Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Korektor siły hamowania?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Seat Altea

(od 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Minivany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 202
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 108 ocen)
TAK (75%)
NIE (25%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 41%
  • Zawieszenie
  • 28%
  • Karoseria
  • 18%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 54%
  • Silnik
  • 35%
  • Karoseria
  • 16%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

• Średnia ocena:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Seat Altea

Nadwozia Seat Altea

Silniki Seat Altea

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Seat Altea

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?)
rhbuszka2 pokaż Email »
2008-02-17
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Karoseria: 1)jazda na zakrętach po prostu wspaniała.Uważam że w stosunku do tak dużej masy auta (1320kg.)na trasie pali mało. Pomimo to oczekuję od kolegów jeżdżących na LPG rady jaką zamontować instalację gazową w moim autku, gdyż poprzednimi samochodami przejechałem ponad 170tyś km. i wiem jaka to oszczędność. Ja po kontakcie z kilkoma renomowanymi firmami skłaniam się do montażu instalacji z wtryskiem sekwencyjnym Seguent 24. Może wypowiedzą się w tej kwesti Ci co się na tym najlepiej znają tzn. montażyści montujacy w tym typie samochodu instalację gazową? Każda rada będzie dla mnie cenną wskazówką. Proszę wszelkie porady przekazywać na forum lub bezpośrednio na moją pocztę rhbuszka2@interia.pl Dziekuję.Oceniam ten model bardzo wysoko, który na otoczeniu robi (jak widać po minach) bardzo dobre wrażenie. Zanim go kupiłem to przewertowałem w internecie wiele artykułów szczegulnie zwracając uwagę na strewy bezpieczeństwa.
pełna ocena Standard, 1.6 Mpi 102 KM, 2005 r., 25000 km
insygnia pokaż Email »
2008-03-14
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Układ hamulcowy: Fajne autko bardzo dobry układ hamulcowy ze wspomaganiem nagłego hamowania jeśli dobrze pamiętam za dopłatą Uwaga.w polu tego kwestionariusza brak modelu 1,6 więc wpisałem model 1,6 FSI.W Altei zamontowałem inst.LPG Omegaz Landi Renzo po mieście 12 lirów gazu.Super:)Samochód godny polecenia w bogatej wersji wyposażenia waży 1380 kg więc jego spalanie musi być spore lub średnie jak kto woli 10-12 litrów po mieście.Faktycznie niezawodne auto dlatego kupiłem drugiego Seata i jestem zadowolony.
pełna ocena Standard, 1.6 Mpi 102 KM, 2006 r., 9000 km
Cross
2011-09-20
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Przy ograniczonych środkach, wybrałem silnik 1,2 TSI, przy czym obawiałem się, że będę zmuszony cierpieć katusze będąc wyprzedzanym przez TICO, ale tu jest niespodzianka... - może nie jest to jaguar, ale 105 konna jednostka w postaci silniczka od kosiarki, rodzi sobie bardzo dobrze i ciągnie od samego dołu. A jak ktoś zamierza driftować, to musi parę tysiączków dorzucić i kupić 1,4 TSI, ale to już nie moja bajka - pozdrawiam i życzę sobie i wam mocy oraz pozytywnych emocji...
pełna ocena XL, 1.2 TSI 105 KM, 2011 r., 500 km
edek100
2009-02-25
 (4,31) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Inne: Niewątpliwie słabą stroną tych autek jest jakość materiałów w kabinie za prawie 100 000 pln - powinni dbać o jakość - ten pojazd powinien kosztować 60 000pln nie więcej Ja już nie kupie seata za niewiele powyrzej 100 000 pln można mieć Audi a4, VW passata... - tu jakośc jest inna. generalnie alte- e polecam do pracy się nadaje - jest oszczędna pozdro
pełna ocena Standard, 2.0 TDI 140 KM, 2005 r., 150000 km
Radek
2010-09-04
 (2,92) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Inne: Zawiodłem się tym modelem auta, z zewnątrz wygląda całkiem przyzwoicie ale w wersji reference w środku surowizna. Materiały twarde i mało estetyczne bez polotu no i wyposażenie marniutkie w standarcie, za wszystko dodatkowo płacisz, aż cena staje się kosmiczna - a przecież to nie "nieziemska bryka"
pełna ocena XL, 1.4 TSI 125 KM, 2010 r., 10000 km
Drasek
2010-07-25
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Silnik pozytywnie zaskakuje, przy gabarytach auta nawet po załadowaniu "do pełna", przyśpiesza się bardzo dobrze. 170konna wersja pasuje idealnie do moich potrzeb. Myślałem że będzie trochę awaryjna, ale ma już około 66 tysięcy km przebiegu i chodzi jak nówka z salonu.
pełna ocena Standard, 2.0 TDI CR 140 KM, 2006 r., 65000 km
jaceknowak-jackie pokaż Email »
2008-12-08
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Układ hamulcowy: Udane auto.Znakomite dla rodziny.Choć seat musi popracować jeszcze nad plastikami w środku.Prowadzi się jak po szynach-przez to auto nie chcę wsiadać do cordoby z 2004roku.
pełna ocena XL, 1.6 Mpi 102 KM, 2008 r., 11000 km
DESZCZOKRATA
2007-11-11
 (3,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Karoseria: KAROSERIA SEATA JEST SUPER I OGROM MIEJSCA W ŚRODKU TEZ JEST DOBRY...SILNIK 140 KM JEST SOPKO TYLKO TROSZKE GŁOŚNY...JEDNAK POWINNI TROSZKE POPRACOWAĆ NAD DETALAMI...
pełna ocena XL, 2.0 TDI 140 KM, 2007 r., 20000 km

2008-12-13
 (3,00)
Inne: Poszukuje osob ktore po 22 czerwca 2008 roku zakupily dowolnego seata w SALONIE SEAT BYTOM Informacja bardzo wazna Prosye o informacje protonwielki malpa wp.pl
pełna ocena Standard, 1.8 TSI 160 KM, 2005 r., 17000 km
ico
2007-05-03
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: silnik pracuje twardo i w testach przedstawiano go in minus. dla mnie kolejno 1- silnik 2-zawieszenie 3- ergonomia i ilość miejsca . to są atuty tego auta
pełna ocena Standard, 2.0 TDI 140 KM, 2006 r., 6000 km
rafik
2010-05-04
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Układ hamulcowy: nie ma co komentować. żeby zatrzymać tego małego nosorożca:) trzeba czasem nacisnąć hamulec i tu miłe zaskoczenie bo hamulce świetnie się spisują.
pełna ocena Standard, 2.0 TDI CR 140 KM, 2006 r., 108000 km
Tlallok
2011-12-11
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Karoseria: W tak krótkim samochodzie jest masa miejsca dla wszystkich pasażerów. Na dodatek jego wysokość nie pogarsza właściwości jezdnych samochodu.
pełna ocena Standard, 1.9 TDI 105 KM manualna, 2005 r., 100000 km
Art 69
2007-10-14
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Karoseria: Widząc w tylnym lusterku czarny, drapieżny przód Altei większość kierowców ustępuje nie czekając na ostrzegawcze mignięcie światłami.
pełna ocena Standard, 2.0 TDI 140 KM, 2004 r., 40000 km
Amax
2011-08-31
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: po podniesieniu mocy do 135 kM autko śmiga aż miło. Najmniejszych problemów przy wyprzedzaniu. Prędkość jaką uzyskałem to 200 km/h
pełna ocena XL, 1.9 TDI 105 KM, 2007 r., 170000 km
tomek1213 pokaż Email »
2010-02-24
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: 200 KM robi swoje a do tego super charakterystyka wysoki moment obrotowy (jak na benzynę) przy niskich obrotach silnika.
pełna ocena Freetrack, 2.0 TSI 200 KM, 2007 r., 67000 km

Super okazje u dealerów

Seat Altea - 3 samochody w ofercie

Rabaty do 10 754 pln!

Seat Altea

20 komentarzy

12 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~wyrolowany przez seata~wyrolowany przez seata

Do ~P-Altea: Takich "fachmanów" to i w serwisach seata znajdziesz jeżeli nie ma odpowiedzielności ze strony nadzoru to współczuje tym co z nich korzystają ; ja miałem problemy jak jeżdziłem do fabrycznego serwisu a skończyły mi się gdy skończyła się gwarancja i poszedłem do faceta który serwisuje tą grupę samochodów i radzę jak najszybciej takie coś zrobić na pewno to się opłaci WARUNEK - MUSI TO BYĆ FACHOWIEC I UCZCIWY !!!!!!.

~P-Altea~P-Altea

Krótki odnosnik co do spalania Altei 2.0 tdi ale mysle że i wszystkich samochodów z k.p.Nie sugerujcie się komputerem pokładowym.Mój zaprzyjażniony mechanik kazał sprawdzić spalanie w bardzo prosty sposób.Zalać do pełna pod korek przejechać 200-300 k. i ponownie zalać pod korek.Różnica z faktycznym spalaniem a tym co pokazał komputer wynosiła prawie jeden litr na niekorzyść kompa.Stwierdził iż u większości samochodów tak jest i nie ma co zbytnio sugerować się kompe.Odniose się jeszcze do ceny czy to wymiany filtrów czy rozrządu.Nie ma aż takiej tragedi.Wystarczy znależć uczciwego fachowca który nie chce z nas zedrzeć skóry tylko dlatego iż w jego zamyśle stać nas na takie auto to i za tą czy inną usługę zapłacimy dość dużo.Bzdura.Odkąd mam swojego naprawdę dobrego fachowca widzę jak inni nabijają nas w butelkę.Niedawno namówiłem kumpla który mial problemy z a6-wchodziła mu w tryb awaryjny.Pojechał do jednego takiego kombinatora który skasował 500 stów a samochód po wyjechaniu z warsztatu ponownie wszedł w tryb awaryjny,Znajomy zrobił zaraz nawrót do tego fachowca a on mu na to"co mozna zrobić za marne 500zł.przy takim samochodzie"W końcu mnie posłuchał pojechał ze mną do znajomego-dodajmy uczciwego mechanika.Ten mu wyregulował turbinę i coś tam jeszcze za 180zł i auto śmiga jak złe.Był nim już w Chorwacji i we Włoszech.Także naprawdę uważajcie bo dużo tych pseudo fachowców żeruje na naszej niewiedzy.

~zbyszek~zbyszek

Posiadam seata 1,9 tdi 105 koni z 2007r, od nowości przejechane ma ponad 100000 km i do tej pory nic się nie popsuło. Pojazd sprawuje się bardzo dobrze, jeden mankament za szerokie słupki przednie ale idzie się przyzwyczaić.

Przejdź do dyskusji

Seat Altea na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Seat Altea, oglądali także

Dowiedz się więcej o Seat Altea

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Rewolucja hiszpańska Rewolucja hiszpańska

Seat wymyślił sobie nową klasę - Multi Sports Vehicle. I wpuścił na rynek model Altea, czyli pojazd wysoki jak van, ale ponoć o sportowych manierach. To się nie może udać! Czyżby?