Motosłownik
Seat Exeo
(od 2009)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 35
- Zawieszenie
- 25%
- Przeniesienie napędu
- 25%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Opinie o Seat Exeo
Nadwozia Seat Exeo
Silniki Seat Exeo
1.6 MPi 102KM, 2009-2011
- 1.8 20v Turbo 150KM, 2009-2011 (2)
1.8 TSI 160KM, 2010-2011
2.0 TSI 211KM, 2011-2011
- 2.0 TSI 200KM, 2009-2011 (3)
Lista opinii o Seat Exeo
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
PW 2010-06-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Auto godne uwagi. Sprawdzone rozwiązania Audi. Silnik, skrzynia biegów to prawdziwa poezja. Pytaniem jest zawieszenie, które ponoć nie wytrzymuje polskich warunków, ale nie ma rzeczy niezniszczalnych. Dla mnie największy plus tego samochodu jest też jego wielkim minusem. Klon Audi A4 do przesady. Brakuje własnej inwencji designerskiej Seata. Wielka szkoda. Iżynierowie poszli po najmniejszej lini oporu. Rażą mnie klamki boczne przeklejone ze starego audi, również deska rozdzielcza mogłaby się wyróżniać nowym wzorem. Na domiar złego zmieniono kształt lusterek, które teraz mają kształ niewspółgrający z bryłą nadwozia. O gustach się ponoć nie dyskutuje. Mimo wszystko samochód może się podobać, dziewczyny na ulicy też zwracają uwagę, więc chyba ostatecznie nie jest tak źle ;-)
Zaskakuje mnie jeszcze jedna kwestia. Seat tak wiernie skopiował audi, że zapomniał chyba o poprawie bezpieczeństwa podczas zderzenia. W testach NCAP Exeo zdobył identyczną ilość gwiazdek jak stare audi. To kiepski wynik jak na samochód modelowy z 2009r. W mojej ocenie to jest największa wpadka Seata w tym modelu. pełna ocena Sedan, 2.0 TDI CR DPF 143 KM, 2009 r., 3000 km |
Sebastian 2010-10-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Według mnie EXEO ST to bardzo udany i trafiony model. Jest ładny, komfortowy, bazuje na sprawdzonych rozwiązaniach z AUDI (to w praktyce jest A4 model B7). Jakością wykonania oraz jakością użytych materiałów znacznie przewyższa większość marek i modeli z tej klasy. Wnętrze samochodu nie poraża przestrzenią, ale nie jest jest małe. Rozumiem, że każdy widzi co kupuje i czy miejsca jest wystarczająco, czy jednak musi mieć karawan w postaci Mondeo lub Superba. Do tego dochodzi ekonomika spalania oraz radość z jazdy (mocny, elastyczny i relatywnie cichy diesel). Auto mam maksymalnie wyposażone - wersja STYLE doposażona w skrętne biksenony, chłodzony schowek, pakiet schowków, dźwiękoszczelną przednią szybę oraz przyciemniane szyby. W całości daje to dużą przyjemność z jazdy i komfort użytkowania. pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 143 KM, 2010 r., 6000 km |
Piotr 2012-01-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Ogólnie, bardzo udany remake dobrze zaprojektowanego samochodu. Uzupełniony nowym silnikiem TSI i siedmiobiegowym tiptronikiem - prawdziwa frajda z jazdy. Kiedy chcemy to przemieszczamy się dostojnie a kiedy tylko zajdzie taka potrzeba możemy zniknąć za horyzontem w oka mgnieniu. Tak na poważnie, pełnia bezpieczeństwa przy wyprzedzaniu na trasie, w polskich warunkach każde auto do jazdy pozamiejskiej powinno dysponować taką mocą. pełna ocena Sedan, 2.0 TSI 200 KM automatyczna, 2011 r., 5000 km |
Ojciec rodziny 2011-02-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
To moje pierwsze auto, z którego jestem całkowicie zadowolony. Poziom wyposażenia, jakość materiałów i spasowania, układ jezdny i silnik - wszystko zasługuje na pochwałę. Dzięki temu, że konstrukcja ma już swoje lata okazuje się być dopracowaną w 100%. Za cenę auta segmentu D dostajemy auto klasy premium. Dla mnie bomba. No i ta bryła - uwielbiam kombi, a EXEO to jedno z najładniejszych jego wydań na rynku. pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 143 KM manualna, 2010 r., 11000 km |
Honoratek 2010-06-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Zachwyt i rozczarowanie. Auto na autostrady, natomiast dziury mną wstrząsnęły, dosłownie. Porażka. Z 40km drogi do pracy i nazad 6 to płyty betonowe. W niczym mnie tak nie wytrzęsło jak w Exeo. Koszmar nie do opisania. Auto z boku wygląda jak skład towarowy, a w środku miejsca jak dla krasnoludków. Jazda z tyłu to mordęga, ale to samo było w A80 i A4... Plusy to silnik i wyciszenie auta. Tutaj rewelacja. pełna ocena Sedan, 2.0 TDI CR DPF 143 KM, 2009 r., 1000 km |
Domi K 2010-06-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Nie kupiłbym innego. Myślałem też o innych markach, ale ten najbardziej mi się spodobał. Plusem dla mnie jest to, że co drugie auto na ulicy to nie Exeo, a serwisowanie i mechanicy do VW group są wszędzie. Części też są w normalnych cenach jak sprawdzałem - poprzedni samochód w zeszłym roku mnie poważnie w tej dziedzinie zaskoczył i racjonalnie sprawdziłem ile tutaj może mnie ewentualna naprawa kosztować. pełna ocena Sedan, 2.0 TDI CR DPF 143 KM, 2009 r., 28000 km |
Kierowca 2010-07-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Auto spełnia wszystkie moje oczekiwania. Jest ładne, przestronne (ale nie karawan), super wyciszone. Do tego należy dodać bardzo bogate wyposażenie, wysoką jakość materiałów, miękkie plastiki i bardzo dobre (jak w autach premium) spasowanie. Silnik kulturą pracy i ekonomią użytkowania dopełnia szczęścia. Cieszy mnie, że po zakupie jestem przekonany o trafności wyboru. pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 143 KM, 2009 r., 2000 km |
Sebastian 2010-05-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
Dopiero przesiadłem się w EXEO ST. Mam nadzieję, że będzie się sprawował tak jak wygląda. A wygląda super z zewnątrz - w środku jakość materiałów i wykonania bardzo wysoka. To auto cieszy wzrok właściciela i faktycznie chce się nim jeździć. Ilość dodatków i przydatnych opcji zadziwia. Będę na bieżąco opisywał wrażenia z jazd i eksploatacji. pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 143 KM, 2010 r., 500 km |
lukasek4433 2009-03-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Autko jest bardzo fajne. Dobrze jezdzi ma mocny, dynamiczny i oszczedny silnik. Materialy sa bardzo dobrej jakosci,a wyglad mi pasuje i nie przeszkadza.
Zawsze lubilem Seaty. Ten jest juz 3 i znow jest super jak 2 poprzednie. Nie zawiodlem sie na tej marce. Wole go niz jakies 407 czy Avensise pełna ocena Sedan, 2.0 TSI 200 KM, 2009 r., 4000 km |
Sebastian 2011-04-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Dla mnie to auto które w 100% spełnia potrzeby. Jest pakowne, ładne i dobrze jeździ. Do tego się nie psuje. Dobrze, że SEAT utrzymał jakość wykonania i użytych materiałów zgodną z pierwowzorem czyli AUDI A4. Wielki plus za zmianę zasilania w dieslu - CR jest o niebo lepszy od PD. pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 143 KM manualna, 2010 r., 15000 km |
Remi 2010-07-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Jestem naprawdę zadowolony. Auto jest bardzo wygodne na trasie, spala mało, jest dynamiczne, w ogóle się nie psuje. W porównaniu z passatem B6 przegrywa tylko ilością miejsca w środku. Wykonanie, oraz zastosowane materiały jak z górnej półki. pełna ocena Sedan, 2.0 TDI CR DPF 143 KM, 2009 r., 20000 km |
tomasz 2011-03-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Jedyną wadą/zaletą jest to, łatwo go pomylić z Audi poprzedniej generacji. Hiszpanie mogli go chyba bardziej zindywidualizować z zewnątrz. Środka lepiej nie tykać, mistrzostwo świata w jakości materiałów i ich spasowaniu. pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 143 KM manualna, 2009 r., 20000 km |
Henrys 2010-10-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Wszytko wyżej już napisałem dodam tylko,że dodatkowo skóra(5+),biksenon system bose 10 glośników+woofer(gra bosko ;-))(6)najlepszy możliwy dodatek i to tylko za 2490 ;-)pełny park tronik podgrzewane fotele itd.itp;-) pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 170 KM, 2010 r., 2000 km |
Z. 2009-08-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Jest dobrze - na razie. Pewnie w czasie eksploatacji wyjdą na wierzch oszczędności w stosunku do pierwowzoru. Oby nie za było ich dużo.
Brakuje mi automatu albo DSG - pewnie za jakiś czas będzie w ofercie. pełna ocena Sedan, 2.0 TSI 200 KM, 2009 r., 1000 km |
robert1272 2010-11-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,08)
Auto poza silnikiem i systemem bose(płatny)nie ma nic do zaoferowania, stara konstukcja(spadek po audi A4)makabrycznie ciasna w środku z archaiczną deską rozdzielczą z innej epoki. pełna ocena ST, 2.0 TDI CR DPF 170 KM, 2010 r., 2000 km |
Super okazje u dealerów
Seat Exeo - 1 samochód w ofercie
Rabat 9 000 pln!
Seat Exeo

Ostatnie komentarze:
Czemu nikt nie myśli kupując samochód bez wcześniejszego wejścia do niego. Jak ktoś ma wzrostu 190 czyli kilkanaście centymetrów powyżej średniej to jego biadolenie, że kupił za niski samochód wystawia mu cenzurkę głupka
![]()
Seat Exeo na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Seat Exeo, oglądali także
Dowiedz się więcej o Seat Exeo
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Funkcjonalny konserwatysta
Exeo to jak na ostatnie dzieła Seata dość nietypowy model. Altea, Leon, Nowa Ibiza, a nawet Toledo to auta stylistycznie nowatorskie, a przynajmniej ciekawe. Exeo jest raczej konserwatywny, ale niezwykle funkcjonalny. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...

Ocena: