Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

3 lata

Poprzednie auto:

Toyota yaris

Dotąd jeżdżąc Toyotą myślałam,że nie ma lepszych i bardziej niezawodnych aut- okazuje się,że są i właśnie markę Ssang Yong polecam każdemu.

(kultura pracy, elastyczność)

Bardzo sprawne przy wyprzedzaniu,energiczne i zrywne,choć ważące 2.000kg.Choć przejechałam tym autem ponad 60.000km prócz obowiązkowej wymiany oleju i płynów eksploatacyjnych nic mu nie doskwiera.

Skrzynia biegów choć tradycyjna nie stwarza problemów,krótkie przełożenia sprawiają dużo frajdy.

Układ jezdny twardy,ale przy autach krótszych niż np. Navarra wymagany. Świetny w terenie.

Auto duże,wysokie a widoczność jak w ciężarówce,podczas parkowania,problemów tyle co z zaparkowaniem roweru.

Wszystkie potrzebne wskazniki, elementy wyposażenia konsoli głównej w zasięgu wzroku i ręki.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

W gorące dni max chłodzenie a w zimie ogrzewanie włącznie z ogrzewaniem foteli.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Dużo miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu kabiny, odrobinę za mały bagażnik.

Wyciszenie niemal idealne. nie dokucza dżwięk silnika ani szum opon nawet przy prędkościach ponad 180km\h przeszkadza trzeszcząca skóra,ale w autach takich jak Audi Q 7 ów problem także występuje.

Zużycie paliwa na przyzwoitym poziomie,na trasie pali mniej niż 7L/100KM jednak ceny przeglądów zbyt wysokie.

Spalania 2.0 Xdi 141 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Jakością spokojnie moze konkurować z Mercedesem ML i BMWX6 choć w terenie Ssang Yong jest znacznie bardziej sprawny.Cena OK.

drobiazgi

Auto niezawodne.Po przejechaniu 60.000,km tylko wymiana żarówek.
Ssangyong Actyon - szukasz części?

poważne usterki

Brak.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Karoseria: Karoseria bardzo dobrej jakości.Wszystko bardzo dobrze spasowane.Choć auto 3,5 roku stoi pod chmurką, nie widać śladów użytkowania.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Ssangyong Actyon

8 komentarzy

7 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Koreanska_Perfekcja~Koreanska_Perfekcja

Actyon Sport to w rzeczywistości jedyny komfortowy pick-up, który można kupić w Polsce. Niewątpliwą zaletą jest bardzo wygodne wnętrze i bogate wyposażenie. Teraz gdy SsangYong powrócił do kraju z nowoczesnym zapleczem serwisowym auto jest bezkonkurencyjne. Z resztą możecie sprawdzić sami - nowo powstała sieć dilerska liczy już 18 salonów w całym kraju. W każdym z nich czekają na Was nasze nowe auta!

~2kj~2kj

Jeżdżę od lipca 2007,jestem zadowolony z tego zakupu.Przejechałem prawie 200 tys.km

~Rych~Rych

Warto-Jeżdźę Actyon Sport 3 lata.Komfortowy i oszczędny jak na pickupa. (jedyny mający sprężyny z tyłu,konkurencja ma resory)

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Ssangyong Actyon, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Ssangyong Actyon