Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Comprex - Rodzaj turbosprężarki?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Opel Frontera A
(od 1992 do 1998)
- w klasie samochodów:
- Duże SUVy
- na podstawie liczby ocen:
- 133
- Przeniesienie napędu
- 36%
- Układ elektryczny
- 32%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Opel Frontera A
Nadwozia Opel Frontera A
Silniki Opel Frontera A
- 2.0 i 115KM, 1992-1998 (41)
2.0 i 115KM, 1992-1998
- 2.2 i 136KM, 1995-1998 (21)
- 2.4 i 125KM, 1992-1998 (26)
Lista opinii o Opel Frontera A
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
bravomusic pokaż Email » 2007-10-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem. Jak ktoś chce mieć fajną terenówkę (moja jet w wersji LONG orurowana, przyciemnione szyby, instalacja gazowa nowa , alufelgi CHROM itd. - moim zdaniem ładniejsza i wiadomo pakowniejsza i wygodniejsza!) to polecam bez żadnej ściemy. Jeżdzę nią prawie dwa lata. Pierwszy właściciel w Polsce i jeden w Niemczech. Potzrebuje kasy na mieszkanie więc zmuszony jestem sprzedać, ale nie za wszelką cenę. Jak coś to piszcie na maila bravomusic@interia.pl .Mogę wysłać fotki:) pełna ocena Standard, 2.4 i 125 KM, 1993 r., 180000 km |
Luk 2011-01-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,46)
Witam. Zacznę od tego że nie polecam tego auta nikomu! Słowo ekonomia nie istnieje- w zimie pali ok 20 litrów (jak odpali). Wnetrze z tandetnego plastiku, strasznie trzeszczy i sie trzęsie. Zero komfortu, dla porównania sprinterem robie trase holandia i z powrotem i nic mnie nie boli a fronterą wystarczy 200 kilometrów i już nie chce sie dalej jechać. Jedyny plus to napęd na 4 koła. Reszta to szrot i to jeszcze za jaką cene. Nigdy więcej pełna ocena Standard, 2.3 TD 100 KM manualna 4x4, 1992 r., 310000 km |
PABLO 2007-03-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Ładne, zgrabne auto wielozadaniowe, jako drugie auto w domu idealne za małą kase. Niestety nie na bardzo ciężki teren typu głębokie błoto, ale poza tym praktycznie uniwersalne i przyjemnie się prowadzące, po załączeniu napędów nieco sztywnieje (napędy tylko w terenie nigdy na czarnym) reduktor pomaga wyjść z każdej opresji, wiele też zależy od kierowcy. Osobiście jeszcze się moją franią nie zakopałem :) pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1995 r., 170000 km |
Qiub 2009-08-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
silnik wytrzymaly
zawieszenie nie do zmordowaia (jezdze w terenie) i tak tak ze ludzie juz nie chca ze mna :) mordowanie na calego ;D
za ta cene lepszej terenowki nie znajdziesz... kup doloz i mozesz jezdzic nastepne 10 lat
komfort jakis tam jest i pieprzone poczucie pieprzonego bezpieczenstwa
te samochody sie nie skladaja podczas wypadku jak nowe, maja podwojna wysoko hartowana krate
polecam pełna ocena Standard, 2.5 TDS 115 KM, 1998 r., 170000 km |
bidford pokaż Email » 2005-12-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
Nowsze modele tego auta są o wiele lepsze, ale generalnie może być. Za słaby diesel kiepsko radzi sobie z dużą masą auta. Utrudniony dostęp do bagażnika (mam tylną klapę "kładzioną" w dół, ciężko dosięgnąć ręką do końca bagażnika), nieraz zamiast odsuwać konstrukcję koła zapasowego, otwierać tylną szybkę i drzwiczki wrzucam bagaże na tylne siedzenie - nie jest to wygodne rozwiązanie. pełna ocena Standard, 2.3 TD 100 KM, 1993 r., 265 km |
ermi 2003-04-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Serwis silnika 2,5 TDS to masakra.(dla kieszeni również) Na byle amortyzator trzeba w Serwisach czekac po 3 tygodnie- zastanawiam sie nad serwisowaniem w niemczech.hehe.
Dziwna sprawa moja frontera jest "mięciutka" po drodze sunie jak limuzyna a znajomego (dokładnie ten sam rocznik i model) twarda jak holera. poza tym super autko. pełna ocena Standard, 2.5 TDS 115 KM, 1998 r., 150000 km |
tutacz pokaż Email » 2006-09-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Świetne autko w teren, poruszam się nim w pracy, co prawda dopiero 20 tysiaków nim zrobiłem ale jestem zadowolony, mógłby palić mniej bo pożera mi 13-15 l gazu. Napęd przedni i skrzynia redukcyjna przydają się dopiero w skrajnie trudnych warunkach. Nie polecam opon 255/75 bo na nich autko "pływa" na 225 znacznie lepiej. pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1993 r., 18 km |
ttt 2007-08-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
Za takie małe pieniądze masz terenowe auto i do tego duzo lepiej wyglądajace niż konkurencja z podobnych rocznikach. Nie jest to super OFF-ROAD ale zdażyło mi sie że 4x4 ratowało mnie w ekstremalnych sytuacjach. Dla zwykłego uzytkownika potrzebującego terenówki NIE DO KATOWANIA auto SUPER pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1993 r., 22000 km |
Mario80 2002-11-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Frontera to auto dla ludzi nie koniecznie z grubym portfelem, gdyż nie wymaga dużych nakładów finansowych. No chby że jest dobijana to iona nie wytrzyma. Auto super, musi być tylko model lang (combi) i silnik 2.2 lub 2.4 oraz duży diesel, reszta jest zasłaba. Samochód godny polecenia. pełna ocena Standard, 2.2 i 136 KM, 1995 r., 15000 km |
fan 2005-10-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Dla mnie doskonały. Na pewno nie na długie podróże z dużymi prędkościami, ale samochód ogólnie rewelacyjny. Teraz mam nowy model 2.2 tdi i sie zastanawiam po co zmieniałem. Niekupujcie nowych bo nie warto są plastikowe. Stara fronterka to solidne metalowe auto, które nie kaprysi. pełna ocena Standard, 2.4 i 125 KM, 1992 r., 185000 km |
Frontera Sport 2003-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
FRONTERA hmm ma duzo wad ale jeszcze wiecej zalet:) nie bede pisal jakis bzdetow czemu warto ja kupic albo nie poprostu trzeba sprobowac jak sprobowalem nie zaluje i nawet wiem jaki bedzie moj nastepny samochod :) pozdrawiam wszystkich wlascicieli tych wspanialych samochodow pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1994 r., 150000 km |
mack - maciek72 pokaż Email » 2003-06-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
jezdze od 4 lat , non stop na LPG , wszystko by bylo ok gdyby nie to ze trzesie i nei da sie poszalec - ale gdybym to chcial uzyskac to bym nie kupowal frontery ale jakas BMW :) frontera jest naprawde dobrym samochodem - zreszta che go wymienic na nowszy model FRONTERA B pełna ocena Standard, 2.4 i 125 KM, 1993 r., 18000 km |
frota 2011-03-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
Ja jestem w miarę zadowolony.
Wiedziałem co kupuje,nie najnowszą konstrukcję,awaryjną i paliwożerna,jesli się potrafi z tym pogodzić to reszta jest do zniesienia.
Auto dobre na zimę,i lekki teren,pakowne i wygodne.
Mimo wieku nadal potrafi byc ładne pełna ocena Standard, 2.2 i 136 KM manualna 4x4, 1998 r., 108000 km |
sharxhunter pokaż Email » 2006-01-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Super samochód zarówno dla młodych jak i starszych osób lubiacych indywidualny styl i przyjemna jazde...Naprawde polecam kazdemu amatorowi zarowno 4x4 jak i cabrio( sam mam hard topa)...extra pojazd na zime jak i na lato pełna ocena Sport, 2.0 i 115 KM, 1997 r., 9000 km |
Marek 2008-01-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,69)
Mialem 11 letnie auto po dwoch latach jazdy w mieszanych warunkach prawie cale sie rozpadlo.Jezeli mialo by jezdzic w trudniejszym terenie (do czego naprawde nie jest stworzone) to nie wiem czy wytrzymalo by pol roku pełna ocena Standard, 2.3 TD 100 KM, 1994 r., 158000 km |
Super okazje u dealerów

78 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Sprzedam ! :
Do ~mopsik: wersje limited najlepiej sprawdzic po numerze VIN
zapomniałem dodać kupiłem krajową ktoś za nią wycelował w 2000 roku 123000 za gaz 5300 a orurowanie przodu 5000 ja w 2008 dałem za nią 23500
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Opel Frontera, oglądali także
Dowiedz się więcej o Opel Frontera
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Opel Frontera
najaktywniejsiKierowcy - Opel Frontera
najnowszeDzienniki pokładowe
Przez brak czasu ze względu na pracę postanowiłem oddać swoją frotkę w ręce domo...
Dziś od rana umówiłem się z kolegą żeby walczyć z "przestawionym kołem" w mojej ...

Ocena: