Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Comprex - Rodzaj turbosprężarki?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Opel Frontera A

(od 1992 do 1998)
  • w klasie samochodów:
  • Duże SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 133
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 58 ocen)
TAK (84%)
NIE (16%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 36%
  • Zawieszenie
  • 23%
  • Karoseria
  • 21%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 47%
  • Przeniesienie napędu
  • 36%
  • Układ elektryczny
  • 32%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Opel Frontera A

Opinie o Opel Frontera A

Nadwozia Opel Frontera A

Silniki Opel Frontera A

Silniki benzynowe
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Opel Frontera A

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
bravomusic pokaż Email »
2007-10-17
 (4,77)
Jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem. Jak ktoś chce mieć fajną terenówkę (moja jet w wersji LONG orurowana, przyciemnione szyby, instalacja gazowa nowa , alufelgi CHROM itd. - moim zdaniem ładniejsza i wiadomo pakowniejsza i wygodniejsza!) to polecam bez żadnej ściemy. Jeżdzę nią prawie dwa lata. Pierwszy właściciel w Polsce i jeden w Niemczech. Potzrebuje kasy na mieszkanie więc zmuszony jestem sprzedać, ale nie za wszelką cenę. Jak coś to piszcie na maila bravomusic@interia.pl .Mogę wysłać fotki:)
pełna ocena Standard, 2.4 i 125 KM, 1993 r., 180000 km
Luk
2011-01-19
 (2,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Witam. Zacznę od tego że nie polecam tego auta nikomu! Słowo ekonomia nie istnieje- w zimie pali ok 20 litrów (jak odpali). Wnetrze z tandetnego plastiku, strasznie trzeszczy i sie trzęsie. Zero komfortu, dla porównania sprinterem robie trase holandia i z powrotem i nic mnie nie boli a fronterą wystarczy 200 kilometrów i już nie chce sie dalej jechać. Jedyny plus to napęd na 4 koła. Reszta to szrot i to jeszcze za jaką cene. Nigdy więcej
pełna ocena Standard, 2.3 TD 100 KM manualna 4x4, 1992 r., 310000 km
PABLO
2007-03-02
 (4,08)
Ładne, zgrabne auto wielozadaniowe, jako drugie auto w domu idealne za małą kase. Niestety nie na bardzo ciężki teren typu głębokie błoto, ale poza tym praktycznie uniwersalne i przyjemnie się prowadzące, po załączeniu napędów nieco sztywnieje (napędy tylko w terenie nigdy na czarnym) reduktor pomaga wyjść z każdej opresji, wiele też zależy od kierowcy. Osobiście jeszcze się moją franią nie zakopałem :)
pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1995 r., 170000 km
Qiub
2009-08-07
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
silnik wytrzymaly zawieszenie nie do zmordowaia (jezdze w terenie) i tak tak ze ludzie juz nie chca ze mna :) mordowanie na calego ;D za ta cene lepszej terenowki nie znajdziesz... kup doloz i mozesz jezdzic nastepne 10 lat komfort jakis tam jest i pieprzone poczucie pieprzonego bezpieczenstwa te samochody sie nie skladaja podczas wypadku jak nowe, maja podwojna wysoko hartowana krate polecam
pełna ocena Standard, 2.5 TDS 115 KM, 1998 r., 170000 km
bidford pokaż Email »
2005-12-24
 (3,38)
Nowsze modele tego auta są o wiele lepsze, ale generalnie może być. Za słaby diesel kiepsko radzi sobie z dużą masą auta. Utrudniony dostęp do bagażnika (mam tylną klapę "kładzioną" w dół, ciężko dosięgnąć ręką do końca bagażnika), nieraz zamiast odsuwać konstrukcję koła zapasowego, otwierać tylną szybkę i drzwiczki wrzucam bagaże na tylne siedzenie - nie jest to wygodne rozwiązanie.
pełna ocena Standard, 2.3 TD 100 KM, 1993 r., 265 km
ermi
2003-04-17
 (3,77)
Serwis silnika 2,5 TDS to masakra.(dla kieszeni również) Na byle amortyzator trzeba w Serwisach czekac po 3 tygodnie- zastanawiam sie nad serwisowaniem w niemczech.hehe. Dziwna sprawa moja frontera jest "mięciutka" po drodze sunie jak limuzyna a znajomego (dokładnie ten sam rocznik i model) twarda jak holera. poza tym super autko.
pełna ocena Standard, 2.5 TDS 115 KM, 1998 r., 150000 km
tutacz pokaż Email »
2006-09-08
 (4,54)
Świetne autko w teren, poruszam się nim w pracy, co prawda dopiero 20 tysiaków nim zrobiłem ale jestem zadowolony, mógłby palić mniej bo pożera mi 13-15 l gazu. Napęd przedni i skrzynia redukcyjna przydają się dopiero w skrajnie trudnych warunkach. Nie polecam opon 255/75 bo na nich autko "pływa" na 225 znacznie lepiej.
pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1993 r., 18 km
ttt
2007-08-21
 (3,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Za takie małe pieniądze masz terenowe auto i do tego duzo lepiej wyglądajace niż konkurencja z podobnych rocznikach. Nie jest to super OFF-ROAD ale zdażyło mi sie że 4x4 ratowało mnie w ekstremalnych sytuacjach. Dla zwykłego uzytkownika potrzebującego terenówki NIE DO KATOWANIA auto SUPER
pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1993 r., 22000 km
Mario80
2002-11-03
 (4,38)
Frontera to auto dla ludzi nie koniecznie z grubym portfelem, gdyż nie wymaga dużych nakładów finansowych. No chby że jest dobijana to iona nie wytrzyma. Auto super, musi być tylko model lang (combi) i silnik 2.2 lub 2.4 oraz duży diesel, reszta jest zasłaba. Samochód godny polecenia.
pełna ocena Standard, 2.2 i 136 KM, 1995 r., 15000 km
fan
2005-10-17
 (3,85)
Dla mnie doskonały. Na pewno nie na długie podróże z dużymi prędkościami, ale samochód ogólnie rewelacyjny. Teraz mam nowy model 2.2 tdi i sie zastanawiam po co zmieniałem. Niekupujcie nowych bo nie warto są plastikowe. Stara fronterka to solidne metalowe auto, które nie kaprysi.
pełna ocena Standard, 2.4 i 125 KM, 1992 r., 185000 km
Frontera Sport
2003-07-03
 (4,08)
FRONTERA hmm ma duzo wad ale jeszcze wiecej zalet:) nie bede pisal jakis bzdetow czemu warto ja kupic albo nie poprostu trzeba sprobowac jak sprobowalem nie zaluje i nawet wiem jaki bedzie moj nastepny samochod :) pozdrawiam wszystkich wlascicieli tych wspanialych samochodow
pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1994 r., 150000 km
mack - maciek72 pokaż Email »
2003-06-05
 (4,23)
jezdze od 4 lat , non stop na LPG , wszystko by bylo ok gdyby nie to ze trzesie i nei da sie poszalec - ale gdybym to chcial uzyskac to bym nie kupowal frontery ale jakas BMW :) frontera jest naprawde dobrym samochodem - zreszta che go wymienic na nowszy model FRONTERA B
pełna ocena Standard, 2.4 i 125 KM, 1993 r., 18000 km
frota
2011-03-11
 (3,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ja jestem w miarę zadowolony. Wiedziałem co kupuje,nie najnowszą konstrukcję,awaryjną i paliwożerna,jesli się potrafi z tym pogodzić to reszta jest do zniesienia. Auto dobre na zimę,i lekki teren,pakowne i wygodne. Mimo wieku nadal potrafi byc ładne
pełna ocena Standard, 2.2 i 136 KM manualna 4x4, 1998 r., 108000 km
sharxhunter pokaż Email »
2006-01-13
 (4,38)
Super samochód zarówno dla młodych jak i starszych osób lubiacych indywidualny styl i przyjemna jazde...Naprawde polecam kazdemu amatorowi zarowno 4x4 jak i cabrio( sam mam hard topa)...extra pojazd na zime jak i na lato
pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1997 r., 9000 km
Marek
2008-01-29
 (2,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Mialem 11 letnie auto po dwoch latach jazdy w mieszanych warunkach prawie cale sie rozpadlo.Jezeli mialo by jezdzic w trudniejszym terenie (do czego naprawde nie jest stworzone) to nie wiem czy wytrzymalo by pol roku
pełna ocena Standard, 2.3 TD 100 KM, 1994 r., 158000 km

Sprzedam ! :

~Master~Master

Do ~mopsik: wersje limited najlepiej sprawdzic po numerze VIN

~madzialka~madzialka

zapomniałem dodać kupiłem krajową ktoś za nią wycelował w 2000 roku 123000 za gaz 5300 a orurowanie przodu 5000 ja w 2008 dałem za nią 23500

Przejdź do dyskusji

Zobacz również