Motosłownik
Subaru Impreza II
(od 2000 do 2008)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 78
- Układ hamulcowy
- 27%
- Silnik
- 23%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Opinie o Subaru Impreza II
Nadwozia Subaru Impreza II
Silniki Subaru Impreza II
1.5 i 101KM, 2001-2005
- 1.5 i 105KM, 2005-2008 (2)
1.5 i 110KM, 2005-2008
1.6 i 95KM, 2000-2005
- 2.0 i 16V 125KM, 2000-2005 (12)
- 2.0 i 16V 160KM, 2005-2007 (4)
- 2.0 i 16V 160KM, 2005-2008 (5)
- 2.0 i 16V 155KM, 2000-2005 (18)
- 2.0 i 16V WRX 218KM, 2000-2002 (4)
- 2.0 i 16V WRX 225KM, 2002-2005 (10)
- 2.0 WRX STi 16V 265KM, 2002-2005 (4)
- 2.5 AWD 300KM, 2005-2008 (1)
- 2.5 AWD 177KM, 2001-2005 (1)
- 2.5 i 16V RS 167KM, 2002-2005 (3)
- 2.5 WRX STI Turbo 280KM, 2005-2008 (7)
- 2.5 WRX Turbo 230KM, 2005-2008 (7)
- Brak silników Diesla.
Lista opinii o Subaru Impreza II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Andrzej 2011-02-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Silnik bokser 2.0 125 KM radzi sobie nieźle z lekką konstrukcją auta.W niektórych sytuacjach na drodze (wyprzedzanie)przydało by się ze min 30 kucyków więcej, jednak kręcąc wysoko silnik można jeżdzić całkiem dynamicznie.Silnik płynnie i ochoczo wkręca się na obroty przy tym wydaje NAJPIĘKNIEJSZY ODGŁOS na świecie (myślę że każdy gdzieś na ulicy słyszał przemykającą IMPREZĘ :)Dodatkowy atut boksera to niskie położenie środka ciężkości co ma duży wpływ na trakcję.
Jeśli chodzi o skrzynię biegów to w IMPREZIE jest średnio.Kiedy olej w skrzyni biegów jest zimny biegi wchodzą ciężko.Przy "siłowej" zmianie biegów pojawiają się zgrzyty, trzeba wypracować metodę zmiany biegów na dwa razy najpierw ok 70 proc. siły następnie ok 30 proc.Do płynnej i szybkiej redukcji (przy wysokich obrotach) proponuję zastosować między-gaz (wtedy nie szarpie sprzęgło)a po redukcji mamy wystarczająco mocy do zaplanowanych manewrów.
Układ jezdny to najmocniejszy punkt auta. Stały napęd 4X4 w rozkładzie 50/50, który zapewnia doskonałą przyczepność w każdych warunkach.Układ kierowniczy jest bardzo precyzyjny i w każdych warunkach reaguje na najmniejszą korektę kierowcy .Zawieszenie jest sztywne ale dość komfortowe i nie męczy w codziennej eksploatacji ani w trasie
Pozycja kierowcy jest nastawiona bardziej na sport niż na komfort ale chyba nikogo to nie dziwi.Fotele głębokie, dobrze trzymające w zakrętach.Jedynie kierownica mogła być mniejszej średnicy.Wszystkie przyrządy w zasięgu ręki.
Jak na auto klasy C przestrzeń dla kierowcy i pasażerów jest zadowalająca.
Auto na trasie pali ok 9,5 l/100. miasto ok 13 l/100. Ceny przeglądów w normie.Ceny napraw - nie wiem bo jeszcze nie było :) pełna ocena Kombi, 2.0 i 16V 125 KM manualna 4x4, 2001 r., 147000 km |
avic 2011-11-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Co tu dużo mówić? Samochód z charakterem. Jeśli wybierasz przy zakupie między fabią, passatem i corollą a subaru.. to nie jest to samochód dla Ciebie. Wypada obalić mit o super-drogim serwisowaniu- np tuleki wahaczy po 20zł, klocki po 80zł, kompletny rozrząd (części) 650zł. Dodajmy do tego wygląd (mój ma maskę z wlotem od WRXa, duuży spoiler na klapie i piękny duuży wydech- firmówka a nie ryczypipa za 50zł). Spalanie na poziomie przyzwoitym- instalacja lpg Landi Renozo z podwójną listwą wtryskową, póki co bezawaryjność, komfort (po przesiadce z obniżonego o 6cm od serii merca w202).
Mając impreze nie martwisz się o śnieg- wprost na niego czekasz. Nie zaczepisz się na progu zwalniającym-dość wysoko zawieszony. I te spojrzenia ludzi- jednemu będzie to pasować innemu nie, ale to fakt- auto przyciąga wzrok. Szczególnie klasyk- niebieski na złotej feli.
Szukajcie tylko samochodu z pewną przeszłością i przed zakupem obowiązkowa wizyta w ASO- za 200zł zdobędziesz pewność, czy Twoja wymarzona subaryna jest tym,czym zapewniał sprzedawca. Podsumowanie w kilku słowach: przejedź się, zakochaj się i kup Subaru. Albo żałuj resztę życia :) pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 125 KM manualna, 2002 r., 150000 km |
igorb pokaż Email » 2006-10-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Czytałm opinie innych kierowców i nierozumiem czego oni oczekują wiekszych lusterek? Żeby zrozumieć ten samochód trzeba mieć charakter i nie każdy akurat taki ma. Ten pojazd stworzony został tylko w jednym celu- żeby dobrze jeździć , więc nie oczekujmy miłego wnętrza bajeranckich świecidełek. Materiałów pierwszej klasy . Ten wóz ma być szybki , przyjemny w prowadzeniu, przyjemny w słuchaniu i bezpieczny i taki jest na 100%. Jeżeli to za mało to kup sobie PORSCHE 911 , trakcja podobna, pięknie wykończony, pali jak smok ale zaraz chyba kosztule 0,5 mil zł no właśnie 3x tyle co SUBARU a więc? A propo PORSCHE to ostatnio miałem okazję poszaleć przepraszam pojeżdzić bo szaleć nie dawało. Miało 355KM (mój 245Km) i nie wiem jak to jest ale nie jechało tak jak moje SUBARU. Przeżyłem szok bo myslałem że będę bał się gazu wcisnąć do końca a tu pedał cały czas w podłodze i bez problemu. Powiem szczeże i obiektywnie jak bym miał dziś wybrać jeszcze raz SUBARU WRX albo PORSCHE 911 to napewno wybrał bym SUBARU, choć to taki brzydal z 90´ lat ale ma to coś co warto mieć tylko dla siebie. Poz Igor pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 155 KM, 2004 r., 26000 km |
darek306 2006-07-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Nie wiem czym sie podniecac ,ten samochod ma tyle wspolnego z najmoscniejsza wersja ile Megane z F1 .Samochod przecietny ,kiepsko wykonczony do tego stylistyka to czasy lat 90-tych .To samochod dla pasjonatow ale z tym silnikiem to porazka ,dziwie sie tym co kupuja wersje 1.6 .Ani on ladny ani szybki a dobrze wykonany ,magia nazwy ale ja juz z tego wyrozlem i sie wyleczylem z Subaru .Do normalnej jazdy mozna kupic porzadny samochod 4x4 o porownywalnych osiagach ale znacznie lepszy bo barsdziej uniwersalny.Jesli ktos szuka auta na tor i nie zwraca uwagi na jakosc wnetrza to subaru jest dobrym rozwiazaniem. pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 125 KM, 2001 r., 52000 km |
filipous 2010-02-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Auto fajne, dobry silnik techniczne - mówią że trwały i nie wymaga napraw. Zobaczymy - mam mały przebieg jak do tej pory więc nie mam zdania co do awaryjności. Jego sprawność jest troszkę za słaba. Czasem brakuje mu mocy na 4 tym i 5 tym biegu. Jednak to wszytko kwestia oczekiwań. Ja nie kupowałem samochodu do ścigania się, a do jeżdżenia codziennego i to jest to. Polecam dla OPANOWANYCH i lubiących twarde samochody, cenowo w serwisie dla tych co mają twarde i grube portfele (przeglądy) . pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 125 KM, 2005 r., 27000 km |
Ami 2012-02-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,08)
nie jest dobrze. spodziewalem sie wiecej, biorac pod uwage reputacje subaru. gdyby zabrac naped AWD ten samochod nie ma zadnych argumentow. moze inne wersje, diesel, WRX czy STI...
drogi w zakupie, drozszy w eksploatacji niz konkurencja, z niezawodnoscia nie jest rozowo, dosc niewygodny, uroda dyskusyjna, rdzewieje.
za to doskonaly na zime ( o ile komus nie przeszkadza lomot spod maski zanim silnik sie rozgrzeje).
pełna ocena Sedan, 2.5 i 16V RS 167 KM manualna 4x4, 2005 r., 140000 km |
loopoos9 pokaż Email » 2008-04-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Decydując sie na ten samochód musisz wiedzieć że bedziesz dużo płacił za paliwo, przeglądy, naprawy i opony. Musisz być ostrożny- to jest szybkie auto. Zapomnij o ślicznych przełącznikach, gadźetach itp. To jest super samochód dla takicj jak ja- pasjonatów motoryzacji i jazdy usportowionymi samochodami. Ja jestem głupi na punkcie samochodów, kocham to i dla mnie ten samochód jest rewalacyjny i polecam go takim jak ja. pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V WRX 225 KM, 2003 r., 90000 km |
Pedros 2009-04-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jestem z auta bardzo zadowolony. Auto jest nietypowe na naszych drogach i ma trochę fjnych rozwiązań, które nie są spotykane często w innych autach tej klasy np.: hillholder, reduktor i przede wszystkim silnik boxer, który pięknie się wkręca na obroty i mruczy jak kotek. Obecnie moje marzenie to LEGACY SPEC B :-)Bardziej rodzinny i też cichociemny z doskonałym napędem. pełna ocena Kombi, 2.0 i 16V 160 KM, 2006 r., 41000 km |
tadeusznowak pokaż Email » 2007-03-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
samochód marzenie,długo czekałem na jego spełnienie.Po sprzedaniu motoru czegoś mi brakowało i Impreza mi to dała.Auto jest trudne i ,żeby wykorzystać jego fantastyczne możliwości nie robiąc sobie i innym krzywdy należy trochę potrenować.Jest to moje 10 nowe auto kupione od dealera i innych marek w przyszłości nie będzie pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 160 KM, 2006 r., |
messier45 2009-02-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Genialny samochód, dość szybki, genialny napęd, na luźnych nawierzchniach po prostu bajka i do tego ile radości:-) Nawet rodzinę można gdzieś zabrać i bagażnik ma:-) Najważniejsze jednak jest to, że w tym przedziale cenowym brak konkurencji oferującej podobne osiągi, trakcję, charakter, rodowód czy chociażby design:=> pełna ocena Sedan, 2.0 WRX STi 16V 265 KM, 2004 r., 120000 km |
sruba 2007-06-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Super auto. Nawet w wersji 2.0 bez turbo wrażenia z jazdy sa niesamowite. Wszystkie szpachlowozy typu BMW i pełnoletnie Golfy wąchają dym z rury wydechowej Subaru - szczególnie w zimie i na kretych drogach. Auto bezawaryjne, w miescie spala do 13 litrow, ale na światlach zawsze jest pierwsze. Polecam!!! pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 160 KM, 2007 r., |
wbprus2 pokaż Email » 2009-12-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
PATRZ cONSUMER rEPORTS!
mOJA OCENA MIMO,IZ BARDZO TECHNICZNA &PRAGMATYCZNA BYLABY JEDNAK SUBIEKTYWNA! ALE DZIESIATKI MILIONOW WLASCICIELI SAMODOW ktorzy opiniuja w CR- MOWI = ZE TO NAJLEPSZY i Najbezpieczniejszy SAMOCHOD SWIATA TEJ KATEGORII,TEJ NAJLEPSZEJ LOTNICZEJ JAKOSCI,w tej cenie (ca 18K$) pełna ocena Kombi, 2.5 AWD 300 KM, 2007 r., 70000 km |
subek 2006-03-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
tylny spojler troche straszy jak wjezdzasz pod kosciul ale tak ma byc, groznie wyglada, groznie brzmi czym zacheca pospolitych borakow w beemkach i vw do nieuchronnego skopania im tylka :) super zabawa, zal na twarzach owych patafianow nie do wycenienia pełna ocena Sedan, 2.5 i 16V RS 167 KM, 2005 r., 1500 km |
wasyl 2003-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Subaru Impreza to najlepszy samochód jakim jeździłem , a jeździłem duża ilością samochodów. piekna linia rasowy wygląd, piękn gang turbodoładowanego silnika, i piekielna moc sprawia że samochód ten dla mnie jest nr. 1 in the world !!!!! pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 155 KM, 2003 r., 1000 km |
irjed 2008-11-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
ogolnie dobre auto, swietne wlasciwosci jezdne, dynamiczny silnik ale moja pierwsz i ostatnia jesli wybiore poraz kolejny subaru bedzie to legacy gt dla mnie impreza jest za ciasna niezbyt komfortowa i tanio plastikowa pełna ocena Sedan, 2.5 WRX STI Turbo 280 KM, 2008 r., 1400 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Subaru Impreza

70 komentarzy
61 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
witam'tak czytam i duzo osob pisze ze to taki kult ta impreza dla mnie to bedzie kolejny samochod az tak bardzo sie nie bede nad nim spuszczal troche pojezdze i do zyda acz kolwiek jestem zainteresowany kupnem impezy kombi z silnikiem 1.6 ma ktos jakies informacje na temat ile to pali no i jak ten silnik czy jest awaryjny nie chcem informacj na temat 2 litrowek w kraju ktorym mieszkam zjadloby mnie podatek no i ubezpieczenie,
Do ~Paweł: patrz mój dzisiejszy komentarz
Moja impreza 1,6 GL przejechała 250 tys. km i ma jeszcze oryginalne amortyzatory. Przy silniku nic nie było robione. Wymieniałem tylko przednie półośki, ale to moja wina, dodawałem za dużo gazu w ostrych zakrętach. Nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności. Spalanie na trasie 8 l, a kiedy jadę z żoną to 7,6 l
![]()
Subaru Impreza na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Subaru Impreza, oglądali także
Dowiedz się więcej o Subaru Impreza
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Subaru Impreza STI - Jest Subaru, jest Impreza!
Kiedy w 2007 roku światło dzienne ujrzała nowa wersja Subaru Imprezy wszyscy fani tej japońskiej marki zaniemówili z wrażenia. Nikomu chyba nie trzeba tłumaczyć że nie było to pozytywne wrażenie. Subaru Impreza STI, ikona rajdów samochodowych przepoczwarzyła się z rasowego sedana w potulnego z wyglądu hatchbacka. Od razu pojawiły się szydercze głosy porównujące Subaru Imprezę GH do najpopularniejszego swego czasu sedana w Polsce czyli Daewoo Lanosa. Co prawda japoński koncern zaprezentował niedawno nową interpretacje Imprezy STI w wersji sedan jednak w nasze ręce tym razem trafiło auto które według fanów marki jest ostatnią prawdziwą, rasową i sportową odmianą Imprezy - Subaru Impreza STI oznaczone symbolem GD. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Subaru Impreza
najaktywniejsiKierowcy - Subaru Impreza
najnowszeDzienniki pokładowe
Mandat za predkosc: 96 mph przy 65 mph dozwolonej.
Miejsce: Valencia, Califor...
Dziś samochód został dostarczony.
Okazało się,że poprzedni właściciel chyba był...

Ocena: