Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
AOS - Automotive Occupancy Sensing?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Renault Thalia II
(od 2008)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 33
- Układ hamulcowy
- 33%
- Zawieszenie
- 33%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Renault Thalia II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
SylwekŁódź 2010-09-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,62)
Cóż mogę rzec.
Nie polecam.
Beznadziejny lakier, beznadziejne wnętrze, słaby silnik, bardzo słaba widoczność do tyłu, totalnie nieodpowiedzialny serwis. Zanim zadacie sobie pytanie: "Czy na pewno chcę kupić Renault Thalia?", to zadajcie sobie inne, ważniejsze "Czy na pewno chcę kupić Renault?". I to może wtedy Was olśni. To auto funkcjonuje na zasadzie papieru toaletowego - kupujecie czysty, gotowy do użycia - ale jak już go użyjecie to...można go tylko wyrzucić i dokładnie spłukać. Tak samo jest z tym modelem i z tą marką. Serwis jest w większości marek słaby, ale jeśli auto jest w miarę solidne, to można to przeżyć. Kupując to auto macie 100% pewności, że poznacie się, tak jak ja, z serwisantami po imieniu i zamiast chodzić na spacer z synem do parku, będziecie jeździć do ASO z pytanie "czy auto jest już od odbioru, bo miało być na zeszły tydzien?".
Nie dziwię się, że jeździ ich tak mało po ulicach - każdy kto ma IQ większe od wieku będzie omijał ten produkt z daleka. Ja wtopiłem i kupiłem - nie wiecie nawet jak bardzo dziś żałuję. pełna ocena Sedan, 1.2 16v 75 KM, 2008 r., 30000 km |
Kaszuba 2010-12-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Z oczywistych względów co kilka lat kupuje nowe auto w cenie do 50 tysięcy. Miałem więc i skodę fabię, i forda fiestę, i fiata grande punto, i seata ibizę, a teraz Thalię. Ze wszystkich tych samochodów absolutnie najfajniejszym samochodem jest właśnie Thalia. Na moją ocenę składają się zarówno wrażenia z jazdy, bezusterkowość jak i poziom wyposażenia oferowanego w cenie pojazdu. Tutaj jest wszystko, czego oczekiwałem po samochodzie. Fakt, że niektóre rozwiązania są nominalne tj. jest półka na napoje, z której trudno korzystać, kieszenie boczne, do których nie wejdzie pojemnik większy niż puszka pepsi itp, ale w punto nie wchodziły nawet takie rzeczy. Generalnie, jeżeli ktoś kieruje się tą opinią przy zakupie auta, to szczerze je polecam. pełna ocena Sedan, 1.4 16v 100 KM, 2009 r., 34000 km |
zawiedzony 2009-05-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,46)
Firma, w której pracuję zdecydowała się na zakup jednej Thalii w najnowszym wcieleniu, niestety użytkownikiem tego auta stałem się ja. Ten samochód to kompletna porażka, wygląda ohydnie, silnik do bani, pali dosyć sporo a odejście ma gorsze niż seicento 1,1, którym też jeździłem. Wszystko bardzo toporne, niewygodne siedzenia obite bardzo niepraktycznym, słabym materiałem nie nadają się w długie trasy. Klimatronik, w który wyposażono moją służbową Thalię, jest umieszczony w bardzo nie wygodnym miejscu. Zawiodłem się bardzo na renault, jeździłem meganką i bardzo mi się podobała, a tu..., wogule się dziwie że renault takie coś na rynek wypuściło. pełna ocena Sedan, 1.4 16v 100 KM, 2008 r., 15000 km |
PiotrWwa 2010-07-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Bardzo udany samochód. Pełni funkcję drugiego auta w rodzinie, mimo tego dużo jeździ. Autko jest bardzo oryginalne jak chodzi o wygląd, ekonomiczne i tanie.
W mieście jeździ cicho, ma wysokie zawieszenie, więc o krawężniki i dziury na naszych drogach się nie martwię. Spalanie bardzo przyzwoite (w mieście średnio 7,2/100km), a do tego duże. Samochodzik jest leciutki (chyba nawet nie ma 1 tony), więc ten silnik ze spokojem starcza. Do tego masa miejsca z tyłu, bagażnik jak w klasie wyżej. Zasadniczo same plusy poza lakierem, który jest bardzo delikatny - tyle że dziś wszystkie marki taki mają, ekologiczne bajery.
Polecam każdemu. pełna ocena Sedan, 1.2 16v 75 KM, 2008 r., 56000 km |
marek_konin 2012-04-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Porównując moje prywatne auto do innych posiadanych wcześniej oraz tych, którymi jeżdżę służbowo naprawdę trudno jest mi znaleźć taki element, który stawiałby Thalię w złym świetle. No może brak dostatecznej ilości miejsca dla pasażerów z tyłu. Prawdę mówiąc jest to rewelacyjne autko, które z czystym sumieniem polecam każdemu. Na forum przeważają równie pozytywne co moja opinie, więc myślę, że w swojej bardzo dobrej opinii nie jestem osamotniony. W tej cenie, za jaką kupi się nową Thalie trudno znaleźć interesującą alternatywę. Przez te lata ani razu się nie zepsuła, nie zawiodła na drodze i nie rozczarowała osiągami. pełna ocena Sedan, 1.4 16v 100 KM manualna, 2009 r., 43000 km |
Scriss 2009-05-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jak na razie po niespełna rocznym okresie eksploatacji wrażenia jak najbardziej pozytywne. Są oczywiście pewne niedociągnięcia niektóre malutkie a niektóre duże jak wyciszenie kabiny. Zawieszenie nie da się we znaki po przejechaniu "kilku" kilometrów, siedzenia wystarczająco wygodne. Dynamika nie jest powalająca ale jak na te 65KM jest bardzo zadowalająca. Bagażnik w tym w sumie niewielkim aucie jest porostu otchłanią która jest ograniczona tylko rozmiarem klapy :) Gdyby "szczelina" pomiędzy bagażnikiem a przestrzenią pasażerską po złożeniu kanapy była większa niż te ca 20cm to by było jeszcze lepiej. pełna ocena Sedan, 1.5 dCi 65 KM, 2008 r., 26000 km |
Marcin1977 2010-08-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Autko kupiłem promocyjnie, jak tylko zaczęła się produkcja. Chciałem auto ekonomiczne, niedrogie, którym będę mógł podwozić znajomych, jak będzie trzeba. Silnik 1,2 ze spokojem starcza na dynamiczną jazdę w 4 osoby. Miejsca jest sporo tak w kabinie, jak i w bagażniku. Trudno się do czegoś przyczepić. Niektórzy mówią, że autko jest brzydkie - mi się podoba. Mało pali, ładnie cicho jeździ. Do tej pory praktycznie nic złego mi się nie przydarzyło. Nie ma ich zbyt wiele i nieraz zdarzyło mi się, że znajomi pytali co to za auto:). Autko tanie, solidnie złożone - zdecydowanie warto. pełna ocena Sedan, 1.2 16v 75 KM, 2008 r., 41000 km |
AKP 09 2009-07-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Samochodzik niezwykle sympatyczny. Jest to nasz drugi pojazd w domu (na dojazdy 'do kościoła'), więc zależało nam bardziej żeby było po prostu nowe i możliwie małe, taka limuzynka bez zbędnych bajerów. Na pewno jest bardzo kobiecy. Wszystko jest delikatne, kształty klasyczne, bez ekstawagancji, auto jest cichutkie, ma kilka w miarę eleganckich akcentów, jest fajnie wyposażone; można pomału sobie jechać, radyjko gra, ludzie stoją na przystankach autobusowych i marzną... Co tu więcej powiedzieć ? Jak ktoś ma jakieś pytania - niech pisze: akp09(at)orange.pl pełna ocena Sedan, 1.2 16v 75 KM, 2009 r., 2000 km |
Jan 2009-12-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Autko nsłuży mi do codziennej pracy i jeżdżenia.W ciągu miesiąca zrobiłe 3 tys kilometrów i na razie spełnia pokładane w nim założenia.Samochód przedewszystkim praktyczny i do tego ma służyć nie dla zakompleksionych ludzi.Zreszta druga wersja jest całkikem ładna.Zamówiłem sobie spojler bo brałem na raty a on wyszedł 10 zł miesięcznie w racie.Zdecydowanie poprawia wizerunek samochodu.Jak nim wyjechałem z salonu to w korkach w Katowicach wszyscy mnie puszczali gdy widzieli ten nowy model. pełna ocena Sedan, 1.5 dCi 85 KM, 2009 r., 4000 km |
WTQ 2009-08-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Auto jest nowe. Design auta na bardzo przyzwoitym poziomie - na pewno nie będzie wzbudzał estetycznych kontrowersji. Wykonanie poprawne - dużo plastiku, ale przyzwoitej jakości i świetnie spasowane. Wygodne fotele, choć trzymanie boczne co najwyżej przeciętne. Bagażnik przepastny! Wyposażenie wersji all inclusive zadowoli każdego. Polecam zakup auta na felgach aluminiowych (poprawiają estetykę i własności jezdne tego samochodu). pełna ocena Sedan, 1.4 16v 100 KM, 2009 r., 3000 km |
devil3 2009-10-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Uważam, że nowa Thalia jest autem, które spokojnie mogę polecić. Myślę, że sprawdzi się na co dzień jak i na wyjazdy. Kierowcy i pasażerom powinno się podróżować komfortowo, szczególnie polecam dopłacić za dodatkowe głośniki z tyłu - warto. Szkoda tylko, że francuzi nie pomyśleli o większym pakiecie bezpieczeństwa np.: większej liczbie poduszek czy ESP. Ja dopłaciłem za dodatkowe poduszki boczne. pełna ocena Sedan, 1.4 16v 100 KM, 2009 r., 4000 km |
spikermkay pokaż Email » 2010-05-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Samochód fajny, ale bez rewelacji. Ładny wygląd, przepastny bagażnik, cichy, elastyczny i oszczędny silnik, niska cena. Niestety ma też wady: drobne usterki, zwłaszcza zawieszenia, cienka blacha, którą bardzo łatwo wgnieść i cieniutka warstwa lakieru - łatwo można zarysować. Po pewnym czasie zaczynają hałasować plastiki, które zastosowano w Thalii. pełna ocena Sedan, 1.2 16v 75 KM, 2008 r., 23000 km |
Geniek 2009-05-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Autko duże, lekkie, dynamiczne. Sprawia zdecydowanie wrażenie rodzinnego i chyba głównie dla rodziny pomyślane. Jedyne co zawodzi (i dotyczy to wszystkich marek ), to polski serwis.
silnik 1.2 daje radę. Nie pali dużo, jest zrywny, cichy na niskich obrotach. Mi osobiście się podoba i jestem zadowolony :) pełna ocena Sedan, 1.2 16v 75 KM, 2008 r., 6000 km |
Gormit 2009-11-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Bardzo lubię ten samochód. Przyjemnie się nim jeździ. Całokształt psuje mi fabryczne radio, które jest do kitu, a które działa z wyświetlaczem w konsoli, więc szkoda wymieniać. No i światła mijania, których nie sposób wyłączyć, tzn. można jeszcze zostawić włączone pozycyjne. Ale to i tak bzdura. pełna ocena Sedan, 1.2 16v 75 KM, 2009 r., 11000 km |
Szakal 2010-02-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Samochód posiada naprawdę duży bagażnik,dobre silniki,teraz jeszcze ładniejsza karoserie i na dodatek idealni pasuje do miasta,ale niestety gdzie plusy są i minusy, nie zawojujemy nim na drodze,nie zmieścimy w nim całej rodziny i na dodatek te plastiki które nie wygląda na trwałe. pełna ocena Sedan, 1.5 dCi 85 KM, 2008 r., 18000 km |
Super okazje u dealerów

323 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
gdzie sa znaki w Renault Thalia 1.4 2001
Zjak
Jak dokręcić śrubę tylnego łożyska bębna hamulcowego.(Do końca czy zostawić trochę luzu.)
Do naiwna: z tą anteną to prawda , kiedy jest podniesiona strasznie w srodku słychac piszczenie.
![]()
Renault Thalia na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Renault Thalia, oglądali także
Dowiedz się więcej o Renault Thalia
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Renault Thalia
najaktywniejsiKierowcy - Renault Thalia
najnowszeDzienniki pokładowe
Dzisiaj skorzystałem z oferty jednego z serwisu zakupów grupowych. Jakieś dwa ty...
UWAGA!!!
DŁUGI WPIS, NUDNY, CZYTACIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ