Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

2 lata

Poprzednie auto:

mondeo 04

ciekawe auto lecz serwisy nie radzą sobie z usterkami a nawet ich nie widzą równie dobrze można go nie serwisować i czekać aż się rozpadnie. gdyby nie fakt że odpadło mi koło jak najbardziej poleciłbym ten model.

(kultura pracy, elastyczność)

doskonały silnik dynamiczny i oszczędny. zapowietrza się napinacz łańcuszka rozrządu i dzwoni. serwis bezradny

przydała by się 6 w manualu

jak na ten typ dobrze zestrojone można powiedzieć że komfortowe

szerokie bydle przez co uwaga na pakę przy cofaniu

ergonomiczny wszystko pod ręką o ile nie wystrzeli lub się nie ułamie
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

dmucha dobrze lecz projektant zapomniał o zależności prędkości powietrza od przekroju kanału co sprawia ze prędkość powietrza jest bardzo duża aż głowę urywa i strasznie szumi a klima-tronik śmiech gdy osiągnie temperaturę zadaną to wyłącza praktycznie do zera nawiew i duś się człowieku. o czujniku deszczu i oparów chemicznych nie ma co wspominać najlepiej przyjąć że ich w ogóle brak.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

w zupełności szeroko i długo z przodu. wyższy kierowca będzie narzekał na ostrą krawędź zabudowy wbijającą się podczas jazdy w prawą nogę na wysokości łydki.

do prędkości przepisowych prawidłowo

średnie spalanie po mieście: 9.0 [l/100km.]średnie spalanie w trasie:8.0 [l/100km] kosztują w normie lecz i tak nic nie robią

Spalania 2.0 Xdi 141 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

jakość plastikowych elementów poniżej krytyki pasażer dotykający kolanami tyłu przednich foteli narobił rys samymi spodniami a te siateczki ala coś do trzymania.. dajcie spokój w salonie dopóki nikt go nie dotknął ok. ale po 120000 km wyślizgany zadrapany od samego czyszczenia a uważam że dbam o niego. lakier miękki od samego patrzenia robią się rysy. kierownica jakby pies pogryzł poobdzierana.

drobiazgi

czujnik deszczu- kpina, plastiki kruche pękają klamki od wewnątrz, strzelające przyciski od spryskiwacza, fabryczne głośniki tragedia a spróbujcie zamienić je na porządna wręcz nie możliwe głośnik stanowi integralną część drzwi- tandeta. zapowietrza się napinacz łańcuszka rozrządu i dzwoni. serwis bezradny. siedzenia (kierowcy przede wszystkim) coraz bardziej się ruszają na boki dostają luzów pływają. rozpadają się zgrzewy blach na pace
Ssangyong Actyon - szukasz części?

poważne usterki

UWAGA odpadają koła przednie sworznie bez oznaki luzów się rozpadają. Serwis żadnych luzów nie widział gdzie wcześniej ustawiał zbieżność bo ciągle zdziera opony(jak mówiłem że strzela mi zawieszenie z przodu przy manewrach parkowania to serwis że tak ma być). Właśnie opony zgroza po 30000 nie ma co zbierać a żeby policja dowodu nie zabrała za brak bieżnika to co 20000 zmiana przy mojej jeździe 3 razy w roku oczywiście pod warunkiem że co 2 tygodnie będziemy regulować zbieżność około 150 zł netto a serwis mówi że to nie wada tylko cecha tego typu aut a gów.o prawda bo kupiłem navarę i mam spokój 60000km w 8 miesięcy opony bez oznak zużycia cudowne opony pewnie.

Zgłoszone usterki tego auta

• Zawieszenie: UWAGA odpadają koła
  • Karoseria: rozpadają się zgrzewy blach na pace
  • Silnik: zapowietrza się napinacz łańcuszka rozrządu i dzwoni. serwis bezradny

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Silnik: doskonałe odejście, dynamika i nie zakłuca radia CB

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Ssangyong Actyon

8 komentarzy

7 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Koreanska_Perfekcja~Koreanska_Perfekcja

Actyon Sport to w rzeczywistości jedyny komfortowy pick-up, który można kupić w Polsce. Niewątpliwą zaletą jest bardzo wygodne wnętrze i bogate wyposażenie. Teraz gdy SsangYong powrócił do kraju z nowoczesnym zapleczem serwisowym auto jest bezkonkurencyjne. Z resztą możecie sprawdzić sami - nowo powstała sieć dilerska liczy już 18 salonów w całym kraju. W każdym z nich czekają na Was nasze nowe auta!

~2kj~2kj

Jeżdżę od lipca 2007,jestem zadowolony z tego zakupu.Przejechałem prawie 200 tys.km

~Rych~Rych

Warto-Jeżdźę Actyon Sport 3 lata.Komfortowy i oszczędny jak na pickupa. (jedyny mający sprężyny z tyłu,konkurencja ma resory)

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Ssangyong Actyon, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Ssangyong Actyon