Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
BDW - Brake Disc Wiping?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Mitsubishi
- Carisma
- 1997-2000
- Podsumowanie auta
Mitsubishi Carisma 1.6 100KM
(od 1997 do 2000)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 97
- Karoseria
- 47%
- Układ elektryczny
- 35%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Mitsubishi Carisma 1.6 100KM
Nadwozia Mitsubishi Carisma
Silniki Mitsubishi Carisma
- 1.3 i 16V 82KM, 2003-2003 (7)
- 1.6 90KM, 1996-2000 (8)
- 1.6 100KM, 1997-2000 (97)
- 1.6 99KM, 1999-2004 (4)
- 1.6 90KM, 1995-2000 (116)
- 1.6 100KM, 1997-2000 (6)
- 1.6 66KM, 1995-2004 (7)
- 1.6 i 16V 103KM, 1999-2003 (75)
- 1.8 116KM, 1995-2000 (105)
- 1.8 16V 140KM, 1995-2000 (106)
- 1.8 16V GDI 125KM, 1997-2003 (221)
- 1.8 16V GDI 122KM, 2001-2003 (20)
- 2.0 16V GT EVO VI 280KM, 1999-2003 (1)
- 1.9 DID 102KM, 2001-2003 (34)
- 1.9 DID 115KM, 2001-2003 (40)
- 1.9 TD 90KM, 1996-2000 (123)
Lista opinii o Mitsubishi Carisma 1.6 100KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
pczarnul pokaż Email » 2004-06-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Ogólnie nie planowałem i nie myślałem aby kupić to autko. Przekonało mnie tylko to, że nie jest często kradzione i poprzedni właściciel był polecony, dbał o to auto i robił wszystkie przeglądy. Kupiłem je gdy miało na liczniku 100000 km. Właściciel poinformował mnie, że główną wadą tego auta jest lakier, który jest do kitu, tan. jest "miękki" (granatowy, niemetalik). I rzeczywiście, jak się przetrze białym papierem po nim, to niebieski ślad na papierze zostaje. Ale na razie nie przeszkadza mi to.
Od razu zainstalowałem instal. gazową. I tu zrobiłem błąd, bo chciałem oszczędzić i kupiłem zwykłą, zamiast sekwencyjnej. Po 85 km jak strzeliło, to zastanawiałem się co jeszcze pod maską zostało. Dopłaciłem i wymieniłem na sekwencyjną instalację. Okazało się, że mimo to szarpie i są problemy z wolnymi obrotami. W ASO Mitsubishi w Gdańsku, jak facet zobaczył instalację gazową to od razu powiedział, że poszedł przepływomierz, to kosztuje 4,5 tys. zł i nie ma co dalej gadać (mimo, że na benzynie chodzi bez problemów). Wymieniłem świece, filtr powietrza i chodzi już OK. Zastanawiam się tylko jeszcze nad przewodami wysokiego napięcia.
Tak więc ogólnie jestem z auta zadowolony, brakuje tylko klimy i to już daje się odczuć :)
Wiem też, że nie będę serwisował auta w gdańskim ASO Mitsubishi! pełna ocena Hatchback, 1.6 100 KM, 1999 r., 5000 km |
Suzanne89 2012-04-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,15)
Przez 2 lata użytkowałam to auto.Raczej żle się tym jeżdziło,zawieszenie trochę taczkowate niewygodne fotele w których wychodziły druty.Środek nudny,no i brak klimy!!!Latem jazda Carismą przypominała piekło.Co do zalet to może cena bo te 4 tysiące to nie aż tak dużo.,ale co z tego jak auto więcej przesiedziało u mechanika jak w trasie!!Odkochałam się teraz i kupiłam BMW 528i z 1998.Tak na koniec to spalanie LPG w Carismie wynosiło średnio 10,0l/100km więc dużo.Jak ktoś pisze,że mu pali 8 litrów to jest zwyczajnym oszustem.Podsumowując paliwożerny i mocno awaryjny samochód z przestarzałą linią nadwozia.Odradzam stanowczo Carismę bo niestety,ale już miesiąc po zakupie konieczna była wymiana całej skrzyni biegów!!Ale tego się akurat spodziewałam,bo skrzynie biegów w Carismie są Francuskie więc wiadomo,że tandeta.Obecnie to auto to trochę taki wieśwagen,bo coraz więcej wsi tym jeżdzi,że tak powiem.Ceny części zamiennych do Carismy też do tanich nie należą,ale to fakt bo to nie Japończyk tylko taki pseudo-składak.Lakier też cieniutki szybko powstawały odpryski,co zbiegiem czasu doprowadziło mnie do szaleństwa wręcz,bo auto wyglądało fatalnie.Naprawdę odradzam,bo jak szybko kupisz tak szybko będziesz chciał to sprzedać.... pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM manualna, 1997 r., 310000 km |
Taksobie 2012-02-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,69)
Carisma ze 100 konnym silnikiem to nienajlepszy wybór.Silnik 1,6 nie zapewnia dobrych osiągów(mało elastyczny)nie jest zbyt szybki.Przy przbiegu 280 tys założyłem instalację gazową.Było dobrze,ale obecnie przebieg 320 tys i zaczyna brać olej!Także często świeci się kontrolka silnika(to pewnie przez gaz).Nie polecam Carismy 1,6.Zawieszenie masakra,już wiele osób opisywało więć napisze tylko,że końcówki drążków,wahacze bardzosłabej jakości(co 5.000 zawsze się coś dzieje z zawieszeniem.).To samo dotyczy skrzyni od Renault rolki w wybieraku są plastikowe,wsteczny często odmawia posłuszeństwa,zdarzaja się też zgrzyty w skrzyni.Nie jest to auto niezawodne wręcz przeciwnie bardzo nieudany "eksperyment"francusko-japoński. pełna ocena Hatchback, 1.6 100 KM manualna, 1997 r., 320000 km |
1.6=ZŁOM 2012-04-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,00)
JEŚLI KTOŚ PLANUJE ZAKUP CARISMY 1.6 TO OSTRZEGAM BO NIE WARTO!JA PÓŁ ROKU TEMU KUPIŁEM CARISMĘ 1.6 I ZACZĘŁO SIĘ OD ZGRZYTÓW W SKRZYNI AŻ W KOŃCU MUSIAŁEM WYMIENIĆ CAŁĄ SKRZYNIĘ.ZAWIESZENIE W TYM AUCIE TO TOTALNA POMYŁKA SKRZYPI JAK WERSALKA.SILNIK PADAKA BIERZE OLEJ A O DOBRYCH OSIĄGACH MOŻNA TYLKO POMAŻYĆ.CARISMĘ KUPIŁEM Z INSTALACJĄ LPG I SPALANIE GAZU WYNOSIŁO OD 8.6L/100 WIĘC NIE PISZCIE,ŻE TO WAM SPALI 7.DOKŁADNIE TYDZIEŃ TEMU POSYPAŁ SIĘ SILNIK NIE WIEM CZY PRZEZ GAZ CZY NIE,ALE ROZTRZEPAŁA SIĘ PANEWKA NA SWAPIE I PRZESTWAIŁO MI ROZRZĄD.NIE ZAMIARUJĘ REANIMOWAĆ TEGO SILNIKA.NIE KUPUJCIE CARISMY 1.6 BO TO JEST TYLE WARTE CO TE DIESLE OD RENAULT CZYLI NIC NIE WARTE.NIE POLECAM!!! pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM manualna, 1997 r., 330000 km |
XB 2012-03-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,85)
Auto zdecydowanie przecenione nie sądziłem,że będzie tak słabo.Silnik 1,6 to jedna wielka pomyłka.Zero elastyczności,słaba moc bo tylko 100 koni,kiepskie osiągi i Gazu raczej nie lubi po po zainstalowaniu LPG pobiera olej!Kolejny słaby punkt to skrzynia biegów,ten sam problem co u kolegi wyżej czyli kłopoty ze wstecznym,zdarzają się zgrzyty w skrzyni nie wiem sam dlaczego.No i najgorsze czyli zawieszenie-pochodzi od Volvo s/40,jak wjadę na jakąś dziurę to skrzypi niemiłosiernie.W środku za mało miejsca jak na taki duzy samochód.Żałuję,że kupiłem to padło,bo w tym przypadku jedyne co to auto ma wspólnego z Japonią to ceny części zamiennych!!! pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM manualna, 1997 r., 327000 km |
ZGNILIZNA 2012-03-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,85)
Carisma to nie Japończyk!!Zawieszenie od Volvo,skrzynia od Renault zostaje tylko silnik Mitsubishi.A wiec kupiłem niecały rok temu.Zawieszenie w tym samochodzie tak skrzypi na dziurach,że aż wstyd.Skrzynia biegów zapożyczona od Renault,mam stale problem ze wsteczym wymieniłem tulejki wybieraka,ale problem szybko powrócił.Silnik zamulasty,dla ludzi z menopauzą chyba.Te 100 koni jak na taki samochód to stanowczo za mało.Nie czarujmy się Carisma to kompakt z koklejoną dupą i z Japonią ma niewiele wspólnego.Tak na koniec blacha w Carisme jest kiepska!Nadkola i progi strasznie korodują... pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM manualna, 1998 r., 240000 km |
s.wierzbicki pokaż Email » 2006-08-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Na początku użytkowania nie byłem zadowolony z tego autka. Po prawie 6 latach stwierdzam jednak, że jest to bardzo dobry samochód. Przez pewien czas jeździłem innymi samochodamu i wtedy doceniłem jakość Carismy. O ile na początku pojawiały się jakieś drobne trzaski czy stukania to po ich usunięciu nie pojawia się nic. Po prawie 6 latach nic nie skrzypi ani nie trzeszczy. Gdyby była nadal produkowana to bez wahania kupiłbym ją po raz drugi - no może z lepszym silnikiem. pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM, 2000 r., 2 km |
eboy pokaż Email » 2001-08-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Ogólnie nie jest żle.Klocki padły po 30tys-większość w trasach więc ciut za szybko z tym że te fabryczne podobno tak mają.Silnik na medal,zawieszenie do kitu-brak komfortu,niewielka usterkowość jak na razie poza tym hałasem od kół lub łożysk ale będą musieli mi to zrobić,aha musiałem już wymienić opony z przodu na nowe bo te goodyearki szybko się zużyły. pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM, 2000 r., 30000 km |
Marta 2011-08-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,31)
Śmiac mi się chcę z ludzi którzy twierdzą,że to padło to niezawodny samochód.Carisma była dobra,ale 10 lat temu,teraz to auto dla biednego wieśniaka.Carisma dzisiaj to obiekt kpin i drwin.W życiu nie widziałam bardziej awaryjnego złomu który pali tak dużo.Carisma dobry auto pod remizę heh.Obciach.Nawet za darmo bym jej nie przyjęła.Żal!! pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM manualna, 1999 r., 309000 km |
Karolina 2007-02-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Mamy ja od nowsci, teraz "odziedziczylam" ja po Rodzicach. Samochodem jezdze od jego zakupienia. Nigdy nie mielismy z nim problemow. Jest naprawde dobry, niezawodny, dosc tani w utrzymaniu. Jest duzy, wygodny i bezpieczny; i ma naprawde piekna ponadczasowa sylwetke. Idealny dla 4-5 osobowej rodziny jak i osob samotnych. Polecam. pełna ocena Hatchback, 1.6 100 KM, 1999 r., 3000 km |
adik 2008-07-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
kupilem to autko w islandi bo tam obecnie przebywam samochodzik sprawuje sie swietnie i nie mam zastrzezen no moze elektryka tzn zamek centralny sie przycina i szybki czasem szwankuja ale jak na 10-cio letni samochodzik to chyba nic dziwnego wg mnie auto godne polecenia pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM, 1998 r., 126000 km |
czesio 2005-10-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
przecietny samochod, zaprojektowany bez polotu, ale za to nie do zdarcia.
plusy za ekonomicznosc, pakownosc, bezawaryjnosc.
minusy: skrzynia biegow, malo miejsca dla pasazerow, glosno w srodku.
milosnicy marki beda zadowoleni, przypadkowi klienci raczej rozczarowani pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM, 2000 r., 60000 km |
zinka1 pokaż Email » 2003-03-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Samochod dynamiczny szybki niska cena w stosunku do wyposazenia ,ladny wyglad,koszt i dostepnosc czesci jak na japonczyka bdb! Ogolnie polecam Carisme ludziom ktorzy oczekuja za przystepna cene samochodu przykuwajacego wzrok :) i o wysokim standardzie wyposazenia! pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM, 1997 r., 93000 km |
Damian - Londyn 2005-07-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,08)
Auta nie lubię, jest nijakie. Nie wiem czemu właśnie to kupiłem. Może dlatego że była kiedyś wersja rajdowa którą pamiętam z mistrzostw świata? Więcej w niego wsadziłem niż za niego dałem. Naprawde! pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM, 1998 r., 148000 km |
UZYTKOWNIK 2007-11-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,92)
LADNY SAMOCHODZIK ZEBY BUL JAPONSKI (PRUCZ NAZWY) OD POCZATKU DO KONCA PRODUKOWANY W HOLANDI NA FRANCUSKIEJ SKRZYNI, PODLODZE NIE UDANEGO VOLWO, POZOSTALE PODSESPOLY MADE IN EUROPEN pełna ocena Sedan, 1.6 100 KM, 1998 r., 180000 km |
Super okazje u dealerów
Mitsubishi - 115 samochodów w ofercie
Rabaty do 27 800 pln!
Mitsubishi Carisma

320 komentarzy
255 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~brucee lee:Heh Moja dziewczyna Ma Carismę 1,9TD 1997 i non stop siedzi z tym u mechaniora jak nie rozszczelnienie Turbiny to zgrzyty w skrzyni wycieki oleju lub kopcenieitd.Ja mam starą Calibrę przez was tak wysmiewaną psedudo Japończycyw Carismach!Ja już 3 lata posiadam Calibrę z 1992 silnik 16V DOHC 150hp i jest to silnik nie do zajechania.Obecny przebieg to 580 000!!!A silnik nie pobiera oleju chodzi jak nówka a jest na LPG!!!Spalanie w trasie LPG to 6,5l/100km!!W mieście pali mi 8,0l/100!Super ekonimiczne autko.Blacha bardzo dobra nie koroduje wbrew pozorom!!Samochód przed te 3 lata nigdy się nie psuł,naprawdę polecam Calibrę bo nie zamieniłbym jej na żadne inne auto.Kiedyś to robili auta PANCERNE i Calibra do takich należy!!Polecam 16V!!NIEZAWODNY!!Prędzej te zasrane Diesle od Francózów pójda na szrot niz ta moja Calibra tak niedoceniana i wysmiewana.Pozdrawiam Frajerzy!!
Do ~brucee lee:Wiemy,że chcesz sprzedać swoją Carismę i stąd taka opinia.Ale ja mówię Carisma to złom więcej awarii niż jazdy.Ja kupiłem miesiąc temu i wał już się urwał!!1.9TD to złom!
Mam carisme z 98r. wsedanie 1.9td i jestem bardzo zadowolony. w ciagu roku 23 tys. km przebiegu i nic sie niedzieje. a Ci co zlotowami z poznania ub krakowa tzw. gazownicy to owszem siniki sie psuja na gazie, bo jak na razie zaden koncern niewymyslil silnika na gaz. na gazie to mozesz sobie obiad ugotowac
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Mitsubishi Carisma, oglądali także
Dowiedz się więcej o Mitsubishi Carisma
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Mitsubishi Carisma
najaktywniejsiKierowcy - Mitsubishi Carisma
najnowszeDzienniki pokładowe
Z kronikarskiego obowiązku chciałem poinformować, że dziś około godziny 18 Cari ...
Skrzynia padła!! podobno w tym modelu (skrzynia ranault) to nic nadzwyczajnego :...