 2004 roku i nie bylem z niego zadowolony powodem byly trzeszczace plastiki i fotele, ktore w dodatku byly twarde(tylko te z tylu), slabo wyciszone wnetrze i twarde zawieszenie. Teraz kupilem sobie Viano 3,0 CDI Ambiente i musze Wam powiedziec ze teraz to jest dopiero jazda! I nie chodzi mi tu tylko i wylacznie o silnik ktory jest naprawde doskonaly (mocny, cichy, oszczedny) ale i o poprawe zawieszenia, troche foteli(sa troszeczke mieksze), radioodbiornikow, wzkaznikow, elektr. przesuwnych drzwi,nowym stoliku, zastosowaniu lepszego Audio, poprzez silnik 3,0 CDI jest znacznie ciszej w srodku, a dzieki miekszemu zawieszeniu znikaja problemy z trzeszczacymi plastikami. Moje Viano zostalo wyprodukowane w 2006r. a kupilem je w 2007r. jest ze stycznia br. ma przejane 50 tys. km i jest niezawodne i bezusterkowe. Dalsza wada nadal polega na troche zbyt twardych plastikach(ale nie trzeszczacych). Bardzo polecam!!!
pełna ocena Van, 3.0 CDI 204 KM, 2006 r., |
Łukasz 2009-12-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Posiadam viano z 2004 roku. Jestem drugim wlascicielem, przebieg 98000. Ja zrobilem w ciagu 22 miesiecy 50000. Jezdzilem na trasy po 15000 km. Naprawde auto jest fajne, bardzo komfortowe, super sie prowadzi, ma bardzo duzy skret. Pomimo napedu na tyl switetnie radzi sobie w zimie, jezdze nim na narty bo naprawde idzie fajnie pod gory. A sam mieszkam w terenie gorzystym. Minusem jest slaba jakosc wykonczenie zwlaszcza plastiki. Bardzo tez ciezko wyjmuje sie tylnie fotele. Nic mi sie nie zepsula przez ten okres, bylem raz na malym przegladzie za ktory zaplacilem ok 1300zł (wymienialem klocki), teraz za 240 dni komputer wskazuje mi duzy przeglad i on chyba bedzie kosztowal wiecej. Napewno duzo wada jest korozja ktora pojawila sie na tylnej klapie. pozdrawiam pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2004 r., 10000 km |
adam 2005-07-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,77)
Witam, ja rowniez zastanawiam sie czy te super oceny nie wpisuja dealerzy. Samochod jest za drogi w stosunku do jego usterek. Jezdze Viano na codzien z warszawy do Belgii. srednio dwa razy w miesiacu. Juz wymienialem skrzynie biegow ktora sie rozleciala!!!!!!! co chwila a to nie dziala ogrzewanie a to cos tam. W belgii miesiac temu musialem na lawecie odwiedzic seriwis mercedesa bo zgasl i koniec.... ponoc jakis blad w komputerze. Po 20 tys zerwal sie pasek od alternatora!!!! jak ktos lubi odwiedzac serwis i pic u nich kawke to wymarzony samochod. Kolega ma chryslera g. voyagera namawial mnie ale myslalem ze jak mercedes to mercedes teraz on jezdzi ja odwiedzam serwisy... poczekam do konca leasingu i zmiana auta na 100%.... pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2004 r., 40000 km |
maciek pokaż Email » 2007-10-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Vianem przejechałem 100 tyś. km i jak na razie nie wymagało żeadnej naprawy a to jest przecież w samochodzie najważniejsze, niezaprzeczalna wygoda podrużowania pozwala na ponywanie długich dystansów bez konieczności uprawiania gimnastyki na postojach a musze powiedzieć, że mam problemy z kręgosłupem i np. toyota( Corolla verso mojej żony) wypada blado przy mercedesie, niestety błogie zadowolenie mąci niestety dośc drogi servis, ale to wada każdej niemieckiej marki pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2004 r., 153000 km |
Paweł 2012-01-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Polecam samochód osobom pokonującym duże dystanse, które muszą zabrać ze sobą kilka osób... Osobom którym czasem zależy na czasie i nie mogą sobie pozwolić na jazdę z prędkością 90km/h i nie mogącym wyprzedzić kilku samochodów na raz gdyż nie mają mocy pod nogą, bo Viano 3.0 CDI V6 204KM to potrafi i nie jednego wsióra w betce możecie " zawstydzić"... pełna ocena Van, 3.0 CDI 204 KM, 2008 r., 326000 km |
PIOTR GDYNIA 2011-09-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
SZUKAŁEM DŁUGO SAMOCHODU DLA MOJEJ RODZINY (PIĘĆ OSÓB). SYNOWIE TO JUZ WIELKIE CHŁOPAKI. W VIANO PODROŻ RODZINNA TO CZYSTA PRZYJEMNOSĆ SKONCZYŁY SIĘ WIECZNE WOJNY O MIEJSCE.DYNAMIKA SILNIKA JEST REWELACYJNA
ps.
Nie wiem o jakim samochodzie panowie piszą, ze jest głośny w środku powyżej 140 km/h ale na pewno nie jest to Viano. pełna ocena Van Facelifting, 3.0 CDI 225 KM, 2011 r., 9000 km |
Kevin. 2011-01-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Ogólnie autko fajne - do 140km/h naprawde szybko przyspiesza. Dotychczas mało awaryjne. Ogólnie samochód poleam osobom jeżdżącym głównie autostradami - tam czuje się najlepiej. Po naszych krajowych drogach już nie tak dobrze. Szczerze mówiąc nie kupiłbym tego auta drugi raz, ale ze względu na to, że lubie testować różne auta.
pełna ocena Van, 3.0 CDI 204 KM automatyczna, 2009 r., 25000 km |
Jaro 2005-02-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,15)
Myślę że Mercedes Viano czy Vito nie są warte swej ceny. Pozatym są to samochody bardzo usterkowe. Jeśli ktoś ma czas i pieniądze na przesiadywanie w serwisie to proszę bardzo. Są lepsze samochody. Mercedes dziś nie = mercedes 20 lat temu. Mogłem się o tym przekonać na własnej skórze pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2004 r., 11000 km |
Przemek 2006-07-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,08)
... wielkie rozczarowanie. Wewnątrz bardzo przestronnie ale głośno. W czasie jazdy np. autostradą już przy 130 km/h nie można rozmawiać, trzeba krzyczeć. Zmiana konfiguracji foteli w przedziale pasażerskim wymaga dużej krzepy i cierpliwości. Podobnie z zamykaniem drzwi. pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2005 r., 1000 km |
fon60 2011-11-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Mam mieszane uczucia co do tego samochodu. Przypomina to trochę relacje kierowców Alfa Romeo, którzy często stoją na poboczu, ale dla nich nie ma lepszego auta. Tak samo ja nie znam auta, który oferuje taką wygodę i jednocześnie przestrzeń ładunkową. pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM manualna, 2004 r., 377000 km |
małyprezes 2009-08-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,92)
JEDNORAZÓWKA!!! opowiesci o trwałości i jakości mercedesa włóżcie między bajki.ten samochód to zwykły sztrucel.Do tego horrendalnie drogi serwis ASO.hasła typu jakośc "mercedes" są mniej przekonujące niz made in china.. pełna ocena Van, 3.0 CDI 204 KM, 2006 r., 135000 km |
Beciu 2007-09-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Uważam ,że negatywne komentarze wystawiają właściciele VITO a nie VIANO i to pochodzące pewnie z zagranicy po wielu wypadkach itp.
Dla mnie jest to samochód idealny,bez wad i godny polecenia. pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2004 r., 80000 km |
Adam L. 2005-02-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,46)
Nigdy bym nie kupił tego auta, gdybym wiedział jak często się psuje.
Powtarzam jeszcze raz.
Nie wiem kto dodawał wcześniejsze oceny, chyba dealerzy mercedesa. pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2004 r., 30000 km |
Jan 2009-10-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Samochód jest naprawdę w porządku, jestem bardzo zadowolony z jego zakupu.
+: silnik, komfort (jak każdy Mercedes :D ), ergonomia, widoczność, przestrzeń
pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2005 r., 90000 km |
rafał 2009-05-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,00)
bardzo żle , mercedes to mit ale dlaczego za taką kase ? to ma ''krótkie nogi '' wśród moich znajomy nikt już nie ma samochodu marki mercedes .... pełna ocena Van, 2.2 CDI 150 KM, 2004 r., 287000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Mercedes Viano

Ostatnie komentarze:
Viano z 2011 r. z silnikiem 3.0 CDI jest super ciche. Pb o jakim modelu piszesz?
Do pb: Jaki akumulator jest potrzebny do Mercesesa VianoDisel 2.2?
Potrzebuję dane akumulatora do Mercedesa Viano 2.2 Disel.
Z góry serdecznie dziękuję.
![]()
Mercedes Viano na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Mercedes Viano, oglądali także
Dowiedz się więcej o Mercedes Viano
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Mercedes Viano V6 CDI - nie jestem "Witkiem"
Korzenie Viano sięgają 1995 roku, kiedy Mercedes wprowadził do sprzedaży dostawczy model Vito, który był dostępny także w wersji osobowej. Vito był nastawiony głównie na przewożenie towarów i stąd jego odmiana pasażerska była wykonana raczej siermiężnie. Druga generacja popularnego "Witka" została wprowadzona do produkcji w 2003 roku, ale tym razem wersję osobową nazwano Viano - aby nie kojarzyła się już potencjalnemu nabywcy z blaszanym wołem roboczym. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...

Ocena: