Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
HYGE - High Impulse Generator?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Mitsubishi Carisma 1.8 16V 140KM

(od 1995 do 2000)
  • w klasie samochodów:
  • Klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 106
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 9 ocen)
TAK (66%)
NIE (34%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 100%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 50%
  • Zawieszenie
  • 25%
  • Przeniesienie napędu
  • 25%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Mitsubishi Carisma 1.8 16V 140KM

• Zadaj pytanie

Opinie o Mitsubishi Carisma 1.8 16V 140KM

Nadwozia Mitsubishi Carisma

Silniki Mitsubishi Carisma

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Mitsubishi Carisma 1.8 16V 140KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
CzerwonyRajder
2012-04-23
 (1,62) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Carisma to niestety stary złom.Przekonałam się o tym na własnej skórze!Kupiłam Carismę z silnikiem 1,8 140 koni,ale to auto szybko okazało się złomem!Więc tak silnikowi ciągle coś dolegało jak nie wycieki oleju to falowanie obrotów,w dodatku pobierał olej i ciężko znosił gaz.Spalanie mogło by być mniejsze!!O zawieszeniu wspominać nie będe.Duże zastrzeżenie mam też do wnętrza w środku nudne szare plasiki z pseudo drewnem.Fotele niezbyt wygodne a jak wsiadło pięć osób do mojej carismy to mieli ciasno,mogło by być więcej miejsca!!Skrzynia biegów to fatalna robota FRancuzów i ile się nie mylę,wiecznie były kłopoty ze wstecznym i dwójką.Lakier w tym aucie jest do kitu,odchodziły całe płaty lakieru.Carisma to złom!Teraz kupiłam Opla Calibrę z końca 1997 i juz o wiele,wiele lepiej!Nie kupujcie Carismy.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V 140 KM manualna, 1995 r., 500000 km
vlodar
2006-09-10
 (4,38)
bardzo dobry rodzinny samochod o wciaz ladnej linii nadwozia mimo wielu lat od czasu jej wprowadzenia. wersja z silnikiem gdi to chyba najlepszy wybor w przypadku tego modelu. gdyz diesle nie sa najmocniejsza strona mitsubishi (diesel z tego modelu) to silnik renault. Auto jest trwale solidnie wykonane choc oczywiscie zdarzaja sie jakies usterki. jesli jest wlasciwie serwisowane tzn wlasciciel nie oszczedza na materialach exploatacyjnych odplaci sie bezawaryjna jazda przez dlugi czas. nadwozie ma ocynkowana blache wobez czego nie ma namnijeszego problemu z rdza tak powszechnie wystepujaca w oplach, fordach. ci ktorzy wczesniej jezdzili fordami oplami renault czy fiatami beda naprawde zadowoleni bo poznaja co to znaczy solidnosc wykonania.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V 140 KM, 1999 r., 120000 km
michał
2006-06-23
 (4,15)
bardzo dobry,niezawodny samochód.Przy regularnych przeglądach nie sprawia żadnych problemów eksploatacyjnych.Mogę polecić osobom dużo jeżdżącym , które nie mają zielonego pojęcia o naprawach.Przez 9 lat użytkowania wymieniłem mocowania żarówek w reflektorach oraz uszczelką pod pokrywą komory zaworowej.Przeszkadzały mi jedynie dwie rzeczy:zbyt duże koło kierownicy oraz zbyt nisko posadowiony fotel kierowcy i pasażera - przy częstym wchodzemniu i wychodzeniu jest to trochę niewygodne.Miśka(tak ją czyle nazywała cała rodinka)przejechała z nami całą Europę wzdłuż i w poprzek czyniąc rodzinne eskapady bardzo przyjemnymi.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1996 r., 70000 km
Slan
2006-11-19
 (3,46)
Ogólnie jest OK. Gdyby nie straszne hałasy zawieszenia i denerwujące zachowanie silnika na wolnych obrotach, byłoby super. Ponadto przydałyby się podłokietniki (z przodu i z tyłu), czytelniejszy zegar i mniejsza kierownica (promień skrętu również). Wspomaganie kierownicy bardzo dobre, za to ABS nieco za głośny (na szczęście tylko kiedy musi zadziałać :)) Blacha bardzo dobrze zabezpieczona - mimo 9 lat ani śladu korozji. Dużą zaletą jest ładna, ponadczasowa sylwetka.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1997 r., 183000 km
pc pokaż Email »
2003-07-24
 (4,38)
Nieskromnie powiem - dla mnie super. To co potrzebuje mam. Komfort - wygoda, ekonomicznosc i bezawaryjnosc. Serwisuje na stale w ASO (brak mi tylko auta zastepczego jak zostawiam go na kilka godzin). Mam wersje Elegance to pewnie tez wplywa na komfort - aczkolwiek uniweralnosc nadwozia (po zlozeniu foteli i otwarciu tylnej klapy) robi sie z tego elegancka furgonetka.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1999 r., 96000 km
cobyr
2007-09-15
 (2,77) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Najwieksza zaleta tego auta jest silnik. I to by bylo na tyle. No moze jeszcze wyglad bo moja jest czarna na czarnych felach i ma przyciemnione szyby i jak jest wypolerowana to robi wrazenie. Nienawidze auta za tandetne wykonanie i plastikowy oszczedny pseudo japonski styl wnetrza rodem z holandii. Plastkiki trzeszcza piszcza i wogole kiepska furka.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1998 r., 100000 km
galos pokaż Email »
2003-06-12
 (3,46)
TO BYL MOJ DRUGI MITSUBISHI WCZESNIEJ MIALEM SPACE RUNNER PRZEJEZDZILEM 100 BEZ PROBLEMU NATOMIAST Z CARISMA TO CO INNEGO . ZAWIESZENIE TYLNE JEST NIE DO WYTRZYMANIA TLUCZE STRASZNIE WYMIENILEM AMORTYZATORY I WSZYSTKO CO ZWIAZANE Z ZAWIESZENIEM I NIC NIOE DALO DLATEGO GO SPRZEDALEM I KUPILEM SPACE WAGON I TERAZ NIE MAM PROBLEMU POZDRAWIAM
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1998 r., 75000 km
Rysiu z Lublina
2003-03-20
 (3,38)
Zgrzyt w zestawieniu najnowszej technologii silnika GDI, dobrego wyposarzenia i tandetnych plastików w połączeniu ze stukliwym zawieszeniem. Podterowność psuje charakter auta, Zawieszenie jest dobre inaczej - przy małych obciążeniach za twarde, przy dużych za miękkie. Może zamontowanie progresywnych sprężyn pomogłoby polubić carismę.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1999 r., 88000 km
STROGG INC.
2004-10-21
 (4,08)
Jak na samochód klasy średniej wyższej to w latach produkcji starszego rocznika zrobiłby lepszą karierę niż auta z tzw. zachodniej granicy; może przyczyną był słaby marketing. Model ten powstał w kooperacji z inżynierami Volvo. /Projekt silnika z 1993 r./ Odważnie napomnę, że przetłoczenia boczne karoserii są jakby...podobne.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1997 r., 87000 km
ppapaj pokaż Email »
2003-10-04
 (4,31)
Bardzo dobry samochód. W tej kalsie za te pieniądze cięzko o coś lepszego, szczcególnie patrząc na samochody z europy. Bardzo wytrzymały samochod przejechalem nim juz 180 tyś.km i nigdy nie odmówił mi posłuszeństwa. Nigdy sie nie zepsuł ! poprostu jeżdże i jeżdże. samochód cały czas serwisuje w serwisach mitsubishi.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1997 r., 180000 km
A
2005-03-03
 (4,46)
polecam każdemu, kto chce wydać nie za dużo pieniędzy a mieć bardzo fajne auto. jedynym drobnym minusem jest trochę za płytki bagażnik ale przecież to nie jest ciężarówka. ogólnie jestem z samochodu bardzo zadowolony, gdyż nawet jak ma się ochotę na odrobinę sportowej jazdy to można sobie na to pozwolić :)
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V 140 KM, 1998 r., 122 km
Robson
2007-01-02
 (4,92)
Samochod bez wiekszych wad, o bardzo ladnej ponadczasowej stylistyce, ladnym wykonanym z dobrej jakosci materialow wnetrzu. Swietny silnik ktory zadowoli i tych ktorzy potrzebuja dynamicznego samochodu i tych dla ktorych spalanie jest najwazniejsze. Jak dla mnie doskonaly samochod (tfu tfu )
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 2000 r., 139000 km
nn
2003-06-05
 (3,46)
Gdyby nie poważna awaria zawieszenia, która tylko przez lut szczęścia nie skończyła sie poważnym wypadkiem można by powiedzieć, że to niezłe auto, ale tak "3" to i tak odrobinę na wyrost. Niezaprzeczalną zaletą jest niskie zużycie paliwa, (poniżej 8 l/100) przy jednocześnie dobrej dynamice.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 2000 r.,
gm
2005-01-08
 (4,77)
nic dodać nic ująć jak narazie fajnie obawiam sie najbardziej dziuuuur w tym co podobno nazywa sie drogą ja widziałem wiele dróg jeżdziłem nawet w Syrii i tam mają lepsze od tych u nas. Mam nadzieje ze misiek poradzi sobie w tych warunkach jak narazie daje dzielnie rade:)
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 1999 r., 135000 km
veronica18 pokaż Email »
2003-04-06
 (3,69)
posiadam druga carisme i jestem zadowolony silniki gdi sa b. dobre obecnie posiadam carisme dynamic a na temat tego samochou brak jakichkolwiek publikacji producent pozostaje w tyle za innymi gdyz nic nie modernizuje w tych autachjakosc przecietna
pełna ocena Sedan, 1.8 16V 140 KM, 2000 r., 25000 km

320 komentarzy

255 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~POSIADACZ 16V~POSIADACZ 16V

Do ~brucee lee:Heh Moja dziewczyna Ma Carismę 1,9TD 1997 i non stop siedzi z tym u mechaniora jak nie rozszczelnienie Turbiny to zgrzyty w skrzyni wycieki oleju lub kopcenieitd.Ja mam starą Calibrę przez was tak wysmiewaną psedudo Japończycyw Carismach!Ja już 3 lata posiadam Calibrę z 1992 silnik 16V DOHC 150hp i jest to silnik nie do zajechania.Obecny przebieg to 580 000!!!A silnik nie pobiera oleju chodzi jak nówka a jest na LPG!!!Spalanie w trasie LPG to 6,5l/100km!!W mieście pali mi 8,0l/100!Super ekonimiczne autko.Blacha bardzo dobra nie koroduje wbrew pozorom!!Samochód przed te 3 lata nigdy się nie psuł,naprawdę polecam Calibrę bo nie zamieniłbym jej na żadne inne auto.Kiedyś to robili auta PANCERNE i Calibra do takich należy!!Polecam 16V!!NIEZAWODNY!!Prędzej te zasrane Diesle od Francózów pójda na szrot niz ta moja Calibra tak niedoceniana i wysmiewana.Pozdrawiam Frajerzy!!

~Czih~Czih

Do ~brucee lee:Wiemy,że chcesz sprzedać swoją Carismę i stąd taka opinia.Ale ja mówię Carisma to złom więcej awarii niż jazdy.Ja kupiłem miesiąc temu i wał już się urwał!!1.9TD to złom!

~brucee lee~brucee lee

Mam carisme z 98r. wsedanie 1.9td i jestem bardzo zadowolony. w ciagu roku 23 tys. km przebiegu i nic sie niedzieje. a Ci co zlotowami z poznania ub krakowa tzw. gazownicy to owszem siniki sie psuja na gazie, bo jak na razie zaden koncern niewymyslil silnika na gaz. na gazie to mozesz sobie obiad ugotowac

Przejdź do dyskusji

Zobacz również