Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Pencil coils?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Seat Marbella

(od 1986 do 1998)
  • w klasie samochodów:
  • Auta najmniejsze
  • na podstawie liczby ocen:
  • 61
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 16 ocen)
TAK (81%)
NIE (19%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 44%
  • Karoseria
  • 33%
  • Przeniesienie napędu
  • 11%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 57%
  • Układ hamulcowy
  • 43%
  • Układ elektryczny
  • 29%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Seat Marbella

Opinie o Seat Marbella

Silniki Seat Marbella

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Seat Marbella

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
niki129
2011-12-03
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo fajne auto które urzeka swoją prostotą. Dzisiaj trudno o podobny samochód,, nie naszpikowany wspomagaczami, które mają ułatwić jazdę a w gruncie rzeczy ją może nie utrudniają ale irytują. Auto pracuje w zaopatrzeniu mojej restauracji i z tego zadania wywiązuje się celująco! Po wyjęciu tylnej kanapy uzyskujemy imponującą przestrzeń ładunkową powyżej 1000l. Żadne seicento Van nie może się z nim równać. Marbella jest też bardzo wszechstronna przez swoje wysokie zawieszenie. Doskonale radzi sobie na leśnych duktach co sprawia że to idealne auto na grzyby, ryby i tym podobne.
pełna ocena Hatchback, 0.9 KAT 40 KM manualna, 1992 r., 83000 km
merit2 pokaż Email »
2004-10-12
 (4,08)
Jest to tani samochodzik przeznaczony zarówno dla początkujących kierowców jak i osób o nie wygórowanych ambicjach i z lekkim przeciągiem w portwelu. Kupiłem go żonie i mimo, że mam swój o kosmicznym standardzie to i tak z podnieceniem śmigam marbellą kiedy tylko mam wolną chwilę. Pierwsza klasa tym bardziej, że patrząc na jego cenę stwierdzam, że nie jedno porządne samochodowe radio kosztuje więcej. Pozdrawiam użytkowników:))))
pełna ocena Hatchback, 0.8 34 KM, 1990 r., 133000 km
cor
2008-12-18
 (3,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Generalnie świetny samochód na miasto. Samochodzik w rodzinie od 12 lat ale ostatnie 5 spędził w garażu. Ja jako kierowca jeździłem nim nie cały rok i wiele mi to dało. Doskonały samochód do nauki jazdy. Wymaga cierpliwości, pomyślunku. Choć niedoceniany... Nie kupiłbym następnego bo koleją rzeczy jest kupienie wygodniejszego i lepszego samochodu. Chyba że w celach kolekcjonerskich lub wersję 4x4...
pełna ocena Hatchback, 0.8 34 KM, 1990 r., 118000 km
majkel
2007-11-16
 (3,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jest to świetne auto dla oszczędnych którzy potrafią przymknąć oko na to że auto nie jest konstrukcji z tego wieku:) i nie mają zboczenia estety. Dobrze zadbane autko nie zawiedzie nigdy w trasie i odwdzięczy się małym apetytem na paliwo a i OC jest prawie jak za malucha. W porównaniu do cinquecento jest więcej miejsca i 2 razy taki albo 3 bagażnik. POLECAM ale tylko dobrze dbane.
pełna ocena Hatchback, 0.8 34 KM, 1991 r., 211000 km
thom_77 pokaż Email »
2004-07-13
 (3,31)
jak narazie jestem zadowolony, naturalnie ogromnym plusem tej bryki jest instalacja gazowa. Nieukrywam natomiast że jest spory problem z dostępem do części, chyba że trafi się na fachowca który jest w stanie wskazać inne modele samochodów w których stosowane są te same części trzykrotnie tańsze, np.pompka paliwa jest identyczna jak w maluchu czy polonezie. pozdrawiam Marbellistów.
pełna ocena Hatchback, 0.9 KAT 40 KM, 1993 r.,
adameczekb pokaż Email »
2003-07-05
 (4,00)
Brakuje znormalizowanych części do tego autka ciągle mam jakies inne niż powinny być ale co ciekawe zawsze pasują :) Po za tym autko wykorzystuję w celach zarobkowych , zrobiłem nim 50 tyś w ciągu roku i obyo się bez jakichś strasznych kosztów napraw , tylko ten feler ze skrzynią że zgrzytają mi biegi , chętnie wymienię się doświadczeniem z innymi użytkownikami ,
pełna ocena Hatchback, 0.9 KAT 40 KM, 1994 r., 97000 km
Swir
2010-10-22
 (3,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Pakowny (po złożeniu tylnej kanapy, co zajmuje 20-30sek), tani, głośny w środku, spartański, śmieszny, kwadratowy, pudełkowaty. Generalnie za małe pieniądze można mieć auto, które służy do przemieszczania się z pkt. A do pkt B. Jak się uprzeć, to 5 osób przewiezie (na tyle też jest rejestrowany) - ale komfort na dłużej trasie znikomy.
pełna ocena Hatchback, 0.9 KAT 41 KM, 1996 r., 99000 km
lesnikzg
2008-04-25
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Tylko na krótkie trasy, czasami na dłuższe dla wytrzymalych :). Do miasta, na zatłoczone parkingi ideał. przy tej wartości pojazdu nie ma obaw. Dojazdy do pracy i do pobuszowania po mieście to rewelacja. Szybka konfiguracja siedzeń i mam minidostawczy. Przewieźć pralkę, meble lub średnią lodówkę- żaden problem mówisz i masz :)
pełna ocena Hatchback, 0.8 34 KM, 1991 r., 74000 km
kiszko pokaż Email »
2003-11-18
 (3,08)
Całkiem fajne autko :) W 1993 roku sprowadzilem "to cudo" z Niemiec. Można się przyczepić do wielu spraw..... mimo wszystko "mały dziadek" ma się dobrze...... :) Ekonomiczny, mały, pudełkowaty.... Sentymentalne autko.... bo czerwone - ten model, który mam wyprodukowany został z okazji Olimpiady w Barcelonie :)
pełna ocena Hatchback, 0.9 40 KM, 1992 r., 94000 km
Hebel18 pokaż Email »
2004-06-30
 (3,62)
moim zdaniem autko jest fantastyczne malo pali jest zwinne ma ciekawy krztalt no i bardzo duzrym plusem jest jego duzy przeswit bardzo polecam to autko. chetnie poroozmawiam z jakims wlascicielem takiego autka. email hebel18@o2.pl lub gg 3594448
pełna ocena Hatchback, 0.9 KAT 40 KM, 1995 r., 80000 km
ceniu pokaż Email »
2003-03-20
 (3,38)
Jest to wprawdzie replika Fiata Pandy ale wydaje się ze jest pod paroma wzgledami lepszy - chocby blacha: moj 12 lat i dopiero niedawno cos sie pokazalo ;) pozatym spalanie na trasie jest naprawde male , natomiast w miescie.... pali zbyt duzo :-((
pełna ocena Hatchback, 0.8 34 KM, 1991 r.,
ggrzegorczyk pokaż Email »
2003-03-27
 (3,92)
problem z doborem części, każdy podzespół od innego samochodu, w sklepie podając rocznik i typ silnika i tak zawsze dostaję inną część niż chciałem. Poza tym to kochany samochodzik. Chętnie wymienię się doświadczeniami z innymi użytkownikami !!!
pełna ocena Hatchback, 0.9 40 KM, 1991 r., 105000 km
crazy
2005-06-20
 (3,92)
cena + eksploatacja + dynamika - ogrzewanko + wrazenia z jazdy + ładownosc( 28 cali tv wjezdza z przystawką na dvd:) = seat marbella p.s. jak mam kupic za ta cene malucha o 8 lat młodszego to biore mirunie no tak na zdrowy rozsadek porownajcie
pełna ocena Hatchback, 0.8 34 KM, 1991 r., 181000 km
Fan Chelsea
2008-06-21
 (3,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To całkiem fajny wozik ,przedewszystkim bardzo pojemny,mam 3 osobowarodzinęwięc idealne ,można spokojnie rozłozyc siedzenia i spać w 2 osoby jeśli wyruszymy w dalsza trase,wystarczy koc w chłodne dni i prawie jak hotel z 1*
pełna ocena Hatchback, 0.9 KAT 40 KM, 1991 r., 106000 km
tańczącykowboj
2007-06-03
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
super autko jest niezniszczalne i niezawodne kupiłem je brat ma takie samo którym jeżdzi do pracy jego marbelka ma 12000km przebiegu i nic się nie dzieje to przwdziwy samochód a nie jakieś tam świecące sreberko na pokaz
pełna ocena Hatchback, 0.9 40 KM, 1991 r., 19000 km

25 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

PudzianPudzian

zajebaka
Ja mam marbelke 91 jest zarąbaka,jeżdże nią już 8 lat i praktycznie bez konkretnego wkład finansowego,jest super,nawet na podryw

llllll

re
mi popsula sie stacyjka wymienilem na nowa. i cos nie dziala wskaznik poziomu paliwa wiec wiem ze 400km to ok 25l, otwierany dach wersja cabrio, do sprzedania... zberam na alfe gtv

snopisnopi

linka