Super okazje u dealerów
Nissan X-Trail

37 komentarzy
31 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Witam ponownie- przestzegam równiez wszystkich, którzy chcą przerobić na gaz silnik QR20 czyli benzynę 140 KM- przeprowadziłm wywiad-począwszy do warsztatów które niestety podejmuja się zagazowania- włacznie do producentów instalacji- którzy na szczęście odradzają takie posunięcia w tym aucie- - Pozdrawiam-
Dlaczego nikt nie pisze nie ostrzega, że benzyny Xtraila QR20 to beznadziejne silniki(lub mają wadę )! Oprócz tego sypią się katalizatory - porażka ! - Silnik jest wrażliwy na brak oleju - a auto niby ma komputer tylko nie tak skonstruowany jak powinien-w moim aucie zrobiło się niskie ciśnienie oleju - komp milczy żadna lampka nic nie pokazała- silnik się zatarł ! po remoncie - wyparowało trochę oleju ponad 2,5 litra i też nic komp nie pokazał a silnik nie chciał odpalić bo nie było kompresji ! Tak więc nie polecam używanych Nissanków z silnikiem QR20 - jesli już róbcie od razu remont lub przyjmijcie że 4-6 tys macie do wydania- mało kto wam sprawdzi silnik przed zakupem i go oceni w 100 % - bez jego rozebrania
Natomiast samo auto jest ok walory użytkowe i jezdne bardzo dobre żeby nie te silniki.Jedyną zaletą silnika jest kultura pracy - a i jeszcze jedno gdzieś wyczytałem, że super jeździ na wysokich obrotach - no tak ale to ponad 4 -5 tys - sprawdziłem ok ale w tym silniku to pierwszy gwóźdż do trumny -
a jeszcze co do diesli - naczytałem się przed zakupem mojej benzyny,że diesle są be - teraz widzę że ogólnie jedne i drugie silniki sa niedopracowane lub ich kontrola( czujniki ) jest nie taka jak powinna być - zawiodłem się po raz pierwszy na Japonczykach...wracam do forda - a miało być tak pięknie.
1szy i ostatni raz Nissan!!!
2.0l 173KM 2007 ze wszystkim oprócz skóry i ksenonów, przebieg 90tys km. Lista usterek:
1. Nie zasuwa sie szyberdach ("odbija"
- po gwarancji, serwis proponuje wymianę silnika 2>kPLN
2. Padło lewe przednie łożysko - po gwarancji, serwis zepsuł "przy okazji" czujnik ABS, bo inaczej nie da się wymienić łożyska; reklamacja na serwis do Nissan Węgry bez skutku, 1200PLN w plecy
3. Pękło 3cie światło STOP - do środka wlewała się deszczówka! Po gwarancji...
4. Nagminnie ściera wewnętrzne krawędzie przednich opon - żadna regulacja zbieżności nie pomaga - obecnie założyłem 3ci komplet letnich opon
5. rdza przy styku chromowanej listwy z blachą nad tylnej klapie (nad rejestracją) - wg serwisu nie podlega reklamacji lakierniczej
6. uszczelka tylnych prawych drzwi notorycznie "zwija" się
7. przednia szyba pękła - Nissan twierdzi że od kamienia, tyle że pęknięcie zaczęło wychodzić SPOD USZCZELKI; sprawa w sądzie!
POZA TYM ŁĄCZNIE 7 AKCJI SERWISOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!
Skala usterek, sposób traktowania klienta to jeden wielki skandal. To po prostu wygląda jak sabotaż, bo ilością kłopotów możnaby obdzielić klilka innych aut
![]()
na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()

Ocena: