Ocena kierowcy - Renault Thalia I

jarek, 24 lat temu
Silnik 1.4 75KM 55kW
Rok produkcji 2001
Renault Thalia I 1.4 75KM 55kW 2001-2008 - Oceń swoje auto
Za te pieniądze nie ma lepszej propozycji aby kupić tak komfortowe autko. Przed zakupem sporo rozglądałem się wśród innych marek. Zastanawiałem się nad Astrą Clasic, Fabią, Swiftem, Corsą, Cordobą. Fabia odpadła na wstępie (po prostu za małe auto i o wiele słabsze parametry trakcyjne), Astra to podobny samochód deko większy ale z mniejszym bagażnikiem i z gorszym wyposażeniem, parametry trakcyjne też trochę gorsze, Corsa i Cordoba za drogie jak za taki produkt, sporo myślałem o Swifcie, bardzo ciekawe autko o podobnych parametrach trakcyjnych do Thalia, jednak olbrzymi bagażnik w Thali oraz trochę lepszy komfort przeważyły. Dziś kupując samochód napewno kupiłbym też Thalię.
Kultura pracy bardzo dobra zarowno na niższych jak i wyższych obrotach
bardzo dobrze zachowuje się w trasie, nie trzęsie na dołach, ogólnie bardzo ok.
do tyłu jak to w nowych autkach, nie najlepsza, ale lusterka są poprostu super
wszystko na swoim miejscu, bardzo ciekawą funkcją jest programowanie automatycznego zamykania centralnego zamka po ruszeniu, szczególnie jak się jeździ z dziećmi
bardzo dobry, cichy nawiew
z przodu pełen komfort, z tyłu woze fotelik, wiec 2 pasażerów przy tuszy ma mniej miejsca, ale też mieszczą się bez problemów. Bez fotelika 3 osoby z tyłu miszczą się bez problemu (nawet przy tuszy)
silnika praktycznie nie słychać
średnio spala mi 6,8 litra na 100 km (pół miasto, pół po za)
Nie ma na rynku auta które dawałoby taki komfort w podobnej cenie.
brak
brak