Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Windshot?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Peugeot 207

(od 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Auta małe
  • na podstawie liczby ocen:
  • 178
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 121 ocen)
TAK (72%)
NIE (28%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Karoseria
  • 40%
  • Silnik
  • 31%
  • Zawieszenie
  • 18%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 51%
  • Zawieszenie
  • 28%
  • Karoseria
  • 26%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Peugeot 207

Opinie o Peugeot 207

Nadwozia Peugeot 207

Silniki Peugeot 207

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Peugeot 207

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
UZYTKOWNIK
2012-01-29
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Peugeot 207 1.4 95KM wersja SPORTY. Bardzo udany nastepca peugeota 206. Ladna sylwetka, która na pewno jeszcze bardzo długo sie nie zestarzeje( 206ka do tej pory wygląda całkiem "swierzo"). Jezdze tym samochodem blisko 3 lata i jestem dosc zadowolony,choc nie w 100%. Dlaczego? Otóż wybrałem nienajlepszy silnik. Powinienem był kupic albo słabszą ale ekonomiczniejszą 75konną wersję albo mocniejsza 1,6 która pali niewiele wiecej(albo wrecz tyle samo) ale oferuje lepsze osiagi. A tak mam motor 1,4 95KM, który pali o wiele za duzo w miescie a poza miastem w szczególnosci przy braku 6 biegu nie jest najlepszym wyborem. Silnik jest po prostu przecietny,taki nijaki-owszem cichy,kulturalny,co wane na razie bezawaryjny i nawet daje rade jesli chodzi o siagi,ale mógłby byc zdecydowanie mocniejszy i oszczedniejszy. Nie wypowiadam sie na temat jednostek wysokopręznych peugeota,poniewaz nie mialem z nimi żadnej stycznosci. Przy zakupie nie brałem pod uwage diesla z kilku wzgledów: robie zbyt małe przebiegi roczne(zatem zwrot inwestycji trwałby bardzo długo,szczególnie ze cena ON rosnie szybciej od benzyny), poza tym jezdze głownie po miescie i chciałem unikną problemów z turbiną ( jazda na krótkich odcinkach, rozgrzewanie i schładzanie turbiny) oraz filtrem PDF. (Polecam przejrzeć opinie innych uzytkownikow 207 z "ropniakami'-byc moze dla kogos diesel okaze sie lepszym wyborem) Do zalet 207ki nalezy zaliczyc: dobrą ergonomie(z malutkimi podknieciami), spory komfort jazdy (dobre zawieszenie,wygodne fotele, bardzo bogate wyposazenie), bardzo przyzwoite materiały ( mieciutki kokpit, na razie nic nie trzeszczy ani stuka). Dobre warunki ubezpieczenia. Bardzo duza podaz na rynku, a zatem w razie czego sporo czesci zamiennych i oryginalnych uzywanych. Kilka minusów: odgłos zamykanych drzwi nawet po 3 latach potrafi zirytowac (jakbym zamykał poloneza albo nawet stara warszawe), niefortunnie umiejscowiony,jak to u wielu francuzów, gumowy/plastikowy spojler pod przednim zderzakiem-jest za nisko zlokalizowany i łatwo go wyłamac/połamac. Troche ciasnawo z tyłu. Czy kupiłbym to auto raz jeszcze? Raczej tak(bo ogólnie to całkiem udany samochód),ale nie w tej specyfikacji.Wybrałbym albo tanszą wersje wyposazenia i ze słabszą ale mniej palącą jednostką, albo motor 1,6 ( chociaz tu bardzo powaznie zastanawiałbym sie czy nie dołożyc naprawde niewiele i nie kupic 308kę z silnikiem 1,6 120KM, którym jezdziłem i uwazam ze jest bardziek komfortowy ,mocniejszy i pali niewiele wiecej ( ale jest troche wiekszy i moze przez to mniej wygodny po miescie).
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 16v 90 KM manualna, 2009 r., 35000 km
TomM
2011-12-05
 (3,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód swoimi wymiarami zewnętrznymi nieznacznie odbiega od niektórych kompaktów jednak we wnętrzu czuć, że to tylko segment B. Wymieniając wysłużonego Peugeota 307 z przebiegiem ponad 200tyś. km (z czego 120tyś. moich) na 207 z przebiegiem 37tyś. km nie do końca byłem przekonany czy dobrze zrobiłem. Niemal pod każdym względem widać, że to samochód niższej klasy. Denerwuje trochę hałas we wnętrzu przy wyższych prędkościach, niskiej jakości plastiki na tapicerce drzwi czy nawet kiepskie uszczelki w drzwiach, które sprawiają, że drzwi strasznie trzaskają (miejscami drzwi tylne swoimi rantami odbiły lakier na tylnych błotnikach). Apetyt na paliwo biorąc pod uwagę rozmiary auta oraz jego parametry powinien być nieco mniejszy. Prawdopodobnie zbyt wiele oczekiwałem od tego autka ale pomimo swoich wad trudno jest mi się jednoznacznie określić czy kupiłbym go ponownie. Najprawdopodobniej dołożyłbym trochę gotówki i kupił 308, bo 207 jako jedyne auto rodzinne da się użytkować ale nie jest w stanie zaspokoić potrzeb rodziny. Pewne jest, że jeszcze się go nie pozbywam. Na czasy kryzysu przyda się samochód w miarę ekonomiczny (na LPG) i tani w eksploatacji. Gdyby czasy były pewniejsze to prawdopodobniej rozglądałbym się za jakimś kompaktem.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 16v 90 KM manualna, 2007 r., 49000 km
cubikon
2010-02-27
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Fatalna skrzynia biegów bardzo psuje wrażenia z jazdy, dobre wyciszenie i aerodynamika je nieco poprawiają. Deska rozdzielcza ładna i z niezłych materiałów, boczki słabiej, tapicerkę łatwo "zaciągnąć" jakimś zadziorkiem, twarda i nieprzyjemnie wielka kierownica. Drobnostki których troszkę brakuje (regulacja pierwszej fazy wycieraczek, podłokietnik, czytanie tagów utworów mp3, elektryczna szyba pasażera którą by otworzyć trzeba trzymać guzik non stop ?! Autko bardzo łatwe w obsłudze, po chwili nie miałem problemów z odnalezieniem niczego. Dość słabe audio z dudniącym basem i zbytnio podkręconymi wysokimi tonami.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 VTi 95 KM, 2009 r., 4000 km
zaborowska1c pokaż Email »
2011-01-21
 (2,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Nie kupiłbym żadnego francuza ponownie. Piszczące hamulce po 6 tys, wyjaca skrzynia biegów, głosny silnik paliwożerny, klimatyzacja śmierdzi po 6 miesiacach (zapach zgnilizny). Samochód miałem od nowości, sprzedałem go. Niestety jego dłuższe posiadanie to strata nerwów i jeszcze większej jego wartości. Tylko desperaci mogą go kupić. Wiem że ładnie wyglada ale wyglad to nie wszystko. Wiem że każdy myśli iz negatywne opinie pisze konkurencja ale poświeciłem się i pragnę napisać prawdę. Jak by co to email dla niedowiarków. Odpisze zaborowska1C@wp.pl
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 75 KM manualna, 2010 r., 8000 km
Endless
2011-06-26
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Na początku byłem trochę sceptyczny - wiadomo, jednak żyję w kraju, gdzie samochód = Volkswagen, po kilkumiesięcznych przemyśleniach, wspieranych przez studiowanie artykułów w prasie, wybrałem Peugeota 207 i nie żałuję. Samochód jest przede wszystkim przemyślany i funkcjonalny. Silnik - produkowany w kooperacji z BMW - spisuje się świetnie, nadwozie jest niebanalne i zdecydowanie odstaje od miejskich pudełek. Jak do tej pory sprawdził się zarówno w mieście, jak i w dłuższej trasie. W tym roku planujemy z żoną pojechać naszą 207 na południe Europy.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 VTi 95 KM manualna, 2010 r., 7000 km
dapio111 pokaż Email »
2008-02-11
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Uwaga na warunki gwarancji !!! Gwarancja nie obejmuje części tzw. "zużywających się podczas normalnej eksploatacji" co w praktyce oznacza, że na gwarancję producenta nie ma co liczyć (bo cóż się nie zużywa)!!! Ponadto serwis nie radzi sobie nawet z typowymi usterkami "ten typ tak ma". A jak jakiś element ma wadę konstrukcyjną, wymieniają taką częśc na nową z taką sama wadą konstrukcyjną (oczywiście na koszt klienta patrz wyżej) Życzę radości z jazdy:)
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 75 KM, 2007 r., 30000 km
Janek
2007-02-18
 (4,38)
Samochód godny polecenia, wybrałem do spośród : Fiata Grande Punto/ tylko ładny.../, Skody Fabii/ stara technologia,linia nadwozia pozbawiona nowoczesności/,Ford Fiesta/ też się postarzał i nie ma dobrego silnika /,Renault Clio III/ ciekawa alternatywa/, Opel Corsa III/ POWAŻNY KONKURENT / Ogólnie pojazd robi wrażenie, linia nadwozia, urok przedniej maski, wnętrze to cechy pojazdu nowoczesnego na kolejne 5-8 lat!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 16v 90 KM, 2006 r., 3000 km
Paweł
2011-05-08
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Swiene materiały wykończeniowe.Dobrze spasowane.Dobry komfort jazdy,brak poważnych awarii to największe zalety auta.Nieco za głośny silnik,który dobrze się zbiera i mimo szybkiej jazdy w miescie i poza mieści się w 6 l./100km.Najbardziej dokuczliwy jest brak dwumasowego sprzęgła,które można dostać dopiero z motorem 1,6 HDI 110KM.Auto po zdjęciu nogi z gazu szarpie podobnie jak przy przyśpieszaniu
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 HDi FAP 92 KM manualna, 2007 r., 51000 km
Sławek
2010-09-11
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto OK., mam cztero osobową rodzinkę i jeździ nam się super. Mamy klimę, fajne radio i nie przejmujemy się awaryjnością bo auto jest nowe. Wybraliśmy za słaby silnik, ale tutaj chodziło o cenę, chociaż teraz widzę że warto było dołożyć 3,5 tys. i kupić z mocniejszym silnikiem. Oczywiście to nie jest wina auta a naszego portfela i nie ma co gdybać. Ogólnie auto bardzo fajne.
pełna ocena SW, 1.4 75 KM, 2010 r., 1000 km
Freedomski
2007-05-19
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Widzę 2 problemy związanez eksploatacją w naszym pięknym kraju:1już zaj... mi kołpaki(orryginalki w salonie 720 za kpl.Amiałem nawet nie draśnięte.2:przedni spojler to koszmar dla każdego za fajerką.70% parkingów demoluje ten skądinąd piękny element,ale w Polscezupełnie bezsensowny.Ktoś powinien uświadomić Żabojadów,żę unas kołpaki się pod....a a kraweżniki są dla furmanek.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 16v 90 KM, 2006 r., 6000 km
Irek
2008-01-20
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Pojazd prezentuje się bardzo efektownie, zwraca na siebie uwagę, wykończenie dobre, materiały użyte do wykończenia wnetrza tj. tworzywa i tkaniny są dobrej jakości, wszystko jest dopasowane, ergonomiczne, obsługa intuicyjna, wygodne fotele, mocny silnik, brak dotychczas jakichkolwiek usterek.Jestem pod wrażeniem pewno dlatego,że poprzedni samochód był zwykłym bublem.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 16v 90 KM, 2006 r., 12000 km
kerim
2009-01-06
 (2,69)
jak za tą cenę to nic ciekawego są lepsze, w cieplejsze dni bez klimy to jak w piekarniku.Duża szyba i duza deska rozdzielcza powodują mało ciekawy konfort podróżowania dla jadących z przodu. Klima 4500 zł to przesada. ten kto dużo jeździ to nie polecam, a na firmę to trzeba kupic dwa bo dosyć czesto byłem na serwisie i miałem postoje.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 16v 90 KM, 2007 r., 101000 km
kaz
2006-10-31
 (4,38)
Jedyną rzeczą, która mi się nie podoba to brak mozliwości wyłączenia sygnału niezapiętych pasów bezpieczeństwa, w innych samochodach można to zrobić a w Peugeocie niestety nie. Gdybym miał jeszcze raz wybierać, wybrałbym też 207 ale zdecydowanie silnik 1,6 HDI, niestety jest droższy ale elastyczność i zużycie paliwa jest rewelacyjne.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 75 KM, 2006 r., 3000 km
quyns
2007-03-14
 (4,62)
autko świetne! polecam zarówno dla kobiety jak i dla faceta, stylistyka odważna ale to dobrze ponieważ autko nawet za kilka lat bedzie nowocześnie wyglądać, jedno co nie podoba mi się w moim egzemplarzu to.. kolor... he he he... ale nie miałem wyboru, w tym aucie po prosty nie ma się do czego przyczepić... POZDRAWIAM UŻYTKOWNIKÓW!:)
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 16v 90 KM, 2006 r., 2000 km
rocky
2007-06-17
 (3,62)
Auto raczej fajne,ładnie wygląda(szczególnie w mojej wersji Sporty,kolor czarny,Alufele 17´),co do silnika to dostarcza on sporo frajdy(powstał przy współpracy BMW(jest w nowym Mini),gwarantuje że na drodze jestem szybki,ale dużo pali(Do 11 l na setke).Wolałbym jednak wersję 1.6 HDI 110KM -też zrywna ale oszczędniejsza.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16v 110 KM, 2007 r., 3000 km

41 komentarzy

35 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

lukatuslukatus

posiadam 206 1.4 HDi z 2001 i nie wyobrażam sobie zmiany na inne niż 207 lub 307

~Radek~Radek

Witam
Mam 1,4 VTI 95 km miasto 7,7 trasa 5,5 predkosc do 110 z klimatyzacja.

~BartekŁ~BartekŁ

Autko super, spalanie 6,5 do 6,8l/100km. Minus tego auta to jedynie źle skonfigurowana skrzynia biegów. Często problem z 1 biegiem. Jak na francuza autko na 9.

Przejdź do dyskusji

Peugeot 207 na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Peugeot 207, oglądali także

Dowiedz się więcej o Peugeot 207

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Miejskie kombi - Peugeot 207 SW Miejskie kombi - Peugeot 207 SW

Uniwersalne „małe” samochody mają w Polsce większy potencjał rynkowy, niż na Zachodzie. Z powodzeniem pełnić mogą rolę auta rodzinnego, jak i służbowego, a ich możliwości przewozowe są często lepsze niż w klasie kompaktowej. W ofercie Peugeot na jesieni pojawi się nowy model – 207 SW.