Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
AWS - Anti Whiplash Seat?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Saab 9-5 II

(od 2006 do 2010)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 20
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 20 ocen)
TAK (90%)
NIE (10%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 61%
  • Karoseria
  • 20%
  • Przeniesienie napędu
  • 8%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 58%
  • Układ elektryczny
  • 56%
  • Zawieszenie
  • 26%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Saab 9-5 II

Opinie o Saab 9-5 II

Nadwozia Saab 9-5 II

Silniki Saab 9-5 II

Silniki benzynowe
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Saab 9-5 II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Oszołom
2011-10-01
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Z pewną nieśmiałością podchodziłem do kupna, oferta trafiła do mnie dość przypadkowo. Początkowo rozum odrzucał decyzję zakupu, szczególnie po przeczytaniu negatywnych opinii z netu ale serce, po posiedzeniu w fotelu oraz po jeździe próbnej zaddecydowało inaczej. Jak na razie, po przejechaniu 18 tys, po prostu super. Obawiałem się, że Saab nie wytrzyma konkurencji z Accordem, zwłaszcza po przeczytaniu niektórych komentarzy w necie (Ale znalazlem też negatywne opinie o Accorzie, co wydawało mi się nieprawdopodobne). W sumie, obecnie chętniej jeżdżę SAABem, niż Accordem, przede wszystkim ze względu na wygodniejsze fotele i lepsze przyspieszenie zwłaszcze powyżej 130/h. Nie potwierdzam też opinii o "super tandetnych plastikach" Owszem, wygląd w pierwszej chwili budzi niepokój, ale dotykając przekonujemy się, że materiały są OK. Acha, u mnie nic nie skrzypi w kabinie. Zawsze mi się te auta podobały, ale przedmiotem moich marzeń były raczej "japońce" a Saab jest jednym z nielicznych "niejapońców" w rodzinie. Zobaczymy, co będzie dalej.
pełna ocena Sedan, 2.0 t 150 KM, 2006 r., 132000 km
esse
2011-03-26
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jeśli szukasz wypasionego samochodu klasy premium to zawiedziesz się - musisz jednak skupić się na niemieckiej konkurencji, która pod względem jakości wykonania góruje nad Saabem. Jeśli natomiast szukasz porządnego, pojemnego, niezawodnego kombi, jeśli chcesz drugie takie samo auto widzieć na ulicy raz na rok (autentycznie!), jeśli potrzebujesz połączenia dynamicznej sylwetki, rodzinnej przestrzeni i elegancji, na dodatek w rozsądnej cenie - nie znajdziesz nic lepszego w tej klasie i kasie.
pełna ocena Kombi, 1.9 TiD 150 KM automatyczna, 2006 r., 155000 km
sabolot:))))))))
2011-07-24
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
AUTO dla kogos kto ceni sobie styl komfort,osiagi ,i poniekad prestiz .lecz nie jest tak krzykliwe jak mercedes ,bmw ,audi a saab pod wieloma aspektami przewyzsza powyzsze marki i osiagami i bezpieczenstwem niezucajac sie przytym w oczy miejscowym amatorom cudzej wlasnosci..Auto raczej dla mlodych, Volvo jest dla ludzi bardziej ustatkowanych..bo po co dziadkom turbo pod maska???
pełna ocena Kombi, 2.0 t 150 KM manualna, 2006 r., 190000 km
sabolot:))))))))
2011-07-24
pełna ocena Kombi, 2.0 t 150 KM, 2006 r., 190000 km
saab
2009-06-23
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Miałem 93, był do niczego. 95 aero jest bardzo dobrym samochodem posiada parę niedociągnięć ale to drobiazgi np.w takim samochodzie plastikowe wstawki imitujące aluminium lub plastikowe progi z nazwą Aero napisaną farbką plakatową to chyba lekkie przegięcie.Spasowanie plastików na drzwiach pozostawia też wiele do życzenia ale już deska jest dobrze wykonana.
pełna ocena Sedan, 2.3 TS 260 KM, 2006 r., 70000 km
piotrek
2008-07-13
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
auto dla indywidualisty, nie zrozumie go posiadacz VW, BMW czy audi, ale też ku mojemu zaskoczeniu użytkownik Volvo. Jest piękne i niepowtarzalne. Bezpieczna limuzyna o sportowym zacięciu a o takie auto mi chodziło. Po prostu uwielbiam mojego Saaba, choć moja żona uważa ten zakup nie za snobizm tylko za megasnobizm :(
pełna ocena Sedan, 2.3 TS 260 KM, 2008 r., 14000 km
Adik
2009-08-13
 (2,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Auto zwracające uwagę. Super, bo inne niż bmw, audi itp. Karków w nich nie ma. Raz spotkałem buraka, ale cóż, wyjątek potwierdza... Saab był moim marzeniem od dziecka. Teraz wiem, że trzeba uważać o czym się marzy. Myślę, żeo to wszystko wyjaśnia.
pełna ocena Sedan, 2.0 t 150 KM, 2006 r., 87000 km
mozart1 pokaż Email »
2007-07-23
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Duży, wygodny, oszczędny, reprezentacyjny i niezawodny. Auto dla indywidualisty- np. za takim AUDI A6 nikt się już nie ogląda. Mnóstwo tego na drogach. SAAB 95 jest na polskich drogach dość egzotyczny i budzi wielkie emocje.
pełna ocena Sedan, 1.9 TiDS PF 150 KM, 2006 r., 52000 km
Hubert Gotycki
2011-10-09
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zdecydowanie polecam, swietny rodzinny samochod, oferujacy nieprzecietny komfort duza przestrzen ladunkowa,przyzwoite silniki i nietuzinkowy wyglad, nieco egzotyczny, malo spotykany wiec oryginalny.
pełna ocena Kombi, 2.0 t 150 KM, 2006 r., 110000 km
Krzysztof
2009-06-14
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Serwis wyymaga trohę poprawy. Bylem na przeglądzie i niby ok ale pozostaje jakichs niedosyt, bo albo zle umyja albo jakas inna drobnostka. Koszmarnie drogie części zamienne.
pełna ocena Sedan, 2.0 t 150 KM, 2008 r., 20000 km
Robert
2011-12-25
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zdecydowanie polecam to auto właśnie z tym silnikiem i w dobrym wyposażeniu (mialem vectora). Dawno nie jeździłem tak nietuzinkowym jak SAAB.
pełna ocena Sedan, 1.9 TiDS PF 150 KM manualna, 2006 r., 115000 km
Hindenburger
2012-02-22
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Fantastyczny samochód, jeśli komuś odpowiada design Saaba sprzed lat 10, odświeżany co jakiś czas. Ja to lubię.
pełna ocena Kombi, 2.0t BioPower (180KM) Sentronic 175 KM automatyczna, 2009 r., 122000 km
M
2010-07-28
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto na trasy, do miasta - nie bardzo.
pełna ocena Kombi, 2.0 BioPower 180 KM, 2007 r., 54000 km

38 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~pióro~pióro

Witam!
Mam tylko jedno małe pytanie: mam Saaba 9-5 3.0 TiD 2001r. Mój świeży zakup. Chciałbym wymienić w nim olej, ma 146 tys. przelotu, Jaki olej byłby najlepszy. Proszę o info.

~agnieszka~agnieszka

Do kwaku: moja sabinka na trasie 8.6 a po miescie 10 litrów

~Kat~Kat

Mój 9-5 ma 14 lat i 410tkm na szafie. Na gazie 200tkm. Polecam wszystkim świetne auto do katowania. Spalanie średnio 10 lLPG/100 przy oszczędnej jeździe.
Czy ktoś coś wie o silniku 1.8T 180KMw nowych modelach? Czy to robota opla?

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Saab 9-5, oglądali także

Dowiedz się więcej o Saab 9-5

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także