Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Smarownica?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Mitsubishi Carisma 1.8 16V GDI 125KM

(od 1997 do 2003)
  • w klasie samochodów:
  • Klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 221
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 217 ocen)
TAK (95%)
NIE (5%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 92%
  • Zawieszenie
  • 3%
  • Karoseria
  • 3%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 47%
  • Silnik
  • 40%
  • Układ elektryczny
  • 24%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Mitsubishi Carisma 1.8 16V GDI 125KM

• Zadaj pytanie

Opinie o Mitsubishi Carisma 1.8 16V GDI 125KM

Nadwozia Mitsubishi Carisma

Silniki Mitsubishi Carisma

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Mitsubishi Carisma 1.8 16V GDI 125KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Z DALEKA OD GDI
2012-04-19
 (1,08) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Z DALEKA OD GDI!!!TEN SAMOCHÓD MA JEDNĄ ZALETĘ_JUŻ GO NIE PRODUKUJĄ!!!A CO DO WAD TO PRZEZ 3 LATA GECHENNY Z TYM AUTEM PRZEJŻAŁEM NA OCZY,ŻE GDI TO ZŁOM.MIANOWICIE SILNIK TO WIECZNE WYCIEKI OLEJU I FALOWANIE OBROTÓW.DOLOT WIECZNIE WYMAGAJĄCY CZYSZCZENIA Z SADZY JAK W KOMINIE PRZEMYSŁOWYM.SKRZYNIA FATALNA FRANCUSKA NIEDAWNO WYMIENIŁEM CAŁĄ BO SIĘ NIESTETY POSYPAŁA.NO I ZAWIESZENIE TEŻ POZOSTAWIA WIELE DO ŻYCZENIA JEST ONO DELIKATNIE MÓWIĄĆ TWARDE,A PRZEZ TO JEŻDZI SIĘ JAK TACZKĄ BEZ POWIETRZA.ZIMĄ AUTO BARDZO DŁUGO SIĘ NAGRZEWA CO MNIE ZASKOCZYŁO NIEMIŁO.WYKOŃCZENIE WNĘTRZA FATALNE PLASTIKI KIEPSKIEJ JAKOŚĆI+SŁABE WYPOSAŻENIE.BARDZO SŁABA WIDOCZNOŚĆ Z TYŁU PRZY PARKOWANIU KOSZMAR.BLACHA TO SAMO KOROZJA SZYBKO POSTĘPUJĘ SZCZEGÓLNIE NA NADKOLACH.W ŚRODKU MIEJSCA ZA MAŁO JAK NA TAKĄ BUDĘ.WRACAJĄC DO SILNIKA TO O INSTALACJII LPG DO GDI MOŻNA ZAPOMNIEĆ.SPALANIE WYŻSZE NIŻ SIĘ SPODZIEWAĆ MOŻNA BO ŻEBY ZEJŚĆ PONIŻEJ 10,0L/100 TO TRZEBA NAPRAWDĘ UMIEĆ JEŻDZIĆ.SILNIK POMIMO WTRYSKU BEZPOŚREDNIEGO JEST DELIKATNIE MÓWIĄĆ MUŁOWATY.FOTELE W CARISMIE SĄ BARDZO NIEWYGODNE I W DODATKU FOTEL OD KIEROWCY ZARWAŁ SIĘ I WYSTAJĄ Z NIEGO DRUTY CO MNIE BARDZO DENERWUJĘ.JAK WIADOMO LAKIER W TYM AUCIE JEST DO KITU ODPRYSKI WIELKOŚCI CYTRYNY POWSTAJĄ.CO DO CENY CZĘŚCI TO NAPRAWDĘ DROGIE SĄ A ŻEBY ZNALEŻĆ MECHANIKA KTÓRY ZNA SIĘ NA GDI TO GRANICZY Z CUDEM.O SILNIKU GDI KRĄŻY ZŁA OPINIA ALE TO PRAWDA BO TA JEGO NOWOCZESNOŚĆ SIĘ NIE OPŁACA BO ZA AUTO DAŁEM 9 TYSIĘCY A WŁOŻYŁEM JUŻ PRZEZ 3 LATA CHYBA z 15.W DODATKU CIĘŻKO SPRZEDAĆ TO AUTO.JESZCZE NA KONIEC LINIA TEGO AUTA JEST WEDŁUG MNIE PRZESTARZAŁA A I SAM SAMOCHÓD PRZEZ WIELU PRZECENIANY.OBIEKTYWNIE PATRZĄC CARISMA GDI TO SKARBONKA BEZ DNA KTÓRA NIE ZAPEWNIA ANI EKONOMI ANI DOBRYCH OSIĄGÓW JEDYNE CZEGO SIĘ MOŻNA SPODZIEWAĆ TO CZĘSTYCH WIZYT U MECHANIKA.PO BLISKO 3 LATACH UŻYTKOWANIA ŚMIAŁO STWIERDZAM ŻE CARISMA Z MOTOREM GDI TO PRZECENIONY SZMELC KTÓRY ZNACZNIE ODBIEGA WYTRZYMAŁOŚCIĄ OD AUT JAPOŃSKICH.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V GDI 125 KM manualna, 1998 r., 177000 km
Magda
2012-03-10
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
A więć...Mam Carismę już drugi rok i jestem zadowolona z tego autka.Silnik jest bardzo ekonomiczny,a przy tym ma niezłego kopa:)Nie jeden się o tym przekonał próbując szczęścia na światłach:)Autko nigdy mnie nie zawiodło przez te dwa lata,zmia czy nie zawsze odpala.Autko bardzo pakowne,zaskoczył mnie bagażnik bardzo pojemny.Wyposażenie jak dla mnie bomba,Podgrzewane fotele,system antypoślizgowy,podgrzewana przednia szybaitp.Blacha bardzo dobra nie gnije tak jak w Oplu,wiem bo też miałam Calibrę i nigdy więcej.Ze skrzynią biegów też nigdy kłopotów nie było,biegi wchodzą jak masło.Autko wbrew pozorom NIEZAWODNE.Kocham je za jego własny styl,i nieprzeciętną sylwetkę,ludzie się oglądają za moją cari:)Mój chłopak też ją uwielbia.Podsumowując Carisma to wręcz idealny samochód zarówno dla rodziny jak i dla osoby samotnej.Naprawdę warto.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM manualna, 1998 r., 265000 km
Poldzisław
2009-06-01
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód naprawdę godny polecenia. Mimo kilku małych wad, potrafi jeszcze sprawić kierowcy wiele przyjemności z jazdy, a jego sylwetka bardzo mi odpowiada. Lubię na niego popatrzeć, ale tak naprawdę zacząłem dostrzegać piękno tego samochodu dopiero gdy stałem się jego właścicielem. Opisuję tutaj 10 letnie auto, które swoje już wyjeździło. Tym bardziej jestem mile zaskoczony. Muszę doprowadzić go do takiego stanu, jaki będzie mnie zadowalał, a mam wygórowane wytyczne :-). Najważniejsze, że za każdym razem gdy do niego wsiadam mam uśmiech na twarzy, lubię nim podróżować. Osiągi mimo słusznego już wieku zaskakują wielu właścicieli nowszych aut, czy użytkowników jakże popularnych TDI - ków :-).
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 1998 r., 172000 km
Paweł Sokół
2009-04-11
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód zaskakująco dobry. Szukałem Audi a4, ale przez przypadek zobaczyłem w jednym komisie Casrisme i gdy przejechałem się nią to wiedziałęm że będzie moim następnym samochodem. Wnętrze mięciutkie, nic nie skrzypi, piekny wygląd deski rozdzielczej. Z zewnatrz wygląda elegancko i ma zarazem szczypte sportu w swojej sylwetce. Silnik GDI 125km daje bardzo dobre osiągi. Jest mocny, zrywny, elastyczny i oszczędny. Bezawaryjność pozwala na bezstresową jazdę i czerpanie przyjemności z jazdy. Rewelacyjne zawieszenie które pozwala mocniej pojeździć po zakrętach daje dużo przyjemności. Teraz już wiem że moim następnym autem będzie także japończyk.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 2000 r., 250000 km
EXE AWARYJNE
2012-02-29
 (3,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Liczyłem na więcej!Wersja EXE,niby w miarę wyposażona plastiki za to kipskiej jakości,puka tylnia pułka.Silnik nie zapewni ci dobrych osiągów,spalanie ujdzie,ale auta nie mozna zagazować więc sprzedałem.Ciągle trzeba czyścić dolot z SADZy,zapycha się jak w kominie przemysłowym...Zawieszenie nie na polskie drogi,zbyt delikatne i bardzo głośne na dziurach.Blacha w Carismie nienajlepsza..Zawsze pozimie musiałem robić zaprawki na nadkolach.I co bardzo wkurza odpryski na tylnich drzwiach,bardzo kiepski lakier.Nie warto inwestować w Holenderskiego Japończyka.Na pewno nie z silnikiem GDI!!Skarbonka bez dna..
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM manualna, 1999 r., 275000 km
GDI!
2011-12-16
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Super NIEZAWODNE I EKONOMICZNE AUTO!Jak za tą cenę to chyba nalepszy wóz.Mam o trzech lat i nigdy mnie nie zawiódł.Ci co piszą,że złom to zwykli zazdrośnicy i tyle.Silnik na wtrysku bezpośrednim ma dużą moc(nie ma problemów z wyprzedzaniem)Dla przykładu:kiedyś na trasie chciała mnie zchłostac Calibra 2,5,koleś się chyba przeliczył,bo po chwili wciągał nosem spaliny,a przypomnę,że miał 170 koni a moja Cari 125!Zero problemów z korozją,ocynk OBUSTRONNY!Wyposażenie super,4 poduszki,czujnik deszczu.Polecam każdemu Carismę GDI.TANI I BEZAWARYJNY!
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM manualna, 1998 r., 390000 km
Artek
2007-12-04
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Slowo do "Misia", najbardziej japonczykiem jest Carisma z silnikiem GDI bo i silnik i skrzynia biegow oraz osprzet jest produkcji Japonskiej. Zadna europa, zadne licencje. Projekt samochodu i wnetrza rowniez jest japonski. A po lifcie bardzo duzo poprawek, unowoczesnien jest wlasnie made in Japan. Wiec z GDI nie masz racji. Dla porownaia Toyota, Honda czy Nissan(silnik dci itp) tez robia auta w europie i wcale nie robi z nich to samochodow bardziej usterkowych czy europejskich. Wracajac Rewelacja pod kazdym wzgledem.Polecam
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 2000 r., 151000 km
bartoolino
2009-08-10
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie nie chciałem mitsubishi.Ale jak wsiadłem do tego samochodu wiedziałem że będę nim jeździł. polecam wszystkim, którzy chcą zakupić ten samochód. Bardzo dobra, solidna Japońska robota. Jeżeli kupisz w dobrym stanie to będziesz tylko lać benzynę. W życiu teraz nie zamieniłbym na golfa 4 samochód który chciałem kupić na początku. Wersja Elegance naprawdę robi duże wrażenie na żywo. Jest to na pewno maszyna dla kierowców, którzy lubią prowadzić, którzy nie traktują samochodu tylko jako bezdusznego środka transportu.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 2000 r., 156000 km
Ola 1990
2012-05-19
 (1,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Ja właśnie sprzedałam Carismę GDI z 1998.Auto było delikatnie mówiąc do kitu!!Silnik po przejechaniu 10 tys nadawał się praktycznie do remontu!!Elektryka non stop nawalała,skrzynia to samo Francuski bubel i tyle na temat.Zawieszenie chyba od Fso przeszczepione bo skrzypiało niemiłosiernie.A osiągi marne jak na 125 koni.GDI to gówno i taka jest prawda czy ktoś chcę czy nie!!Teraz też rozglądam się za zadbaną Calibrą z końca produkcjii.Nie polecam Carismy bo tanio kupisz a jeszcze taniej sprzedasz!!
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM manualna, 1998 r., 280000 km
szczesliwy posiadacz Cari
2007-10-21
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochod swietnie dopracowany z rewelacyjnym i innowacyjnym-(nie zapominajmy ze to Mitsubishi stworzylo pierwszego benzyniaka z bezp. wtryskiem) silnikiem benzynowym gwarantujacym swietne osiagi przy relatywnie niskim zuzyciu paliwa. Mimo 2 lat posiadania samochodu zawsze wsiadam do niego z checia i usmiechem na twarzy. Poza tym mimo 7 latek na karku we wnetrzu nic nie skrzypi, nie piszczy, materialy wykonczeniowe miekkie, skora dodaje szlachetnosci. Goraco polecam ten samochod
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 2000 r., 150000 km
Krzychu 2009
2009-10-30
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto jak dla mnie idealne. Może powiedziane nad wyraz, ale do silnika nie można sie doczepić, do spalania również. Bezawaryjność bez jakich kolwiek zastrzeżeń, "ful wypas" z wyposażeniem, układ jezdny pracuje świetnie. Wszystko idealnie spasowane, bez żadnych pisków czy trzeszczeń mimo 10 lat jazdy po polskich drogach. maska auta otwierana tylko podczas lania płyny do spryskiwaczy i podczas rutynowych przeglądów. Zero rdzy, zero śladów 10lat eksploatacji we wnętrzu.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 1999 r., 151000 km
Ludwik
2009-04-12
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Panowie niżej coś mówią o zabrudzonej przepustnicy, ja natomiast od paru lat posiadania tego samochodu nie czyściłem tego urządzenia ani razu a i te "falujące obroty" u mnie w ogole nie wystepowały. Ogolnie auto oceniam bardzo wysoko.Oferuje wszystko czego można wymagać od dobrego samochodu klasy średniej, a mianowicie dobre osiągi, wysoką moc, przestrzeń, piękną sylwetke, dobre materiały wykończeniowe, wysoką bezawaryjność, dobry układ jezdny.
pełna ocena Sedan, 1.8 16V GDI 125 KM, 2001 r., 160000 km
Domel
2010-05-23
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wyposażenie Elegance jest okej. Piękne drewno (o dziwo doskonale trzymające się ręki na kierownicy), elektryka. Ale bez szału. Brak podgrzewanych foteli, pokazywania spalania stricte chwilowego, temperatury zewnętrznej i wewnętrznej i paru innych drobiazgów. Fajny efekt daje skóra na bokach foteli. Nie siedzi się na skórze i to jest plus. Wygląd świetny, nie czuje się jego wielkości. Bardzo pojemny bagażnik. Komfortowe zawieszenie.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 1999 r., 240000 km
Don Alex
2009-04-12
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Na poczatku slowo do MARKA. Przepustnice czysci sie gdy obroty zaczynaja falowac, to wie kazdy posiadacz GDI. A jesli dla ciebie to usterka to radze sprzedac auto, no bo nie wiem jak mozna jezdzic samochodem przy ktorym raz na 50 000km trzeba przeczyscic przepustnice...i caly czas to jakies 30min roboty... Samochod bezawaryjny z mocnym,dynamicznym silnikiem.male zuzycie paliwa i fajne twardawe zawieszenie pozwalaja cieszyc sie jazda.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 1998 r., 180000 km
saracen
2008-09-07
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie mogę każdemu to auto polecić. Nie szukałem tego auta, trafiłem na nie przez przypadek i od początku go polubiłem. Nie spodziewałem się, że za tak małe pieniądze można kupić tak ciekawy samochód. Jest ładny, dobrze wykonany, zwinny, komfortowy i ekonomiczny. Można go polubić. Jeżdżę nim rok i jeszcze pewnie z rok pojeżdżę, a może dłużej (a lubię zmieniać auta). Zastanawiam się czy nie kupić znów carismy ale trochę młodszej.
pełna ocena Hatchback, 1.8 16V GDI 125 KM, 1999 r., 180000 km

320 komentarzy

255 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~POSIADACZ 16V~POSIADACZ 16V

Do ~brucee lee:Heh Moja dziewczyna Ma Carismę 1,9TD 1997 i non stop siedzi z tym u mechaniora jak nie rozszczelnienie Turbiny to zgrzyty w skrzyni wycieki oleju lub kopcenieitd.Ja mam starą Calibrę przez was tak wysmiewaną psedudo Japończycyw Carismach!Ja już 3 lata posiadam Calibrę z 1992 silnik 16V DOHC 150hp i jest to silnik nie do zajechania.Obecny przebieg to 580 000!!!A silnik nie pobiera oleju chodzi jak nówka a jest na LPG!!!Spalanie w trasie LPG to 6,5l/100km!!W mieście pali mi 8,0l/100!Super ekonimiczne autko.Blacha bardzo dobra nie koroduje wbrew pozorom!!Samochód przed te 3 lata nigdy się nie psuł,naprawdę polecam Calibrę bo nie zamieniłbym jej na żadne inne auto.Kiedyś to robili auta PANCERNE i Calibra do takich należy!!Polecam 16V!!NIEZAWODNY!!Prędzej te zasrane Diesle od Francózów pójda na szrot niz ta moja Calibra tak niedoceniana i wysmiewana.Pozdrawiam Frajerzy!!

~Czih~Czih

Do ~brucee lee:Wiemy,że chcesz sprzedać swoją Carismę i stąd taka opinia.Ale ja mówię Carisma to złom więcej awarii niż jazdy.Ja kupiłem miesiąc temu i wał już się urwał!!1.9TD to złom!

~brucee lee~brucee lee

Mam carisme z 98r. wsedanie 1.9td i jestem bardzo zadowolony. w ciagu roku 23 tys. km przebiegu i nic sie niedzieje. a Ci co zlotowami z poznania ub krakowa tzw. gazownicy to owszem siniki sie psuja na gazie, bo jak na razie zaden koncern niewymyslil silnika na gaz. na gazie to mozesz sobie obiad ugotowac

Przejdź do dyskusji

Zobacz również