Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Blokada mechanizmu różnicowego?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Nissan Maxima IV

(od 1995 do 2000)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 45
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 18 ocen)
TAK (94%)
NIE (6%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 88%
  • Zawieszenie
  • 8%
  • Układ elektryczny
  • 4%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 43%
  • Układ hamulcowy
  • 29%
  • Karoseria
  • 29%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Nissan Maxima IV

Opinie o Nissan Maxima IV

Silniki Nissan Maxima IV

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Nissan Maxima IV

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
edzik8 pokaż Email »
2005-07-06
 (4,69)
perfekcyjny dla prezydenta , premiera , prezesa wszystkich z góry ma wszystko a nawed za dużo ..... kosztowała mnie 250 tysięcy jak na maxime - dużo jak na ten samochód mało , przecież ta wersja ma aspiracje pod S8 seria 7 itp. a za jaką cene oni je proponują? jedyne czego nie ma to może elektroniki siedzeń (Wiem pewnie zdziwiony) ale dlatego regulacja jest pneumatyczno - hydrauliczne (jak i tłuminie siedzeń-pneumatyczno gazowe)-raz :dłużej chodzi dwa : przy ogromnych przeciążeniach(wypadek ) dostosowuje ustawienie adekwatnie do styuacji , siłować się nie siłuję bo naciskam i popcham do tyłu , idzie do tyłu puszczam wraca do mnie , to samo góra - dół, przód tył i we wszystkim tak samo ) , dobra nie zabieram ci więcej czasu :) polecam to bo jest nie pozorne a gdyby wyglądało jak było to już by mi ktoś buchnął
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1999 r., 140000 km
Zagłoba
2008-04-04
 (4,85)
Pochodzenie Canada , pierwszy wlaściciel - Polak ( inż. mechanik samochodowy i lotniczy dlatego stan techniczny nienaganny ) Wersja limitowana , łatwo rozpoznawalna po spoilerze fabrycznym na klapie bagażnika Pełna nazwa - to Nissan Maxima QX SE 3.o. Powazniejsze wydatki ( zaraz po kupnie ) - to komplet opon letnich " Fire ston -ki -HS. Akumulator , paski , płyny i filtry , przeróbka tylnego zderzaka ( wycięcie oraz wspawanie w tą dziurę elementu od Cinque cento ) Z , już prawie 3-letniej eksploatacji : -wyjęcie i podspawanie rurki od zbiorniczka " wspomagania -wymiana elastycznego złącza " na wydechu -zaraz za " portkami . -! szt żarowki halogenowej w reflektorze I to byłoby " na tyle " !!! . Ps Cudowny !!!!!!! system audio (marki Clarion - Bose ) -rewelacja !!! .
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1996 r., 101000 km
katalonczyk
2009-04-15
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Idealne auto, niejedna nowa limuzynę wprawia w zakłopotanie, ja za sobą zostawiałem np.Q7 3.0 TDI...spore zdziwienie kierowcy jak nie mógł mnie dogonić.. Autko rewelacja, świadczyć moze o tym fakt iz wpadłem w poślizg przy ok.100 km/h(na drodze była plama oleju plus deszcz) i uderzyłem z ta prędkością w drzewo, miałem tylko ślady na twarzy od szkła,,a nie miałem pasów..Maxima do kasacji ale zrobiła to co dobry samochód powinien czyli ocalił kierowce. Na pocieszenie powiem ze następną już poszukuje.. musi miec super stan techniczny..pzdr Oryginale Made in JAPAN!
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 2000 r., 118000 km

2009-01-14
 (3,92) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
ogólnie ok ale nie do końca jestem zadowolony,może jest bardziej niezawodny niż europejskie chociaż jeszcze nie mogę się wypowiadać na ten temat za krótko go mam ale to jest tylko japończyk i ma tandetne japońskie plastiki któte nie pasują do takiego auta ktoś tu pisał że jest super wykończony i tymi opiniami się sugerowałem kupując maximę,jeździłem wcześniej przez dwa lata renault safrane i w kwesti wykończenia wnętrza maxima jest o trzy klasy niżej,maxima lepiej się prowadzi od safranki ale to jest chyba jedyny plus,następne autko to będzie safranka
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1996 r., 215000 km
bati
2009-10-19
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto jakich już teraz niema.Niezawodne,bezproblemowe,trwałe i wygodne.Dobra,stara japońska szkoła z połowy lat dziewięćdziesiątych.Ci którzy chcą się wyróżniać na drodze niech omijają Maximę szerokim łukiem.Auto dla ludzi którzy chcą mieć niepozorny,stonowany stylistycznie ,dobry samochód. Żadnych ekstrawagancji-maxima to dobrze zaprojektowany wóz do wygodnej jazdy,wolny od "typowych" usterek,korozji i irytujących awarii elektroniki (poczytajcie o dzisiejszych autach).
pełna ocena Sedan, 2.0 QX 140 KM, 1997 r., 203000 km
mariusz_2050
2007-05-26
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jest to jedno z tych aut z których nie chce się wysiadać. Idealnie sprawuje się jako auto rodzinne a jednocześnie potrafi wprowadzić w zakłopotanie włascicieli aut sportowych. Daje niesamowitą frajdę z jazdy. Klasyczna, spokojna linia i rewelacyjny silnik. Jeżeli autko nie miało "przygód" jest praktycznie nie zniszczalne. Wierny i oddany. Całkowite made in Japan. Dla mnie bomba. Polecam wszystkim ten nietuzinkowy samochód.
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1998 r., 195000 km
Robson
2010-08-16
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Po 12 latach obcowania z Oplami i VW, Astra I, Omega I, Golf III, Golf IV, Passat B4, Passat B5... W końcu znalazłem auto, które bije swoich poprzedników na głowę... Żeby było jasne przesiadłem się na niego z o 4 lata młodszego Passata.. Ceny maxim oscylują wokół cen podobnych roczników pancerwagena... Jak się dasz przekonać do takiego zakupu już nigdy nie wrócisz do przereklamowanego niemieckiego szmelcu...
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1996 r., 160000 km
markazkob pokaż Email »
2003-08-14
 (4,08)
Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Przejechałem nim prawie 300 tys. Po za problemami z przednim zawieszenie nie ma większych usterek. Przy naszych nieszczęsnych drogach to niestety normalne. Po mimo takiego przebiegu nic w środku nie skrzypi. Fotele skórzane bez większych oznak zużycia. Jest bardzo wygodny. Bez większego zmęczenia przejeżdzam ponad 1000 km dziennie. POLECAM.
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1996 r., 310000 km
EasyRider
2006-05-18
 (4,69)
w srod wszystkich moich pojazdow (beczka, 2x escort, colt, peugeot 307) maxima bije wszystkie na glowe. dzisiaj mimo iz ten samochod ma swoje lata to za te pieniadze ktore jest wart nigdy nie kupi sie bardziej luksusowego samochodu. jak juz mialbym zmieniac samochod to napewno bylby w wersji USA no i jednak maxima. ponad przecietny samochod !! polecam !!
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1996 r., 1 km
Kamil
2002-09-06
 (4,77)
"Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu. Jest to jedno z najlepszych aut jakie miałem. Oceniam je wyżej niż Mercedesy (E i C- classe) oraz BMW serii 5 którymi jeździłem. W ciągu najbliższego tygodnia mój Nissan najprawdopodobnie zmieni właściciela ale już mam zamówionego Nissana QX z 2001 roku z 3 litrowym silnikiem :)))"
pełna ocena Sedan, 2.0 QX 140 KM, 1996 r.,
maximus
2006-05-17
 (4,69)
Ten model to próba przystosowania amerykańskiej limuzyny do warunków europejskich (np. mały silnik V6) - moim zdaniem całkiem udana. To samochód dla ludzi ceniących komfort, dobrą jakość i "anonimowość" na drodze. Kto chce szaleć i szpanować na ulicach niech kupuje do bólu poprawne audi, bmw i mercedesy.
pełna ocena Sedan, 2.0 QX 140 KM, 1998 r., 5000 km
juryd pokaż Email »
2003-03-28
 (4,77)
Superowe auto,zawsze go chcialem miec ze wzgledu na komfort i przyspieszenie.Wygodny,funkconalny i co tu wiecej gadac mam Maxime GLE czyli najbogatsze wyposazenie z sunroofem,skora,BoseCD i cala reszta innych bajerow. Napewno sprowadze ja sobie do Polski.Polecam ten samochod wszystkim ktorych na to stac.
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1997 r., 90000 km
tio.pepe pokaż Email »
2003-08-01
 (4,62)
mam to auto od pięciu lat i jestem bardzo zadowolony,amortyzatory z przodu sa jeszcze orginalne co przy mojej jeżdzie i stanie polskich dróg jest rewelacją,nigdy nie miałem jakichs poważniejszych problemów,ogólnie bardzo wygodne i udane auto
pełna ocena Sedan, 2.0 QX 140 KM, 1997 r.,
adamhy pokaż Email »
2006-07-18
 (4,23)
mam pytanie/ czy ktoś wie czy Maxima 3,0 V6 miała system "ABS" w wersji amerykańskiej rok produkcji 1995, i gdzie to można potwierdzić, ewentualnie gdzie można dojść do parametrów technicznych będę wdzięczny
pełna ocena Sedan, 3.0 QX 193 KM, 1995 r., 5000 km
Adam 45
2003-04-17
 (4,77)
Trochę poprawiłbym wyciszenie. Dynamika doskonała powyżej 3000 obrotów , za to niskie zużycie paliwa. Ogólnie świetne auto , trochę kłopotów z servisem i częściami do eksploatacji , ale ogólnie warte polecenia
pełna ocena Sedan, 2.0 QX 140 KM, 1995 r., 165000 km

22 komentarze

21 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~porażka~porażka

Do ~rudy: musisz rozszyfrować enigmę.

~rudy~rudy

mej maximie 2,0 2001r zapaliła sie lampka kontrolna silnika czek enigme , co to moze oznaczać , ale silnik chodzi bez zażutów .

~Lis~Lis

Witam. Mam Maxime 3.0aut.'97 amerykanska wersje i nie wiem czy powinienem wymienic filtr wraz z olejem w skrzyni biegow ,czy tylko sam olej ? Prosze o pomoc.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również