Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

4 lata

Poprzednie auto:

Xantia

Wady 1. Jestem wysoki, dla mnie troche za ciasno. 2. Auto wydawało mi się tez troche za twarde, ale ostatnio jeżdziłem passatem b5 i przyznaję (zdaję sobie sprawę z róznicy), że nie jest tak źle. Niektórzy na pewno wolą trochę twardsze zawieszenie. 3. Mogli też dopracować wyciszenie. 4. Dostajesz tyle plstiku za ile płacisz, ale nic nie trzeszczy Zalety 1. Fotel kierowcy przyzwoicie wygodny(jak dla mnie) 2. W zakresie do 60-70 km/h dosc dynamiczne auto. 3. Jak ktos potrafi jezdzic, to nie spali wiele. 4. Mimo jednej awari z mojej winy jak sadze, daje 10/10 za bezawaryjnosc, Ogólnie jestem zadowolony, przez 4 lata carisma nie dostarczyla mi zmartwien. Chciałbym, aby każde moje następne auto było tak pewne jak to. 4 lata temu kupilbym carisme jeszcze raz.

(kultura pracy, elastyczność)

Płynnie i szybko wkręca się na wyższe obroty, przy spokojnej jeździe nie jest zbyt głośny.

Dla mnie "długość" biegów jest ok.

Wcześniej miałem citroena xantię, czułem trochę jakbym się przesiadł do traktora. Jest twarda, ale uważam, że dobrze trzyma się drogi.

Ok, słupki nie zasłaniają. Jest całem mnóstwo aut lepszej klasy z o wiele gorszą widocznością.

Ok.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Dmucha ok, chłodzi, grzeje.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Dałem przeciętnie. Mam 190 cm wzrostu. Auto nie jest duże w środku, ale nie jest ciasno. Jednak wolę jak zona prowadzi. Pasażer ma trochę więcej miejsca.

Podczas zwykłej jazdy miejskiej jest ok, można rozmawiać i słuchać muzyki. Na autostradzie do 120-130 jest znośnie, potem gorzej. Jechałem 6 godzin okolo 160/h bez przerwy i powiem że halas jest uciążliwy.

Auto pali mi zimą, uśrednione, jazda miejska około 9,5, a mam kilka górek w okolicy i sporo krótkich odcinków jak sklep czy do znajomych. Latem podczas spokojnej jazdy schodzi w tych samych warunkach do 7.5 Kiedyś testowałem na trasie 4.6l/100km, albo 4.3 już nie pamiętam dokładnie, puste auto, autostrada, 90km/h Tu gdzie mieszkam nie obowiązują przeglądy, więc nie wiem ile to kosztuje. Serwisuje zamiennikami w razie potrzeby. Miałem jedną poważną awarię, która wynikła raczej ze stylu mojej jazdy, wywaliło uszczelkę sprzęgła hydraulicznego - laweta i naprawa kosztowały trochę. Mimo wszystko za ekonomicznosc daje 5/5

4 lata temu dałem za auto miesięczną wypłatę, dzisiaj jest juz warte tygodniówke. Zaufanie jakim darzę to auto, wyceniam na więcej niż np wynosi cena nowego francuza. Stosunek jakość/cena-bardzo dobry.

drobiazgi

Z drobiazgów to przyciski do szyb, wloty powietrza i podsufitka się odkleja.
Mitsubishi Carisma - szukasz części?

poważne usterki

Miałem jedną poważną awarię, która wynikła raczej ze stylu mojej jazdy, wywaliło uszczelkę sprzęgła hydraulicznego - laweta i naprawa kosztowały trochę. Nadużywałem sprzęgła, ale już się oduczyłem. Dziękuję moja carismo, uczysz mnie jak jeździć:) Poza tym nic.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: Moze to spalanie na trasie, ale gdy do zrobienia jest ponad 2 tys km trzeba jechac troche szybciej niz 90 km/h

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Mitsubishi Carisma

320 komentarzy

255 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~POSIADACZ 16V~POSIADACZ 16V

Do ~brucee lee:Heh Moja dziewczyna Ma Carismę 1,9TD 1997 i non stop siedzi z tym u mechaniora jak nie rozszczelnienie Turbiny to zgrzyty w skrzyni wycieki oleju lub kopcenieitd.Ja mam starą Calibrę przez was tak wysmiewaną psedudo Japończycyw Carismach!Ja już 3 lata posiadam Calibrę z 1992 silnik 16V DOHC 150hp i jest to silnik nie do zajechania.Obecny przebieg to 580 000!!!A silnik nie pobiera oleju chodzi jak nówka a jest na LPG!!!Spalanie w trasie LPG to 6,5l/100km!!W mieście pali mi 8,0l/100!Super ekonimiczne autko.Blacha bardzo dobra nie koroduje wbrew pozorom!!Samochód przed te 3 lata nigdy się nie psuł,naprawdę polecam Calibrę bo nie zamieniłbym jej na żadne inne auto.Kiedyś to robili auta PANCERNE i Calibra do takich należy!!Polecam 16V!!NIEZAWODNY!!Prędzej te zasrane Diesle od Francózów pójda na szrot niz ta moja Calibra tak niedoceniana i wysmiewana.Pozdrawiam Frajerzy!!

~Czih~Czih

Do ~brucee lee:Wiemy,że chcesz sprzedać swoją Carismę i stąd taka opinia.Ale ja mówię Carisma to złom więcej awarii niż jazdy.Ja kupiłem miesiąc temu i wał już się urwał!!1.9TD to złom!

~brucee lee~brucee lee

Mam carisme z 98r. wsedanie 1.9td i jestem bardzo zadowolony. w ciagu roku 23 tys. km przebiegu i nic sie niedzieje. a Ci co zlotowami z poznania ub krakowa tzw. gazownicy to owszem siniki sie psuja na gazie, bo jak na razie zaden koncern niewymyslil silnika na gaz. na gazie to mozesz sobie obiad ugotowac

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Mitsubishi Carisma, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Mitsubishi Carisma