Motosłownik
Subaru Legacy II
(od 1994 do 1999)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 48
- Układ hamulcowy
- 24%
- Karoseria
- 24%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Subaru Legacy II
Nadwozia Subaru Legacy II
Silniki Subaru Legacy II
- 2.0 i 4WD 115KM, 1994-1999 (12)
- 2.0 i 4WD 116KM, 1994-1998 (6)
2.0 i Turbo 16V 4WD 250KM, 1997-1999
2.0 i turbo 4 WD 200KM, 1994-1999
2.0 i TwinTurbo 4WD 280KM, 1994-1999
- 2.2 i 4WD 128KM, 1994-1999 (10)
- 2.2 i 4WD 131KM, 1996-1999 (11)
- 2.5 i 4WD 150KM, 1996-1999 (9)
- Brak silników Diesla.
Lista opinii o Subaru Legacy II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
de_1vill pokaż Email » 2007-02-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Ja mam to auto stosunkowo niedlugo.W 2005 roku pisalem o 2.2 z 92 roku...Coz ,rozstalem sie z autem w pewien specyficzny sposob-powiedzmy ze to byl prezent...W maju 2006 kupilem w niemczech drugi egzemplaz 2.2 136KM rok 93,zwymienionym w serwisie silnikiem i nowa tapicerka-od turbo-co dziwne??? , na alufeldze,mialo nawet tempomat!!!!.(jezdzi dzis we wroclawiu i koles jest zadowolony)Super autko-zakochalem sie ponownie....dopoki nie pojechalem do znajomego na montaz gazu....Tam przewiozlem sie jego 2,0 turbo .....Przepasc jaka jest pomiedzy tymi samochodami -wolnossacy i turbodoladowany,spowodowala ze w ciasgu 5 min -zamienilem sie na auto ,ktore wygladalo -coz....slabo!-pogiete blachy-prawie wszedzie-ogolnie do poprawek i malowania.ALE TO CO SIE ZE MNA STALO PO TEJ PRZEJAZDZCE....!!!!!!2,0 turbo!!!!!To jest kosmos!Zawias -niesamowity-takie boki jakie robi sie tym autem....kosa!A kopyto....orgazm!!!!!!To jest dopiero frajda.Jezdze dosc szybko.Przy 230km./h-wyrwalo mi nadkole-bo nie mialem halogenow z przodu w zderzaku-teraz mam zaslepki z symbolem subaru-aktualnie szukam halogenow.Krece to cudo do 7 tys na kazdym biegu...No i coz....Wywalilo mi uszczelke pod glowica-stan licznika wynosil 300.000 km.Wiem ze to moze nie madre z mojej strony tak katowac-ale nie moglem sie powstrzymac...Jakies 70 km scigalem sie kolesiem na motocyklu-zapodaw3alismy 200km/h ja odjezdzalem mu na prostej-to byl jakis naked bike-w stylu harleya-wiec kolesia malo nie zwialo z motocykla -na swiatlach przed jankami-pokiwal glowa ze zdumienia-ze taka karetka tak zapiernicza....Chwile pozniej pozbylem sie wody....Coiz na wlasne zyczenie-ale nie ma tego zlwego-bo kupilem okazyjnie za kilka dni silnik kompletny z super turbinka i przelozylem silnik no i ....kolejny orgazm-to dopiero kopyto.Turbine mam podkrecona -pompuje mi 1,0 bar-powyzej odcina zaplon-musze zamontowac modul i bedzie ok.Silnik kupilem z przebiegiem 111.000,zrobilem juz 14tys -jezdzac....zbyt szybko-ale jak to bywa z subaru-nie moge sie powstrzymac.Poza tym 170 na godzine -to jak 100 innym autem-wiec sobie jezdze-na trasie 190/200km/h nie schodzi z blatu,a i 230/240 tez sie zdaza.Mialem slabe opony wiec uwazalem -ale na lato sprawie sobie jakies dobre -porobie troche w zawieszeniu-nowe laczniki ,swoznie-przejrze ogolnie i dam ognia!!!!Aktualnie pracuje nad dolotem,kocham to psykanie zaworu...Wylot od turbiny do tlumika,tlumik -nie lubie glosnych -ale musze zaznaczyc ten dzwiek....Troche pracy juz wlozylem -sam to robie wiec przy okazji lacze przyjemne z pozytecznym.Coz dodac-kto nie jechal turbo ...NIE WIE JAK SAMKUJE ZYCIE.TO JAK TO AUTO SIE TRZYMA DROGI ,NA SUCHYM ,NA SNIEGU...niech wiedza ci co jezdza subaru-reszta to ludzie nieswiadomi....Ten samochod nie wyglada-ale kogo nie przewioze to mu szczena opada i slychac suchy trzask o podloge-no i schylic sie trzeba...Slabo tylko ze te klocki tak dymia na niebiesko-przykuwa to uwage przechodniow jak zatrzymuje sie na switlach,no i te tarcze-brembo moge zjarac w pare minut...wiem to z doswiadczenia.Na koniec pozdrawiam wszystkich bmkowiczow i pana ze srebrnego audi...Wiem ze mu bylo glupio-ale nie moglem sie powstrzymac:-)
Specjalne pozdrowienia dla Macka-kolegi mojej siostry-za okrzyk podniecenia i chyba strachu -podczas powrotu z kosciola do domu uliczka osiedlowa miedzy domkami.Wczesniej czegos takiego nie slyszalem:-)))
A pewien pan -ktory byl pilotem wojskowym..coz myslal ze to juz 4ke wrzucilem -a to bylo sekunde po wrzutce na 3ke:-D.
No i nie moge zapomniec o policji....3 dni za mna jezdzili jak przyprowadzilem to autko do mojego miasta-chyba nie z ciekawosci...Ale udalo sie bez mandatow-pozdrowienia i dzieki ze jestescie-bo czasem jednak jest to jedyny powod zdjecia nogi z gazu-wiec moze juz kiedys uratowaliscie mi zycie-kto wie????Choc swiadomosc ze moze to byc moja ostatnia jazda-towarzyszy mi kazdego dnia.Ale poki co -to ogien-nic tak mnie nie uzaleznia jak taka wlasnie jazda.No moze nie calkiem -ale to w temacie maszyn...-temat kobiet -to zupelnie co innego... pełna ocena Kombi, 2.0 i 4WD 116 KM, 1994 r., 115000 km |
radek pokaż Email » 2002-10-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Założyłem instalację gazową przy 145000 km. firmy LOVATO zużycie LPG ok.12lit./100.Przejechałem ok.27000 km.w tym z przyczepą campingową [1000 kg.] ok.9000 km.po Europie południowej.LPG wrejonie Warszawy NAJGORSZE !!!zużycie 16--17lit[jazdaz przyczepą] .Koło Częstochowy 14,5 lit.Głubczyce ok.14lit.CZECHY LPG bardzo dobre oznakowanie o tankowaniu ,średnie zużycie ok.13,5 lit. Austria oznakowanie BARDZO SŁABE LPG -za to gaz bardzo dobry 11 lit. Słowenia tankowanie w miejscach napełniania butli PROBLEM W NIEDZIELĘ -nie tankują CHORWACJA LPG bardzo dobre- zużycie ok.11-12 lit./100 [dużo wzniesień i zakrętów] Czym bardziej na południe w kierunku Dubrownika mniej stacji .Zbiornik mam w kole, mogę zatankować tylko 31,2lit.zmusza mnie to do częstych odwiedzin stacji z gazem.Podczas wyjazdu 6-cio tygodniowego [9000 km.]tylko Słowenia zmusiła mnie do jazdy na benzynie PB 95.Samochud spisał się bardzo dobrze ,nie było problemów z jazdą z przyczepą .Jechałem: normalna droga ok. 70 km/godz,autostrady 80--85 km/godz Miasta do 50 km/godz.
Tankuję w rejonie Warszawy najlepszy gaz jest w SHELU pełna ocena Sedan, 2.2 i 4WD 131 KM, 1996 r., 143000 km |
biebrza 2004-01-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
fajne autko, bajer w postaci dwóch szyberdachów, fajnie wygląda dwukolorowe nadwozie, no i jeszcze jedno fajne tych aut jest stosunkowo niewiele na ulicach czyli w mojej okolicy jestem bardzo rozpoznawany
prawdziwy koszmar to serwis, stacji autoryzowanych jest stosunkowo niewiele, ceny jakie tam są proponowane są chyba już takie jak w Unii, dostępność do części żadna ale jest nadzieja już za dwa tygodnie centralny magazyn serwisowy w Krakowie sprowadzi prawie wszystko
Ceny części są takie jakbyśmy chcieli kupić jakies opakowanie zbiorcze a tu chodzi o jedną sztukę. To trochę niepoważnie że od sprzedawcy części gdy kupuje je się bezpośrednio dostaje się np 20% rabatu. W autoyzowanych stacjach dodają jeszcze do tych cen swoją marżę
Całe szczęście że awaryjność nie jest wysoka
pełna ocena Sedan, 2.5 i 4WD 150 KM, 1997 r., 224000 km |
Slawek_sub 2010-07-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Subaru Legacy II był to mój pierwszy samochód tej marki (obecnie posiadam Legacy IV - trochę pojeżdżę i opiszę). Chciałem wygodnej limuzyny na dalekie trasy i możliwości pojechania na narty w zimie. Kupiłem samochód dosyć leciwy i z dużym przebiegiem jak na moje standardy w tamtych latach (użytkowałem samochody niższej klasy gdzie 200tyś. km oznaczało koniec życia pojazdu). Rzeczywistość przerosła moje oczekiwania, Subaru okazało się wygodnym samochodem na trasę i do miasta, rewelacyjnie radzi sobie w trudnych warunkach drogowych, wyśmienicie "trzyma się" asfaltu nawet gdy są tam koleiny z wodą! Skrzynia automatyczna trafiła mi się przypadkiem - rewelacja! - kto raz pojeździł chce więcej. pełna ocena Sedan, 2.2 i 4WD 128 KM, 1996 r., 285000 km |
jezakko pokaż Email » 2004-09-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Bardzo dobry samochód sprawiający wrażenie niezniszczalnego, aczkolwiek niepozbawiony mankamentów.( Terkoczące sprzęgło), wyciszenie, lakier( pierwsze oznaki rdzy, ale nie jakieś bardzo groźne), nienajlepsze spasowanie elementów we wnątrz samochodu. NIc to jesdnak z ogólnym wrażeniem furki nie do zdarcia.Dyby ktoś mógł mi doradzić co z tym sprzęgłem? jak nie jest wciśnięte to po prostu wydaje z siebie taki dziwny dzwięk jak wiatrak na wietrze.Pozdrawiam wszystkich właścicieli SUBARU pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1996 r., 140000 km |
tomsas pokaż Email » 2006-10-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Najlepszym dowodem,na tę ocenę jest fakt,że jeżdżę już tym autem 7 rok (po 4 latach pisałem swoją pierwszą opinię,można sprawdzić).Marzę o tym, żeby go porządnie odszykować i jeszcze dalej jeździć,ale nie mogę znaleźć dobrego fachowca.Jeżeli macie okazję kupić takie auto z dobrych rąk,na prawdę warto.Przyjemność z jazdy wynagradza wszelkie niedogodności (patrz spalanie,wiek,starodawna-ale piękna karoseria). Moja dziewczyna określiła "babcię" tak: "STARY, ALE JARY!" pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1994 r., 425000 km |
Szymon 2003-08-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
w poprzednim 13 letnim Oplu nawet nie wiedzialem, ze silnik ma glowice, sprzeglo, jakies uszczelki... lalo sie benzyne, co 10.000 wymienialo olej i sie jezdzilo... przez 5 lat i ponad 100.000 km... Tutaj - pierwsze Subaru non-stop w naprawie, drugie Subaru... zaczyna sie... :((( ale i tak go nie zamienie :)) ma cos w sobie... pełna ocena Sedan, 2.5 i 4WD 150 KM, 1998 r., 135000 km |
arnold 2007-02-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Głęboki śnieg? -30 C?... żaden problem. wsiadasz i odjeżdzasz bez żadnego wysiłku zostawiając "zwykłe" autka daleko w tyle.....wspaniałe uczucie :)
A tak na poważnie to trzeba się przejechać i porządnie przetestować żeby to zrozumieć.
Jak już to zrobisz to nie bęziesz chciał innego autka.....zakochasz się w nim :)
pełna ocena Kombi, 2.2 i 4WD 131 KM, 1996 r., 280000 km |
Alpryg 2007-06-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
najpierw jest subaru ( wszystkie z silikami boxer6-cyl takze w samolotach a pozniej 4 cyl)
a pozniej dlugo nic i zaczynaja sie samochody.. poczynajac od Mitsubishi ( tez firma lotnicza,saab,honda i reszta japcow a pozniej szwancki scheisse ,koreanskie ameryckie i reszta jewropki komuszej UE pełna ocena Sedan, 2.2 i 4WD 131 KM, 1997 r., 196000 km |
jogi 2007-06-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,15)
Auto ma swoje zalety - przede wszystkim napęd na cztery koła i przestronność. Ale jest bardzo drogi w utrzymaniu. Ceny części są o 100 - 200% wyższe niż w "normalnym" samochodzie i trudno dostępne. Zaletą Subaru miała być niezawodność i pod tym względem jestem b. rozczarowana pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1996 r., 165000 km |
Zet. 2006-03-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Do wymienionych wad można się przyzwyczaić i je zaakceptować. Frajda, jaką się czerpie z jazdy tym samochodem (szczególnie na drogach błotnistych/szutrowych/zaśnieżonych) powoduje jednak, że się o minusach nie myśli. pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1994 r., 170000 km |
grzpotasz pokaż Email » 2007-11-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jeżdżę autkiem od 4 miesięcy,przejechałem już 15000 km,jestem bardzo zadowolony.Świetnie trzyma się drogi,na trasie pali niewiele-stały napęd na 4 w mieście niestety kosztuje.Mimo to jest to moja marka dożywotnia. pełna ocena Kombi, 2.0 i 4WD 116 KM, 1994 r., 244000 km |
rephlex 2010-12-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Wybrałem doskonale, bo to samochód praktycznie najbardziej uniwersalny na polskie warunki drogowe, bezproblemowy i do tego z duszą. A jak na Subaru z lat 90-tych jest naprawdę atrakcyjny wizualnie. pełna ocena Kombi, 2.5 i 4WD 150 KM, 1997 r., 182000 km |
Jan 2006-04-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
od 92 roku -mamy 15 lat!..
Oj, nie będzie można za kolejnych 15 lat pojeździć aktualnie produkowanymi
"super...mi"
Znam japończyki od 84 roku.
Kolejna marka budowana dla "człowieka"
pełna ocena Sedan, 2.0 i 4WD 115 KM, 1994 r., 169000 km |
Marta 2008-08-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Mam go od kilku miesięcy ale nie wyobrażam sobie, jazdy innym samochodem. Mój mąż zaraził mnie tym samochodem. Doskonałe przyśpieszenie, moc, … tego nie da się po prostu opisać pełna ocena Sedan, 2.5 i 4WD 150 KM, 1997 r., 150000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Subaru Legacy

55 komentarzy
48 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Witam mam zamiar kupic subaru legancy 2,0 2003r chce zamontowac LPG czy moze wiecie jakie koszta,jakie spalanie gazu ,jak na silniki bokser wplywac bedzie gaz? Czy jest dostep do zamiennikow?
Witam, czy ktos moze mi powiedziec : czy w subaru impreza rok 1996 2.0 (115KM) 4WD jest bezkolizyjny rozrzad? dzieki i pozdrawiam
Moj kumpel ma impreze z '93 z przbiegiem 253tys mil! Leje tylko benzyne i wymienia olej. Ja mam impreze '99 z przebiegiem 105tys mil i ten sam temat, wiec nie wiem co tu jest awaryjne?
![]()
Subaru Legacy na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Subaru Legacy, oglądali także
Dowiedz się więcej o Subaru Legacy
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Subaru Legacy
najaktywniejsiKierowcy - Subaru Legacy
najnowszeDzienniki pokładowe
Moje autko musiało spędzić 3 miesiące na postoju (a ja w łóżku po demolce na nar...
Kamerka umieszczona na statywie i niezbyt ładie wszystko widać, zwłaszcza pó...

Ocena: