Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Filtr przeciwpyłkowy?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Peugeot Partner I

(od 1996 do 2007)
  • w klasie samochodów:
  • Dostawcze
  • na podstawie liczby ocen:
  • 340
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 97 ocen)
TAK (73%)
NIE (27%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 56%
  • Zawieszenie
  • 17%
  • Karoseria
  • 17%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 70%
  • Silnik
  • 34%
  • Układ elektryczny
  • 29%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Peugeot Partner I

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Peugeot Partner I

Silniki Peugeot Partner I

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Peugeot Partner I

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Grzegorz (gciosk pokaż Email »
2003-03-20
 (3,69)
Solidny samochód do pracy lub dla aktywnej rodziny, ludzi uprawiających sport, dużo podróżujących. Bardzo dobry, niezawodny wolnossący Diesel, 200 000 km przejechane bez poważniejszej awarii układu napędowego. Po tym przebiegu zużyły się tulejki metalowo gumowe oraz swożnie wahaczy przednich w czym duża zasługa polskich dróg. Po przebiegu 215 000 km rozszczelniła się pompa wtryskowa na osi przyśpieszacza (pompa Bosch). Solidne rozwiązania konstrukcyjne, nie można powiedzieć żeby auto było "delikatne". Relatywnie tanie części układu jezdnego, gorzej z częściami do silnika (komplet do wymiany paska napędu rozrządu - 340zł, kompletna oś przyśpieszacza pompy wtryskowej - 130zł). Zdarzają się drobne usterki instalacji elektrycznej polegające przede wszystkim na braku kontaktu na żarówkach, łatwe do usunięcia we własnym zakresie. Drogi serwis autoryzowany, jednak przeciętny mechanik samochodowy jest w stanie obsłużyć prawie wszystkie układy samochodu. Jestem bardzo zadowolony.
pełna ocena Furgon, 1.9 D 71 KM, 1998 r., 219000 km
slawekpay
2010-04-09
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto fajne do małego biznesu, doskonałe dla rodziny z dwójką dzieci, wszystko do niego można zapakować, wysoko się siedzi, wygodnie wsiada, zawieszenie miękkie jak na takie auto. Na plus: fajny w trasy, super się nim wyprzedza, niska cena zakupu, dużo zamienników, disle bardzo mało palą a zachwycają elastycznością 1.6 hdi 90 koni, co do zawieszenia to nie prawda że pada, bo w skodzie wymieniałem przy 85 tyś a tu mam 104 tyś i nic nawet nie stuka, dużo miejsca z przodu jak i z tyłu a o bagażniku nie wspomnę Na minus: słaba jakość plastików w środku, wyciera się farba z klamek i gałki zmiany biegów, niewygodnie siedzi się z tyłu z uwagi na zbyt pionowe położenie kanap, głośna praca wentylacji, wycieki z pod skrzyni biegów, mało precyzyjna skrzynia biegów (przyzwyczaiłem się do skody), fatalnie się parkuje do tyłu, Ogólnie fajny samochodzik do wszystkiego
pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2007 r., 103000 km
yuro
2010-02-01
 (2,31) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Auto beznadziejne. Mam go 5 lat i nie ma chyba rzeczy która w tym czasie by się nie zepsuła. Zawieszenie nie nadaje się na nasze drogi. Plastiki tandetne, kiepsko spasowane skrzypią. Naprawiałem lub wymieniałem: cale zawieszenie (jakby zsumować to 3 razy!), tylna belka, maglownica, dmuchawa nawiewu (2 razy), zamek w drzwiach przednich, klamka drzwi przesuwnych, mechanizm tylnej wycieraczki, wlew paliwa, przepływomierz powietrza, i wiele innych drobnych rzeczy. w Tym aucie cały czas coś się psuje. Kolo pasowe wymieniałem 3 razy!. Fotele przednie to totalna porażka - bujają się, gąbka sie kruszy, trzeba oddawać do tapicera. To tylko te usterki które na szybko sobie przypomniałem. Ogólnie auto bardzo kiepskie zarówno do jazdy po mieście jaki i na trasę. Powyżej 110 km/h pali bez opamietania. Szczerze odradzam
pełna ocena Furgon, 2.0 HDi 90 KM, 2001 r., 203000 km
Mopek
2010-02-17
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Szukałem auta zarówno do firmy jak i dla rodziny (2+1). W kilkanaście sekund przerabia się go z rodzinnego minivan w małego dostawczaka. Niektórzy mogą powiedzieć, że "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" ale w tym przypadku nie do końca się z tym zgodzę. Samochód jest bardzo prostej konstrukcji. Nie ma tu niepotrzebnych bajerów. Według mnie mineły już czasy kiedy to samochód stanowił o zamożności rodziny i służy do szpanowania przed sąsiadami. Dzisiaj auto ma przewieść człowieka z punktu A do punktu B w miarę szybko i w komfortowych warunkach. Partner wywiązuje się z tego zadania wyśmienicie. Jak regularnie się go serwisuje to na pewno cię nie zawiedzie i będzie służył przez wiele lat.
pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 75 KM, 2007 r., 155000 km
sh97m97n
2008-03-24
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Specyficzne auto zyskujące coraz większą popularność, troszkę niedoceniane. Naprawdę nie do przecenienia jeśli chodzi o wielkość, ilość schowków, kulturę przemieszczania się. Ciężko mówić o usterkach czy niezawodności ponieważ to nowe auto, czas pokaże. Doceniam tylko jego walory użytkowe pisząc o nowym aucie za 74.000zł po przecenie rocznikowej dałem 58.000 w praktycznie maksymalnym wyposażeniu, wersja osobowa. Kiepskie audio fabryczne. Dość wysoko zawieszone przy świetnym silniku fajnie daje sobie radę nawet na wiejskich i polnych drogach przy niewielkich prędkościach. Komfortowe w podróży jak na auto MPV. Porównując z VW Sharanem 1998 i Xarą Picasso 2002 bez wątpliwości stawiam na Partnera.
pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2007 r., 6000 km
croll pokaż Email »
2003-04-03
 (3,92)
Ogólnie nie jęczę. Jestem nawet zadowolony. Gdyby nie makabryczne wyrwy w naszych drogach zimą i tuż po to myślę, że zawieszenie wytrwało by do 200 tys. km. Rewelacyjny diesel 1,9. Jeżdżę od początku na pełnym syntetyku i po 120 tys (przy bardzo ostrej jeździe na wysokich obrotach) zużycie oleju oscyluje ok. 1 litra na 15 tys km. Tragiczny dostęp do części w autoryzowanym serwisie - nigdy nic nie ma. Rozrząd z gwarancją na 120 tys km - rewelacja (przy wymianie trochę drogi, bo aby mieć gwarancję trzeba auto "autoryzowanie serwisować"). Ogółem: miałem już kilka samochodów niemieckich, ale ten "Francuz" jest z nich najlepszy. I uczciwy serwis (wszelkie uwagi i wykonane naprawy sprawdzam)
pełna ocena Furgon, 1.9 D 71 KM, 2000 r., 120000 km
baca
2003-11-12
 (4,69)
W sumie autko nigdy mnie nie zawiodło. Super i do pracy i na weekend. Czegoś pod nazwą urlop nie znam. Jeden minus to moc silnika, ale jak się ma diesla wolnossącego to nie można się spodziewać rewelacji. No i może jeszcze jedna uwaga: nigdy nie opieraj się na autoryzowanym serwisie bo dostęp do części zamiennych jest tragiczny. Miałem stłuczkę po przejechaniu 800 km (!!!!!!) i miesiąc czekałem na części. Auto było na gwarancji i nie miałem innego wyjścia. Wielkim plusem jest to, że nigdy nie czepiała mnie się policja ani służby celne na granicy. Nigdy na granicy nie kazano mi otwierać bagażnika. I to tyczy się granicy PL-CZ i PL-D. Jakoś to autko wzbudza zaufanie.
pełna ocena Furgon, 1.9 D 71 KM, 2000 r., 155000 km
margharita1 pokaż Email »
2007-10-01
 (3,54)
wymiana wiatraka chłodnicy (130tyś- 400zł) bo klima w upałach nie dawała rady i przez to że jeden wiatrak nie działał była za duża temp. płynu. Efekt klima przestaje działać. Belka tył wymiana po 130 tyś- 800zł. Wymiana sterownika natężenia nawiewu powietrza 90 tyś- 500zł. Od samego początku hałas szczególnie na 2-gim biegu (jakby coś uderzało o coś), serwis tłumaczy że ten typ tak ma... Fakt bo tyle lat to mam i nic się nie pogorszyło... Całe zawieszenie do remontu 150tyś. Uwaga na słabo zamocowaną plastikową pokrywę silnika bo potrafi na wybojach narobić niezłych szkód łącznie z unieruchomieniem silnika (szczególnie kostka brukowa)!!!
pełna ocena Furgon, 2.0 D 90 KM, 2002 r., 150000 km
Jacol
2004-11-25
 (4,54)
Polecam auto. Miałem wcześniej kilka innych i żadne inne nie sprawdziło się jak mój obecny pojazd. Jedyną wadą jest niezbyt mocny silnik 70 km (1,9 diesel). Całościowo: płacę za autko raty mniejsze niż wydawałem na naprawę innych wcześniejszych pojazdów. No i odpisałem cały VAT (ok. 9200 złociszy) po zakupie - wtedy jeszcze było można. Teraz oprócz paliwa i tak odliczam Vat przy zakupie np opon, oleju, wycieraczek itd. Polecam też zestaw: tarcze Brembo i klocki Lucasy - Przejechałem na nich 72000 km i jeszcze 20000 przejadę. Max przebieg na fabrycznych to 38000 km. I cena 1/3 mniej od fabrycznych.
pełna ocena Furgon, 1.9 D 71 KM, 2000 r., 190000 km
Użytkownik.
2008-03-07
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
W tej cenie auto jest bardzo dobre, znakomity niezawodny motor i układ przeniesienia napędu w ładnej budzie chociaż niewygodne wnętrze. Jako kombi-wan jest, albo był to chit sezonu 2000. Obecnie używam go jako Vana ze względu na funkcjonalność i mały przebiego (100.000km), żal go sprzedać. Myśleliśmy o nowymn 1,6 HDI ale po konsultacjacj z mechanikami pozostaję przy tym staruszku, bo po co ma się zaprzyjaźniać ze wszystkimi mechanikami gdzie tylko pojadę...A są to na ogół bardzo drogie znajomości. Ciekawą sprawą jest ręczna pompa paliwa jak w czołgu- wystarczy popompować i zapala jak nic.
pełna ocena Furgon, 1.9 D 71 KM, 2001 r., 101000 km
iwi*TO_WYCIAC* pokaż Email »
2004-07-09
 (3,31)
Koło pasowe juz 2 razy wymieniane. Kupuje zawsze oryginalne i wg serwisu ma wytrzymac 200kkm a u mnie pierwsze wymienialem po 80kkm a drugie musze wymienic teraz po 120kkm. A kosztuje to z wymiana prawie 2000zl - szkoda nawet o tym mowic. Slyszalem opinie ze spawaja to kolo zeby tak czesto nie wymieniac. Stosunek jakosc do ceny - bardzo zla. Ale caly samochod ogolnie tylko zle. Non stop jakies drobne usterki. Juz po gwarancji ale cos ciagle stuka, puka. Airbag non stop po przesunieciu siedzenia sie swieci (kabel nie styka i nawet czyszczenie nie pomaga)
pełna ocena Furgon, 2.0 D 90 KM, 2001 r., 180000 km
wiktorgrobelny. pokaż Email »
2011-02-14
 (3,08) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
bardzo zle zacznijmy od zawieszenia zbyt niskie nie nadaje sie na sam dostawcz zawadza o wszystko odlona silnika plastikowa peka (250pln)metalowa to dodatkowy koszt 900pln Po 3latach wysiadly 2 poduszki pod silnikiem'wpadajace sprzeglo,rdza wcina nawet uchwyty siedzen lakier schodzi w sierodku ze wszystkiego.Kolo zapasowe latwo pada lupem zlodziej brak zabespieczen.Wszystko to wystapil podczas eksploatacji samochodu jako domowego nie intesywnie 50000 3 lata male obciazenia do 200 kg.Odradzam tym bardziej jako samochud dostawczy.
pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 75 KM manualna, 2007 r., 50000 km
paweł (wrocław)
2009-01-13
 (3,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Za niewielką cenę można kupić całkiem wygodne i przestronne auto. Jednakże biorąć pod uwagę kiepskie materiały z jakiego wykonane jest zawieszenie a co z tym idzie jego częste naprawy jego ocena dużo traci. Kupując ten samochód należy przyzwyczajić się do pukania i czeszczenia elementów karoserii, częstych napraw elementów elektroniki oraz wizyt w serwisach związanych z wymianą podzespołów jezdnych. Dużym plusem tego auta jest silnik ,który oferuje całkiem dobre osiągi ,elastyczność i trwałość przy niewielkim zużyciu paliwa.
pełna ocena Furgon, 2.0 HDi 90 KM, 2000 r., 150000 km

2008-12-27
 (2,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Stanowczo odradzam. Jeżdzę nim zaledwie 1,5roku i zdążyłem już wymienić przednie zawieszenie z maglownicą włącznie i regenerować tylnią belkę.Miesiąc temu padła mi Turbina w warsztacie okazało się, że do tego dwa wtryskiwacze już leją.Może robię zbyt dużo rocznie kilometrów? Non sto coś się psuje. Miałem przed Partnerem 206 i było to samo, myślałem, że może trafiłem na trefny model, ale w Partneże jest to samo. To mój ostatni Peugeot. Już trzecjej szansy tej marce nie dam. Auta o żywotności 100.000 i oddać na złom.
pełna ocena Furgon, 2.0 HDi 90 KM, 2000 r., 150000 km
mlody
2011-07-05
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie oceniam auto bardzo dobrze. Przejechalem nim 95 000 km od nowosci i nie mialem poza dwoma usterkami problemow.(wymiana tarcza hamulcowych-wzglednie po wjechaniu w wode,przeciekanie od str pasazera na fotel) Kapitalne auto na miasto, dla rodziny. W trase srednio przy wyzszych predkosciach wieksze spalanie, glosno i czuc powiewy wiatru.ale jak sie czlowiek trzyma przepisow to mozna podrozowac po calym swiecie i nawet w nim spac jak by zaszla nagla potrzeba. Zdecydowanie polecam auto.(1.6Deasel 90KM)
pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM manualna, 2007 r., 95000 km

108 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~tony~tony

Do Andrzej:
Chłopie ty jakiś inny jesteś, jak masz problem z p typu przestał działać klakson czy zwijacz do pasów. To nie mercedes z lat 80tych, to jest auto to tłuczenia kilometrów a ty płaczesz że ci się spryskiwacz zepsuł i dlatego auto jest do niczego. Auto używane to nie auto nowe a ci co tego nie rozumieją niech nie trolują na forach że partnery to złe auta bo wszystko zależy jak dbasz (czy dbano) tak masz.

~roman~roman

jak wymienic zamek w drzwiach bocznych partner 2003

~bodo~bodo

Do partner: mam takiego tylko na gazie ipotwierdzam super itanio .pozdrawiam.

Przejdź do dyskusji

Peugeot Partner na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Peugeot Partner, oglądali także