Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
CC - Cubic Centimeter?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Skoda Roomster
(od 2006)
- w klasie samochodów:
- Minivany
- na podstawie liczby ocen:
- 155
- Karoseria
- 32%
- Silnik
- 32%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Opinie o Skoda Roomster
Nadwozia Skoda Roomster
Silniki Skoda Roomster
1.2 TDI CR DPF 75KM, 2010-2012
- 1.4 TDI 70KM, 2006-2010 (12)
- 1.4 TDI 80KM, 2006-2010 (19)
1.6 TDI CR DPF 105KM, 2010-2012
1.6 TDI CR DPF 90KM, 2010-2012
- 1.9 TDI 105KM, 2006-2010 (28)
Lista opinii o Skoda Roomster
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Daniel 2010-11-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
W podsumowaniu.
Auto z przodu Fabia z tyłu Oktawia jeśli chodzi o zawieszenie - dość komfortowe. Silnik nowoczesny, ze sporym zapasem mocy i temperamentem, przy wrażliwej nodze może być oszczędny, ale frajda z jazdy jest. I chyba to co najważniejsze dla osoby chcącej kupić takie, a nie inne auto. Ogrom miejsca z tyłu dla pasażerów i ogromny bagażnik. Mam wrażenie, że większy niż w Yeti. Dlaczego piszę takie, a nie inne auto? Bo urodą ono nie grzeszy, ale swoimi właściwościami funkcjonalnymi jest bezkonkurencyjne w tej cenie oczywiście. Szukałem kombi, ale ceny tych aut z segmentu C były o 10tys. większe od tego. A ilość miejsca dla pasażerów większa jest w tym. Aspekt aranżacji wnętrza i ilość miejsca z tyłu oraz cena przeważyły nad decyzją zakupu. pełna ocena Minivan Facelifting, 1.2 TSI 85 KM, 2010 r., 4000 km |
Daniel 2012-02-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Nawiążę do oceny jaką wystawiłem przy 4 tys. km w dziale "Testy i opinie". Jest dobrze, ale pojawiła się łyżeczka dziegciu.
Czy kupiłbym to auto drugi raz? Pewnie tak, ale z zupełnie innym silnikiem. A takiego jaki odpowiadałby mojej skromnej osobie ten koncern nie posiada. Zwykła jednostka benzynowa. A silnik 1,4 niestety nie jest najlepszym rozwiązaniem. Bez księgowego przy fazie projektowania i wdrażania do produkcji. Ale księgowi pewnie wszędzie się już zadomowili.
Auto o ponad przeciętnych możliwościach, którego wizerunek psuje źle pojęta oszczędność przy projektowaniu i testowaniu nowej jednostki napędowej. Dotyczy to w sumie wszystkich aut VAG z jednostkami TSI. pełna ocena Minivan Facelifting, 1.2 TSI 85 KM, 2010 r., 30000 km |
Michał 2010-05-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
To zwykły samochód.
Z jednej strony przestronny, pakowny, idealny dla rodziny 2+1 lub 2. Z tym silnikiem bardzo przeciętny, choć nie jest zawaligroga. Mam fabryczny gaz więc też przyjazny dla kieszeni. Nic nie psuje się.
Z drugiej strony BARDZO GŁOŚNY!! Jakość użytych materiałów pozostawia wiele do życzenia (twadre ja stal, sam plastik), ich spasowanie jest dobre. Ale ich jakość i zapewne poczynione oszczędności w wygłuszeniu robi swoje. Samochód może lepiej by się sprzedawał gdyby nie materiały i HAŁAS. Dodam, że w firmie mam taki 1.9 diesel - tam już głowę urywa. pełna ocena Minivan, 1.4 16V 85 KM, 2008 r., 39000 km |
sebur 2008-08-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
samochód słuzbowy,jezdze dosc ostro-obrotomierz krecie sie w zakresach 3000-4500obr-jest to jedyna metoda wydobycia z auta jakiejs dynamiki.Do tej pory nie bylo zadnej powaznej uterki ktoraby unieruchomila pojazd.dobijajaca jest wszechobecnosc wątpliwej zreszta jakosci plastiku .Dziwne,ze pomimo tylu wad,ktore opisalem w poszczegolnych sekcjach jezdzi mi sie nim bardzo dobrze-silnik słaby i głosny,a jazda sprawia przyjemnosc-na prawde dziwne...Ogólnie-autko bardzo fajne,ale koniecznie z silnikime 1,9tdi-słabsze diesle to porażka pełna ocena Minivan, 1.4 TDI 70 KM, 2007 r., 64000 km |
wowo 2010-01-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Problemem są ostre krawędzie przednich drzwi. Powazną wadą samochodu sa kiepskie swiatła. Zastosowanie ref.projekcyjnych z żar.H7 to porażka-światła długie słabo oświetlają drogę,zastosowanie zestawu xenon-6000 poprawia znacznie widzialność.Dlaczego nie zastosowano podwójnych lamp w reflektorze ja w oktawii.Brak propozycji nowoczesnych silników TSI.Brak oddzielenia od komory bagażnika,w wersji style brak czujnika temp.płynu chł.,kiepska jakość plastiku wnętrza.Warto zastanowić się nad wyciszenim-jast za głośno. pełna ocena Minivan, 1.4 16V 85 KM, 2007 r., 28000 km |
mirek_p1 2010-01-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jak wcześniej napisałem samochód bardzo dobrze się sprawuje i jestem z zakupu bardzo zadowolony. Czego mi brakuje ? : silnika TSI i wersji z climatronikiem. Następnym samochodem napewno też będzie skoda bo mimo wielu opini negatywnych na temat tej marki samochody mają dobry stosunek cena/jakość i są tanie w serwisowaniu. Jak komuś przeszkadza logo to można je zmienić i poprawić wygląd samochodu korzystając z firmy milotec. pełna ocena Minivan, 1.6 i 16V 105 KM, 2008 r., 70000 km |
witek 2010-02-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Bardzo ładny rodzinny samochodzik ,dla 4 osób wygodny,doskonały na rodzinne wypady.Bagażnik pomieści wszystko to co nam jest potrzebne na urlopie.Przy silniku 1,4 za duże zużycie paliwa,przydał by się silnik 1,4 TSI.Słabe światła drogowe-mam projekcyjne i zamontowałem zestaw HID xenon 5000 -jest super teraz wszystko widać.Brak wskaznika temperatury płynu-co za oszczędność.Brak oddzielenie przestrzeni bagażowej od wnetrza. pełna ocena Minivan, 1.4 16V 85 KM, 2007 r., 32000 km |
lukmate pokaż Email » 2010-02-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Jestem zadowolony, zaraz po zakupie Fabii wiedziałem, że Roomster będzie moim kolejnym samochodem i po 5 latach tak się stało, jestem wierny Skodzie, Fabią od nowości jeździłęm 5 lat i przejechałem nią 130 tysięcy bez żdanej usterki, dodam jednak, że serwisowałem ją co 15 tysięcy w ASO, dzisiaj auto ma tyle najechane i gwarancję dożywotniej mobilności, wierzę, że z Roomsterem będzie podobnie... pełna ocena Minivan, 1.4 16V 85 KM, 2009 r., 1000 km |
Lech 2010-11-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Jestem z auta bardzo zadowolony. Sprytnie i oryginalnie zaprojektowane nadwozie. Przednia część to typowa osobówka (czuje się to też siedząc za kierownicą) a z tyłu podwyższone kombi z dużymi przeszkleniami, swobodą ruchów i dużym bagażnikiem. Auto ze sprawdzoną techniką, tanie w utrzymaniu m.in dzięki rewelacyjnie niskiemu splaniu... Jako auto rodzinne świetnie się sprawdza! pełna ocena Minivan, 1.4 TDI 80 KM, 2006 r., 12000 km |
bogbon 2012-02-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Samochód ten nadaje się do użytku w mieście dla rodziny i wyjazdy wakacyjne. Jest to samochód krótki 4,2 m ale wewnątrz jest dużo miejsca, bagażnik jest pojemny, a tylne trzy fotele są wyjmowane, natomiast zewnętrzne przesuwane. Przy wyższych prędkościach na autostradzie wewnątrz jest głośno. Wysoka karoseria powoduje to, że samochód jest czuły na podmuchy wiatru. pełna ocena Minivan Facelifting, 1.2 TSI 85 KM manualna, 2010 r., 15000 km |
Radek 2010-02-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
Auto nie warte swoje ceny. Można znaleźć lepsze auta tej cenie. Samochód mało wygodny i wcale nie aż tak pojemny, jakby się mogło wydawać. Pochwalić należy silnik, ale niestety jego brak wygłuszenia powoduje, że nie chce się wykorzystywać w pełni jego możliwości. Samochód raczej do "wożenia ogórków na targ" niż samochód dla rodziny. pełna ocena Minivan, 1.9 TDI 105 KM, 2009 r., 25000 km |
bronek 2011-11-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
auto jest idealne dla rodziny z dwojgiem dzieci ,przy trujce ciut mało miejsca na 3 foteliki z tyłu,poza tym sprawuje się rewelacyjnie na karzdej nawieszchni ,jest pakowny i dynamiczny nawet przy pełnym załadunku gorąco polecam zakup tego modelu skody ,sam czekam na nowszy model roomstera ktury ma wyjćś w 2014 roku. pełna ocena Minivan, 1.9 TDI 105 KM manualna, 2006 r., 120000 km |
SKODZIASZ SERIO ZNAM SIE NA SKODACH 2009-08-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,62)
Nie Polecam tego auta nikomu żłopie tego paliwa tyle a to diesel co powinien mało a on mi pali tyle że się nie wyobraża że nowe auto tyle może palić poza tym najładniejszy nie jest ekonomiczny też nie wygodny wogóle silnik też nie zabardzo NO PORAŻKA NIKOMU NIE POLECAM !!! pełna ocena Minivan, 1.9 TDI 105 KM, 2009 r., 18000 km |
votek_ pokaż Email » 2009-01-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,54)
Słabe auto za wygórowaną cenę. Po 20 tyś z oryginału została mi tylko faktura. Cóż mam powiedzieć? Dałem się nabić w butelkę i tyle...Czasem mam ochotę przykleić na tylną szybę naklejkę z napisem "Nie kupuj takiego auta! Ja kupiłem i teraz mam...!" pełna ocena Minivan, 1.6 i 16V 105 KM, 2007 r., 20000 km |
Bart S. 2008-09-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,31)
Za tą cenę można kupić lepszy samochód. Wybrałem Skodę, bo słyszałem opinie, że kiepska reputacja tej marki to już nieaktualny mit. To jednak nieprawda - to są wciąż średnio (lub nawet słabo) wykonane samochody. Nigdy więcej Skody. pełna ocena Minivan, 1.6 i 16V 105 KM, 2007 r., 22000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Skoda Roomster

20 komentarzy
18 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Skoda Roomster tsi 1.2 16000 tys wymiana turbiny jestem przed wynianą 26000 tys rozrządu co ztym zrobić dalej
roomster 1,4 TDI/70KM 2009 147000km właśnie dzisiaj rozsypała się skrzynia biegów.Auto głośne,jak ciągnik ursus,paliwożerne,nigdy więcej.Trzycylindrowy silnik to nieporozumienie,taka większa kosiarka do trawy.
Do ~Adam: jak to jest to jest fajne auto to tys macho jesteś,głośny,plastyki poniżej krytyki,siedzenia z tyłu tragicznie niewygodne auto nie warte tej ceny
![]()
Skoda Roomster na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Skoda Roomster, oglądali także
Dowiedz się więcej o Skoda Roomster
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Dla aktywnych
Na rynku pojawiła się pierwsza Skoda, która nie jest w końcu kopią żadnego z Volkswagenów. Roomster, bo tak się nazywa, ma być przebojem w klasie kompaktów, a jej najmocniejszym atutem w walce o podium ma być przestrzeń. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Skoda Roomster
najaktywniejsiKierowcy - Skoda Roomster
najnowszeDzienniki pokładowe
Szósty dzień testu. Przebieg: niecałe 850 km. Gdyby Roomster mógł się uśmiechnąć...
Dziękuję wszystkim za komentarze do "przestrogi". oczywiście byłem w warsztacie...

Ocena: