Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
RWDHP - Rear Wheel Drive Horse Power?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Seat Altea Freetrack

(od 2007)
  • w klasie samochodów:
  • Minivany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 3
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 3 ocen)
TAK (100%)
NIE (0%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 41%
  • Zawieszenie
  • 28%
  • Karoseria
  • 18%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 54%
  • Silnik
  • 35%
  • Karoseria
  • 16%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Seat Altea Freetrack

Nadwozia Seat Altea

Silniki Seat Altea

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Seat Altea Freetrack

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
amarok371 pokaż Email »
2010-08-02
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo fajne autko napęd 4x4 rewelka sprawdza się zwłaszcza zimą, na plazy też sie nie zakopał na bardziej terenowe wybryki to za mocno przód jest wysunięty
pełna ocena Freetrack, 2.0 TDI 140 KM, 2010 r., 50000 km
aro121
2010-12-09
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Dla mnie idealne :)) szczególnie zimą 4x4.
pełna ocena Freetrack, 2.0 TDI 170 KM, 2010 r., 52000 km
tomek1213 pokaż Email »
2010-02-24
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Seat Altea4 FREETRACK SUPER AUTO !!!
pełna ocena Freetrack, 2.0 TSI 200 KM, 2007 r., 67000 km

Seat Altea

20 komentarzy

12 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~wyrolowany przez seata~wyrolowany przez seata

Do ~P-Altea: Takich "fachmanów" to i w serwisach seata znajdziesz jeżeli nie ma odpowiedzielności ze strony nadzoru to współczuje tym co z nich korzystają ; ja miałem problemy jak jeżdziłem do fabrycznego serwisu a skończyły mi się gdy skończyła się gwarancja i poszedłem do faceta który serwisuje tą grupę samochodów i radzę jak najszybciej takie coś zrobić na pewno to się opłaci WARUNEK - MUSI TO BYĆ FACHOWIEC I UCZCIWY !!!!!!.

~P-Altea~P-Altea

Krótki odnosnik co do spalania Altei 2.0 tdi ale mysle że i wszystkich samochodów z k.p.Nie sugerujcie się komputerem pokładowym.Mój zaprzyjażniony mechanik kazał sprawdzić spalanie w bardzo prosty sposób.Zalać do pełna pod korek przejechać 200-300 k. i ponownie zalać pod korek.Różnica z faktycznym spalaniem a tym co pokazał komputer wynosiła prawie jeden litr na niekorzyść kompa.Stwierdził iż u większości samochodów tak jest i nie ma co zbytnio sugerować się kompe.Odniose się jeszcze do ceny czy to wymiany filtrów czy rozrządu.Nie ma aż takiej tragedi.Wystarczy znależć uczciwego fachowca który nie chce z nas zedrzeć skóry tylko dlatego iż w jego zamyśle stać nas na takie auto to i za tą czy inną usługę zapłacimy dość dużo.Bzdura.Odkąd mam swojego naprawdę dobrego fachowca widzę jak inni nabijają nas w butelkę.Niedawno namówiłem kumpla który mial problemy z a6-wchodziła mu w tryb awaryjny.Pojechał do jednego takiego kombinatora który skasował 500 stów a samochód po wyjechaniu z warsztatu ponownie wszedł w tryb awaryjny,Znajomy zrobił zaraz nawrót do tego fachowca a on mu na to"co mozna zrobić za marne 500zł.przy takim samochodzie"W końcu mnie posłuchał pojechał ze mną do znajomego-dodajmy uczciwego mechanika.Ten mu wyregulował turbinę i coś tam jeszcze za 180zł i auto śmiga jak złe.Był nim już w Chorwacji i we Włoszech.Także naprawdę uważajcie bo dużo tych pseudo fachowców żeruje na naszej niewiedzy.

~zbyszek~zbyszek

Posiadam seata 1,9 tdi 105 koni z 2007r, od nowości przejechane ma ponad 100000 km i do tej pory nic się nie popsuło. Pojazd sprawuje się bardzo dobrze, jeden mankament za szerokie słupki przednie ale idzie się przyzwyczaić.

Przejdź do dyskusji

Seat Altea na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Seat Altea, oglądali także

Dowiedz się więcej o Seat Altea

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Rewolucja hiszpańska Rewolucja hiszpańska

Seat wymyślił sobie nową klasę - Multi Sports Vehicle. I wpuścił na rynek model Altea, czyli pojazd wysoki jak van, ale ponoć o sportowych manierach. To się nie może udać! Czyżby?