Ocena dotyczy

(4,85)

Autor

henrietta

Dodał: 28.04.2011

Przez prawie 60 tys. km zero usterek (nie licząc 2 spalonych żarówek). Silnik bardzo cicho pracuje, dobrze przyspiesza i bardzo mało pali, co przy tych cenach paliwa jest dla mnie bardzo ważne, bo rocznie robię ok. 30 tys. km. Pewnie, że mógłby mieć na fotelach welur, lepsze materiały na desce (choć tu jest i tak całkiem dobrze), ale za te pieniądze moim zdaniem jest super. Zastanawiałem się czy zawieszenie nie jest zbyt twarde, ale jak się przejechałem focusem i vectrą to stwierdzam z całą stanowczością, że nie jest. Przed zakupem myślałem o hondzie civic, ale jak się nią przejechałem, to po wyjściu bolała mnie głowa. Tak twardym autem jeszcze nie jeździłem. Civic odpadł w przedbiegach. Jak ktoś uważa, że francuskie auta są do niczego to go nie namawiam, ale to już mój 12 samochód, a 3 francuz i uważam, że wcale nie odbiega od innych. Oczywiście na każdej wsi i pod każdą stodołą musi stać golfik lub audi, a francuz to kicha. :) Prawda jest taka, że teraz auta nie są już tak bezawaryjne jak kiedyś. Jeśli nawet 308-ka ma jakieś minusy, to i tak jeden wielki plus je niweluje. Ten wielki plus to SPALANIE.

(kultura pracy, elastyczność)

Bardzo oszczędny, a przy tem dość dobre przyspieszenie. Cichy.

Można pociągnąć na każdym biegu.

Może do tyłu nie idealnie, ale nie jest źle.

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Pięknie odparowuje, w zimie szybko się nagrzewa, a w lecie klima pięknie chłodzi.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Spalanie mówi samo za siebie. Na trasie 1400 km na zbiorniku :)

Spalania 1.6 HDi 92 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

drobiazgi

Przepalona jedna żarówka świateł mijania i jedna od pozycji. Więcej usterek brak.

poważne usterki

NIC

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Silnik: Niskie spalanie

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Peugeot 308

13 komentarzy

11 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Wojtek~Wojtek

Do taxi : To nie jest rzetelna opinia, jednorazowa jazda nie upoważnia do tak kategorycznych twierdzen. . Miałem przez kilka lat 307, teraz mam 308 Premium+ 1.6 HDI 110 KM (2010). Porównując te auta widać ogromny skok jakościowy, zawieszenie dużo lepsze, jakosc wykończenia wnętrza bez porównania, żadnych trzeszczen, także na "polskich" drogach. Czepiać się można małej ilości miejsca na tylnej kanapie, czy średnio udanej stylizacji (wersja sprzed liftingu). Co do cen trudno mi powiedzieć, złapaliśmy się na 57700 za dowolna wersje hatchbacka (promocja z listopada 2010). Znalazłem cennikowa za 84800 pln

~użytkownik 308-mki~użytkownik 308-mki

Do Jacek: Zgadzam aię z tą opinią całkowicie, zwłaszcza co do jazdy przy większych pędkościach, ten model je "bardzo lubi"-do tego chyba został zaprojektowany - od 130 km/h wzwyż sama przyjemność z jazdy.

~taxi~taxi

A nie mówiłem jak pisałem pierwszy wpis, kiedy to byo, trzeba trochę pojeździć samochodem żeby sie przekonać o jego jakości, 308 to ta sama mąka co 307, myslałem że chociaż silniki będą ok ala widzę wpis Zawiedzionego że chyba sie myliłem ten silnik to razem robili PSA i BMW ja też mam 2.0 hdi w mojej 307 . Oj sprzedać 308 podobnie jak 307 za rozsądne pieniądze będzie bardzo ciężko

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Peugeot 308, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Peugeot 308