Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
HHC - Hill Hold Control?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Peugeot Partner II
(od 2008)
- w klasie samochodów:
- Dostawcze
- na podstawie liczby ocen:
- 27
- Silnik
- 34%
- Układ elektryczny
- 29%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Peugeot Partner II
Nadwozia Peugeot Partner II
Silniki Peugeot Partner II
- 1.6 90KM, 2008-2012 (16)
1.6 110KM, 2009-2012
1.6 120KM, 2010-2012
- 1.6 HDi 90KM, 2008-2012 (23)
1.6 HDi 115KM, 2012-2012
- 1.6 HDi 75KM, 2008-2012 (12)
- 1.6 HDi FAP 110KM, 2009-2012 (1)
Lista opinii o Peugeot Partner II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
ART 2009-09-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Przed zakupem dokładnie analizowałem rynek pod kontem przestronnych pojazdów, nieskomplikowanych i tanich w eksploatacji, przypadkiem wpadłem do Peugeota bo mieli przeceny na nowe samochody -20% po skonfigurowaniu partnera w najwyższej opcji okazało się że jego cena jest zbliżona do przeciętnego kompaktu a dostaje się pojazd duży, wygodny, praktyczny, ekonomiczny i nie rzucający się w oczy. Jadąc z dziewczyną na łykendowy wypad wstawiamy do środka dwa rowery i nie martwię się że o coś zaczepie nimi tak jak to się dzieje kiedy rowery są na dachu. Jak jadę z kumplami na łykendowe picie gdzieś nad rzekę to oni sobie śpią w namiocie a ja wywalam najszerszy fotel z tyłu i rozkładam wzdłuż materac na równej podłodze, no i spie pod dachem ;P
Co do jazdy, trzeba sobie zdawać sprawe że jest to wysoki samochód i na zakrętach buja, nie jest szybki powyżej 100km/h ale do 100 jakoś się zbiera, jest ekonomiczny, również dlatego że od kiedy zacząłem nim jeździć nie dostałem mandatu za prędkość i jakby sytuacji ryzykownych na drodze trochę mniej.
Partner pasuje mi też ze względu na to że nie wzbudza zainteresowania dresiarzy i małomiasteczkowej hołoty, zostawiam go pod domem na ulicy i nie powinien zginąć, w przeciwieństwie do wypierdzianych przez Niemców potem Turasów importowanych passatów i golfów które niewiadomo czemu giną na potęgę, a od których nowy Partner jest dla mnie znacznie wygodniejszy.
pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2009 r., 5000 km |
izi 2010-10-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Hmm, generalnie pozytywnie, pozytywnie zwłaszcza silnik, małe spalanie, dobrze chłodzi, szybko się nagrzewa, ale jest głośny (kiedy wsiądę do samochodu żony benzynowego to czasem nie wiem czy silnik chodzi, a tutaj słychać i czuć),
samochód nowy (dopiero 56 tys przejechałem) więc jeszcze jest taki zbity, co do awaryjności to niestety przednie zawieszenie, po 20 tys wymieniałem łącznik stabilizatora z prawej strony , a po 40 tys z lewej strony po około 350 złotych i w sumie tyle, albo aż tyle, żony samochód ma przejechane 110 tys i dopiero niedawno jakieś coś za 60 złotych z wymianą było robione. pełna ocena Tepee, 1.6 HDi FAP 92 KM, 2009 r., 56000 km |
Jorgen 2010-08-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Auto po 6 miesiącach jazdy głównie po mieście zachowuje się narazie poprawnie, jest duze, wygodne, silnik rewelacja, niektórym może przeszkadzać twarde i głośne zawieszenie ...
Wysoka pozycja za kierownicą pozwala na spokojną i bezpieczną jazdę. W drugim rzędzie sporo miejsca, 3 dorosłe osoby bez problemów się mieszczą, bagażnik prawie 700 litrów do półki ...
Ostatnia podróż 800 km w 12 godzin nie była zbytnio męcząca co dobrze świadczy o przydatności pojazdu nawet na długich trasach. pełna ocena Tepee, 1.6 HDi FAP 92 KM, 2010 r., 5000 km |
marek_56 2011-04-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Samochód bardzo solidny. Silniki HDI rewelacyjne (ciche i z dużą kulturą pracy), mnóstwo miejsca dla pasażerów. Jeśli chodzi o niezawodność to stoi ona na naprawdę wysokim poziomie (zapraszam do dalszych części mojej opinii) Złe opinie na temat tego samochodu piszą prawdopodobnie posiadacze ściągniętych z niemiec szrotów. Każdemu proponuję jazdę próbną. Samemu się trzeba przekonać jaki to fajny samochód pełna ocena Tepee, 1.6 HDi FAP 75 KM manualna, 2010 r., 30000 km |
bartek 2010-02-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,23)
W wersji 5 osobowej mało miejsc z tyłu dla pasażerów.
Ogólnie nie ma większych powodów do narzekań oprócz zawieszenia !
Jesli ma ktos problem z zawieszeniem i tłucze mu sie z przodu ( jakby z prawej strony mc person czyy cos, głównie jak sie jedzie po dziurawej dreodze, lub są "progi" nowy asflat - stary słychac wówczas.
prosze sie podzielić na gg 53 80 914 jesli ktos ma podobny problem pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2009 r., 2000 km |
Marek 2009-05-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Fajne rodzinne auto. Przejechałem 11 000 km jak do tej pory żadnych wpadek. Duża przyjemnośc z prowadzenia na dobrych nawierzchniach. Gorzej niestety na łatanych i nierównych drogach.Szkoda, że fotel kierowcy w pozycji wysokiej nie da się odsunąć dalej. Jestem wysoki i obijam sobie kolano o konsolę dźwigni biegów. pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2008 r., 11000 km |
komobrzeg 2009-05-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Jest super, tylko schowek od strony pasażera jest tak mały że wchodzi tylko mapa i kluczyki. Na desce uchwyty w kształcie koła są bez sensu, ani butelka ani kubek nie wchodzi, chyba tylko telefon. Reszta super i warte polecenia. Jak na tak wielkie auto to chyba b. dobrze. pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 75 KM, 2008 r., 20000 km |
kir 2009-12-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,31)
Jeżeli miałbym wybierać między poprzednim modelem a tym, nie zwracając uwagi na wygląd tylko na użyteczność to raczej poprzedni model z klimatyzacją bardziej się sprawdza pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2009 r., 25000 km |
bms_zub pokaż Email » 2009-05-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
furgon rodzinny za dosc dobra cene, za 65000 w maksymalnej wersji vtc , nic lepszego konkurencja nie zaoferowala. Wygląd wyśmienity, radosc z jazdy duza pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2009 r., 1000 km |
misiek 2009-11-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,85)
jestem nie zadowolony z serwisu klienta traktują jak intruza Motto Peugeota sprzedać bubel a klient niech się wozi po serwisach Ja byłem już 5 razy pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2009 r., 13000 km |
madek pokaż Email » 2011-04-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
spodziewalem sie ze auto bedzie bardziej dopracowane jezeli chodzi o wnetrze i jakosc materialów , nie jest to miłość od pierwszego wejrzenia pełna ocena Tepee, 1.6 HDi FAP 112 KM manualna, 2011 r., 2000 km |
Mariusz 2009-12-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Wg mnie bardzo praktyczny samochód dla firmy oraz rodziny. Komfortowy i wygodny a przy tym pojemny. pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2009 r., 5000 km |
maxxim 2010-04-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,77)
bardzo przeciętny żeby nie powiedzieć tandetny samochód ale cóż to francuz musi być kapryśny pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2010 r., 8000 km |
sibo 2010-04-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Na całe szczęście samochód na gwarancji i jak na razie usterki pomału są usuwane pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM, 2009 r., 19000 km |
Arek 2012-05-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
doskonałe auto do pracy pełna ocena Furgon, 1.6 HDi 90 KM manualna, 2010 r., 140000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Peugeot Partner

130 komentarzy
108 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do Andrzej:
Chłopie ty jakiś inny jesteś, jak masz problem z p typu przestał działać klakson czy zwijacz do pasów. To nie mercedes z lat 80tych, to jest auto to tłuczenia kilometrów a ty płaczesz że ci się spryskiwacz zepsuł i dlatego auto jest do niczego. Auto używane to nie auto nowe a ci co tego nie rozumieją niech nie trolują na forach że partnery to złe auta bo wszystko zależy jak dbasz (czy dbano) tak masz.
jak wymienic zamek w drzwiach bocznych partner 2003
Do partner: mam takiego tylko na gazie ipotwierdzam super itanio .pozdrawiam.
![]()
Peugeot Partner na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Peugeot Partner, oglądali także
Dowiedz się więcej o Peugeot Partner
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Peugeot Partner
najaktywniejsiKierowcy - Peugeot Partner
najnowszeDzienniki pokładowe
Taka sytuacja: w drodze do domu stoję spokojnie na światłach, które znam na pami...
Czas mija i mam chwilę żeby podzielić się swoimi doświadczeniami. Do tej pory na...

Ocena: