Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Benzyna 95?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Subaru Impreza I

(od 1992 do 2000)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 69
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 39 ocen)
TAK (97%)
NIE (3%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Przeniesienie napędu
  • 50%
  • Silnik
  • 34%
  • Zawieszenie
  • 14%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 55%
  • Układ hamulcowy
  • 27%
  • Silnik
  • 23%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Subaru Impreza I

Silniki Subaru Impreza I

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
  • Brak silników Diesla.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Subaru Impreza I

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Kamil
2011-12-07
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Świetne auto do zabawy na śniegu i żużlu. Wystarczająca moc do codziennej jazdy i czasami wypadów na szaleństwo po śliskiej nawierzchni. Na śnieg i w góry poezja. W Bieszczadach w zimie wjeżdzałem w takie miejsca że niejedna pseudo terenówka bulwarowa by miała problemy, jednak trzeba pamiętać że to nie terenówka i prześwit nie taki sam. Na trasie mocy wystarczająco i kultura pracy boksera to coś pięknego. Coś jak diesel jeśli chodzi o moment obrotowy a do tego da się wysoko kręcić. Przyczepność wyśmienita ale trzeba pamiętać że fizyki nie da się oszukać. Na długie trasy raczej okazjonalnie. Spalanie bardzo przyzwojite jak na 2 ltr benzyniaka. Generanie radzę zastanowić się nad WRX. Spalanie ma wyższe ale można zagazować jak ktoś oszczędny, a problem hamulców rozwiązany bo wsadzone tarcze + z przodu wentylowane no i moc już piekielna i do prawdziwej zabawy się już nadaje nawet na asfalcie można pojeździc bokami nie tak jak w 2ltr wolnossącym.
pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 125 KM manualna, 2000 r., 133000 km
ms
2012-01-31
 (3,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Samochód ogólnie przeciętny gdyby nie słynny napęd na cztery buty. Silnik fajnie pracuje, przy głośnym wydechu wydaje z siebie przyjemne dźwięki, co jednak na dalszą trasę potrafi być uciążliwe. Po układzie napędowym spodziewałem się czegoś więcej, tymczasem auto na śniegu i ciasnych mokrych zakrętach jest bardzo podsterowne a próba wyprowadzenia go gazem kończy się w większości tylko pogłębieniem zjawiska. Do 1997 roku napędy trwałe, po 1999 trzeba uważać na sprzęgło visco, które lubi się posypać (dostępne tylko OE- 2700 zł). W zimie raczej nic go nie zaskoczy, czy to lód czy zaspy, zawsze da radę. Koszty napraw trochę wyższe niż w "normalnych" japończykach za sprawą nietuzinkowych rozwiązań, choć części eksploatacyjne na podobnym poziomie. Wyciszenie przeciętne, dla czterech dorosłych osób ciasnawo. Warto poznać samochód na własnej skórze, jednak nie ma to to nic wspólnego z wersjami turbo. Spokojnie auto dla spokojnego starszego pana.
pełna ocena Kombi, 2.0 4WD 115 KM manualna, 1997 r., 250000 km
gzeho1984
2010-08-04
 (3,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód ogólnie dobry ale dla ludzi z charakterem. Silnik żywotny nie boi się dużych przebiegów. Ja w swoim mam prawie 400 jak go kupowałem miał 385 zrobiłem nim 15 pomimo takiego przebiegu nie pobiera oleju pół-sytetyk. Silnik czysty nie zachlapany. Blacha cienka lubi korodować trzeba dbać konserwować. Zawieszenie super trwałe i dobre.Bardzo łatwy w naprawie wszystko dostępne brak jakiś udziwnień po prostu dobe proste auto które bez zadnych problemów możesz sam naprawiać.
pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1997 r., 390000 km
sooby pokaż Email »
2005-01-15
 (4,54)
Auto jest przyjazne kierowcy. Podjeżdżając pod dystrybutor nie przerażam się kosztem paliwa- jest do przyjęcia. Bardzo dobre właściwości jezdne powodują że najbardziej wyczekiwaną porą roku jest zima. Auto jest bezawaryjne co potwierdzają opinie użytkowników a także wyniki badań niezawodności pojazdów. Po kilku latach eksploatacji we wnętrzu nie usłyszymy żadnych zgrzytów czy trzasków. Z czystym sumieniem mogę polecic to auto.
pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1997 r., 137000 km
burat pokaż Email »
2009-03-11
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo dobre auto,jeśli chodzi o przeniesienie napędu, szczególnie zimą robi duże wrażenie, jeśli komuś nie przeszkadza typowo japońskie wnętrze,czyli ergonomia do bólu, to na prawdę polecam.Co do spalania to jestem pozytywnie zaskoczony, średnio koło 10l/100km przy stałym napędzie na 4 koła sadzę ze nie jest jakąś tragedią,zresztą można zawsze założyć gaz, który silniki boxera znoszą bardzo dobrze.
pełna ocena Kombi, 2.0 16V 125 KM, 1999 r., 120000 km
volto_san pokaż Email »
2003-01-22
 (4,54)
Auto to kupilem zupelnym przypadkiem sam na nim zrobilem 70 tys i tak na dobra sprawe nic w niego nie wkladalem niestety ma jedna wade (zalete) byl juz na gaz przerobiony i niestety na benzynie glupieje wiec trzeba jezdzic praktycznie tylko na gazie ale za to pali 12,5 lit.gazu przy predkosciach 180km/h ciaglej jazdy wiec sami widzicie ile zostaje w portfelu:)
pełna ocena Sedan, 1.8 i 4WD 103 KM, 1993 r., 170000 km
misiek_rakieta pokaż Email »
2008-10-28
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ma w sobie "to coś". Nie spodziewałem się tak przyjaznego auta, z jednej strony jak rosyjski traktor "gniotsa nie łamiotsa" który nie zawiedzie cię na co dzień, z drugiej strony na bocznych drogach lub na śniegu daje poczuć się trochę jak kierowca rajdowy. Zwłaszcza wersje od 2.0 n/a i wszystkie turbo.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 4WD 90 KM, 1994 r., 104000 km
ceglarekw pokaż Email »
2001-02-05
 (3,46)
auto dla emerytów z tym silnikiem, ceniących niezawodność i prestiż marki; finezja charakterystyczna dla "japońców"; silnik troche jak diesel - dobry moment obrotowy od 1,5 tys. obr! fantastyczna elastyczność, cichy. Mała zwrotność!! ogólnie - auto niezłe, ale słaby silnik, nie pasuje do obrazu Subaru.
pełna ocena Kombi, 1.6 i 4WD 90 KM, 1996 r., 92000 km
misiek_zx6r
2009-07-05
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zadowolony od samego poczatku, samochod cieszy bardzo i to bardzo, jest bardzo wygodny, nie spodziewalem sie tego, Terrano jest przy tym jak woz drabiniasty, zaden niemiec nie da ci tyle uciechy co to, a i interesujacy sie cudza wlasnoscia przechodza kolo niego obojetnie.
pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 125 KM, 2000 r., 134000 km
mikhohensee pokaż Email »
2011-02-19
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Kupiłem do pracy i katowałem w różnych warunkach.Najlepszy i najtrwalszy samochód jakim jeździłem. Na polnych drogach i w błocie bez porównania z innymi osobówkami. W ciężki teren polecam Uaza. W trasie bez zarzutów. Cała Europa zjechana bez jednej usterki.
pełna ocena Kombi, 1.8 i 4WD 103 KM manualna 4x4, 1998 r., 196000 km
zakochany w Subaru
2008-05-18
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Fantastyczne auto! Można wiele od niego oczekiwać i tym oczekiwaniom samochód sprosta. Jest niezawodny w dalekich podróżach, świetnie radzi sobie na bezdrożach, dość wysko zawieszony, ale mimo to, rewelacyjnie się trzyma na zakrętach.
pełna ocena Sedan, 1.8 i 4WD 103 KM, 1994 r., 133000 km
Mario
2004-09-25
 (4,46)
Godny polecenia za niezawodność, prestiż. Niestety w wypadku tego silnika sama nazwa nie wystarczy ( chociaż zobowiązuje), a szkoda. Samochód ze względu na zawieszenie - super na nasze drogi. Napęd 4x4 nie wymaga komentarza.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 90 KM, 1996 r., 140000 km
imprezka
2009-01-26
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
polecam - samochodem nie poscigasz sie na ulicach w lecie, natomiast w zimie na sniegu - zadne FWD lub RWD nie ma szans z tym samochodem (mimo ze tylko 103KM), do lekkiego terenu idealne
pełna ocena Kombi, 1.8 i 4WD 103 KM, 1993 r., 280000 km
imprezka
2009-01-26
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
polecam - samochodem nie poscigasz sie na ulicach w lecie, chyba ze spadnie snieg - zadne FWD lub RWD nie ma szans na sniegu z tym samochodem (mimo ze tylko 104KM), do terenu idealne
pełna ocena Kombi, 1.8 i 4WD 103 KM, 1993 r., 280000 km
Mike 1981
2010-05-28
 (3,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto niezawodne, silnik pancerny. Typowo japońska estetyka wielu odstraszy, ale ja twierdzę że to nadaje autku tylko charakteru. Części zamienne niestety do najtańszych nie należą.
pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1996 r., 277000 km

70 komentarzy

61 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~marcin~marcin

witam'tak czytam i duzo osob pisze ze to taki kult ta impreza dla mnie to bedzie kolejny samochod az tak bardzo sie nie bede nad nim spuszczal troche pojezdze i do zyda acz kolwiek jestem zainteresowany kupnem impezy kombi z silnikiem 1.6 ma ktos jakies informacje na temat ile to pali no i jak ten silnik czy jest awaryjny nie chcem informacj na temat 2 litrowek w kraju ktorym mieszkam zjadloby mnie podatek no i ubezpieczenie,

~jasienczyk~jasienczyk

Do ~Paweł: patrz mój dzisiejszy komentarz

~jasienczyk~jasienczyk

Moja impreza 1,6 GL przejechała 250 tys. km i ma jeszcze oryginalne amortyzatory. Przy silniku nic nie było robione. Wymieniałem tylko przednie półośki, ale to moja wina, dodawałem za dużo gazu w ostrych zakrętach. Nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności. Spalanie na trasie 8 l, a kiedy jadę z żoną to 7,6 l

Przejdź do dyskusji

Subaru Impreza na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Subaru Impreza, oglądali także

Dowiedz się więcej o Subaru Impreza

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Subaru Impreza STI - Jest Subaru, jest Impreza! Subaru Impreza STI - Jest Subaru, jest Impreza!

Kiedy w 2007 roku światło dzienne ujrzała nowa wersja Subaru Imprezy wszyscy fani tej japońskiej marki zaniemówili z wrażenia. Nikomu chyba nie trzeba tłumaczyć że nie było to pozytywne wrażenie. Subaru Impreza STI, ikona rajdów samochodowych przepoczwarzyła się z rasowego sedana w potulnego z wyglądu hatchbacka. Od razu pojawiły się szydercze głosy porównujące Subaru Imprezę GH do najpopularniejszego swego czasu sedana w Polsce czyli Daewoo Lanosa. Co prawda japoński koncern zaprezentował niedawno nową interpretacje Imprezy STI w wersji sedan jednak w nasze ręce tym razem trafiło auto które według fanów marki jest ostatnią prawdziwą, rasową i sportową odmianą Imprezy - Subaru Impreza STI oznaczone symbolem GD.