Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Tempomat?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Mitsubishi Pajero III

(od 2000 do 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Duże SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 67
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 20 ocen)
TAK (85%)
NIE (15%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Przeniesienie napędu
  • 44%
  • Silnik
  • 26%
  • Karoseria
  • 14%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 57%
  • Silnik
  • 32%
  • Układ elektryczny
  • 27%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Mitsubishi Pajero III

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Mitsubishi Pajero III

Silniki Mitsubishi Pajero III

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Mitsubishi Pajero III

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
kto wie ten wie
2011-04-11
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ja jestem prawdopodobnie nieobiektywny, ale bardzo lubię "Misia". Poza tym to jest naprawdę solidny, twardy i trwały samochód. Wiadomo, jak się całe życie śmiga osobówkami, to trzeba się przyzwyczaić do tego, że w zakręty trochę wolniej, że wysoko się siedzi, że dynamika inna... Ale! Szybko się człowiek przyzwyczaja, że nie urwie miski olejowej, że chodnik to nie dramat, że śnieg to frajda a błoto jest fajne. Do spółki z ojcem użytkujemy ten samochód od ponad 2 lat i nie mogę powiedzieć, żeby któryś z nas jeźdźił kiedyś lepszym samochodem. Zdecydowanie polecam, należy jednakowoż znaleźć jak najlepszy egzemplarz - przebieg to nie problem, ważne, żeby nie był porozbijany, a do tego regularnie serwisowany. Utrzymując tę tendencję można mieć pewność, że auto się nam odpłaci bezproblemową jazdą.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM manualna 4x4, 2001 r., 336000 km
p.wielki pokaż Email »
2008-04-23
 (4,31)
Autem jeżdżę ponad rok. Nic się wielkiego nie dzieje. Jak na auto uzywane w terenie - zjazdy i podjazdy do 60 stopni, nie oszczędzanie go to rewelacja. Po 3 rajdach nic nie strzeliło - a było ostro. Jedyne co - wyciek oleju z pompy wspomagania. Minusy: mógłby mniej palić (16 litrów, 11 trasa), ale nie wymagam tego przy 2,5 tony wagi i troche lepiej przyspieszać powyżej 120km. Trzeba go ostro krecić do 6tys obrotów to idzie. Myślę że to jest 3 auto w kategorii 4x4 terenówka.
pełna ocena Terenowy, 3.0 V6 177 KM, 2002 r., 120000 km
Szczesliwy wlasciciel
2007-03-20
 (4,54)
Mam od ponad roku autko o ktore pytasz. Razem z zona duzo podrozujemy i nie jestesmy nic a nic zawiedzeni. Jezeli chodzi o "twarda turystyke" to mamy pelne poczucie bezpieczenstwa. Nie zwrocilem uwagi na to czy moc jest za mala czy za duza. Na pewno nie jest to samochod wyscigowy. Jezeli chodzi o dostep do akcesoriow to nie widze klopotu. Auto jest na chwile obecna trwale i niezawodne. Mitsubisi Pajero Sport jest wart swojej ceny.
pełna ocena Terenowy, 2.5 TD 136 KM, 2005 r., 57000 km
daw111 pokaż Email »
2007-12-20
 (3,77)
Do tej pory byłem zadowolonym użytkownikiem - 4 lata sielanki. Teraz od razu tylny most. W aucie niepracującym w terenie, które nigdy niczego nie ciągnęło i niczego ciężkiego nie woziło, a kierowca omija nawet drobne dziury w asfalcie - to szok. Moja wcześniejsza ocena musiała ulec radykalnej zmianie. Dodam, że tego samego dnia w 4-letnim Pininie córki zapaliła się kontrolka check engine. Uznałem, że to zastanawiająca koincydencja.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2003 r., 103000 km
daw111 pokaż Email »
2005-12-01
 (4,15)
Miałem kilkanaście samochdów. Na ten zdecydowałem się tylko dlatego, bo podobał się żonie i córce (sic!). Po dwóch latach eksploatacji Pajero - przestałem nawet czytać prasę motoryzacyjną (po co?), czekam tylko na nowego Mićka. Ogólnie Pajero to środek transportu: sprawny, choć dość powolny, za to piekielnie wygodny i w dla faceta, który niczego nie musi udowadniać i udawać - takie 100% prawdziwego testosteronu.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2003 r., 54 km
jaro555
2010-09-03
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To auto ma 7 lat i nic się w nim nie dziej. Może trochę więcej pali - ale ma prawdziwą klasę. Przez najbliższe 10 lat nie zamierzam go sprzedawać. Oczywiście nie jest to auto do intensywnej eksploatacji na trasie i pracy Przedstawiciela Handlowego - od tego są inne samochody. To auto ma określone walory użytkowe nieocenione w pewnych warunkach i za tę pewność i niezawodność trzeba trochę więcej zapłacić.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2003 r., 150000 km
pajero dakar
2010-04-01
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
miałem pierwsze pajero z roku 2000 również 3,2 did przeszedłem na touarega ciągle cos kontrolki to na bieżąco sie zaswiecały awaria goniła awarię (lipa) Q7 fatalna skrzynia biegów!!!!X5 jakos mi nie pasowało to auto a sprzedaz to tragedia bujałem sie z tym autem prawie 3 miechy hehe i wróciłem do pajero tym razem wersja dakar 3,2 did 2006 i mi pasuje :))
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2006 r., 79000 km
izykoa pokaż Email »
2003-03-07
 (4,85)
Najlepszy użytkowy , b. wygodny , rodzinny samochód. Doskonale sie nadaje na długie wielogodzinne wyjazdy. Bez najmniejszych problemów można jechać non stop w każde miejsce europy. Praktycznie nie ma takiej drogi gdzie nie wjedzie . Nie wazne czy to autostrada , droga lesna czy kartoflisko - jedzie i się nie zatrzymuje - chyba , ze tego chce kierowca.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2001 r., 55000 km
Tomasz
2006-07-22
 (4,38)
Wspaniale auto na dlugie,dalekie podruze,znakomicie radzace sobie po bezdrorzach. (Niestety trzeba troszke uwazac na plastikowe chlapacze - latwo je urwac albo polamac) Lepiej jak by byly gumowe! Minusem sa koszty czesci - aut jest nieduzo, serwis kosmicznie drogi - z uzywanymi czesciami nie jest latwo. Ale warto .... miec taka fure :)
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2001 r., 10000 km
montero pokaż Email »
2004-01-30
 (2,31)
Kupa zlomu za kupe kasy. Zdecydowanie lepszy wybor to nowy Land Cruiser - i to pod kazdym wzgledem. cale szczescie auto jest na gwarancji i na firme, wiec koszty do zniesienia, ale gdyby nie to to auto jest dla bogatych naiwnych. Z zazdroscia spogladam na kazdego LandCruisera spotkanego na ulicy.
pełna ocena Terenowy, 3.5 V6 GDI 202 KM, 2003 r., 35000 km
Robert, wrobert pokaż Email »
2005-11-13
 (2,46)
Kupujac ten samochód 5 lat temu myślalem że to samochód który nie bedzie awaryjny , myliłem się . W mojej książce przegladów brakuje miejsca na wpisy wymienianych części i dokonanych naprawach mechanicznych i blacharskich ( korozja nie uszkodzenia , nie mialem żadnego wypadku).
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2000 r., 2 km
Jareczek
2003-07-07
 (4,69)
Auto w USA jest w grupie luksusowych SUV ,i takie jest .Za cene nowego Montero mozna kupic 4 KIA , albo inne "auta" malo znanych marek .Nie jest to popularne auto a w szczegolnosci wsrod Polonii ,tam dominuje Toyota i Honda czasami mercedes :) .
pełna ocena Terenowy, 3.5 V6 GDI 202 KM, 2001 r., 62000 km
Safio
2009-08-30
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Nie ma auta idealnego,na dzisiaj Pajero spełnia moje oczekiwania,może kiedyś kupię sobie coś innego(niekoniecznie lepszego).Cieszę się z tego co mam,szczerze polecam to auto wszystkim tym którzy mogą wydać trochę więcej pieniędzy.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2002 r., 178000 km
jacskubi pokaż Email »
2003-08-14
 (4,85)
Dobry, spokojny samochód o wystarczajacych osiągach. Przy mojej adrenalinie pozwala w umiarkowany sposób ścigać się tak, żeby sie nie zabić. Trochę za słaby firmowy zestaw stereo. Lubię ten samochód. Ma na imię Morda. Ten Morda.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2002 r.,
projektryba pokaż Email »
2008-03-12
 (2,92) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Prowadzi się wygodnie(automat), ma dobre hamulce, jest dość przestronny. Ma jednak pewne mankamenty 1) zawsze spali ponad 10 l/100km 2) bardzo hałaśliwy 3)drogie przeglądy 4)coś brzęczy, piszczy, wiatr huczy itp.
pełna ocena Terenowy, 3.2 DI-D 165 KM, 2006 r., 21000 km

18 komentarzy

17 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Don Padre~Don Padre

Do ~ZBIGNIEW: filtr cząsteczek stałych musisz przedmuchać (jedziesz na autostradę 20min powyżej 2,5tyś obrotów i problem znika)

~saxon~saxon

Witam mam Pajero 3.2 DID diesel 2004r i jestem zadowolony z niego bez awaryjny robie tylko przeglady konfort jazdy jest super jedyny mankament to rdza pokazuje sie gdzie stykaja sie uszczelki drzwi i na klapie troche jest a tak pozatym jest o.k polecam terenowke...........

~ZBIGNIEW~ZBIGNIEW

witam. pajero 3,2DI-D 2008 ,automat.przebieg 78000 km .wczoraj zapaliła sie lampka ostrzegawcza kontroli silnika na stałe ,jaka może byc przyczyna? . wszystko wymieniam na czas .jazda dynamiczna. Proszę o porade.

Przejdź do dyskusji

Mitsubishi Pajero na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Mitsubishi Pajero, oglądali także

Dowiedz się więcej o Mitsubishi Pajero

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Terenowa limuzyna Terenowa limuzyna

Legenda Mitsubishi Pajero sięga 1982 roku. Od tego czasu jest ono liderem i wyznacznikiem jakości wśród samochodów terenowych. Przyjrzyjmy się bliżej najnowszemu wcieleniu z silnikiem diesla.