Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
ESC - Electronic Stability Control?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Subaru Legacy III
(od 1998 do 2003)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 34
- Układ hamulcowy
- 24%
- Karoseria
- 24%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Subaru Legacy III
Nadwozia Subaru Legacy III
Silniki Subaru Legacy III
- 2.0 125KM, 1998-2003 (21)
- 2.5 156KM, 1998-2003 (13)
3.0 i 220KM, 2002-2003
- Brak silników Diesla.
Lista opinii o Subaru Legacy III
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
janez 2009-07-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
To typowe wolnossące Subaru. Nie ma w nim nic z Imprezy WRX STI jeżeli chodzi o przyśpieszenie. Jednak to naprawdę kawał niezawodnej maszyny. Nie ma drogi, przez którą nie przejedzie, wytrzyma dowolne traktowanie. Można nim odśnieżać podjazdy do garaży, wyciągać zakopane w błocie ciężarówki, przewieźć dowolną ilość bagażu, szczególnie w kombi, pociagnąć maksymalnie ciężką przyczepę. Do tego zawieszenie i układ jezdny powoduje, zę czujesz się świetnie i komfortowo w każdych warunkach pogodowych. A reduktor, będący standardem w tym aucie, powoduje, że wjeżdzą się w teren dla którego jedynym ograniczeniem jest prześwit auta. Sam samochód przejedzie tam, gdzie terenówki musza zapinać blokady dyferencjałów. Po prostu kosmos.
Fenomenalny samochód, dla ludzi, ktorzy kupują go dla wyżej wymienionych zalet. Zupełnie słaby dla tych którzy po prostu chca nim szpanować... To zupełnie nie to Subaru :) pełna ocena Kombi, 2.0 125 KM, 2002 r., 240000 km |
chriss1971 2010-10-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Zakochałem się w tej marce. Nie jest to Audi,Mercedes,BMW. Każdy potrzebuje auta do indywidualnych celów i potrzeb. Ja wybrałem kombi, dobry silnik, niezawodność bez bajerów. Jak mawiają mechanicy - im więcej systemów tym więcej problemów. Subaru przekonało mnie do siebie i tak już zostanie. Żona ma Passata B6 z 2006 roku i powiem wam, że nie mam takiej frajdy z tego auta mimo że bardziej komfortowe jak z mojego Legacudeńka. Po prostu jak do niego wsiadam to buzia sama się śmieje. I to moim zdaniem jest TO COŚ. pełna ocena Kombi, 2.0 125 KM, 1999 r., 190000 km |
polskivip 2009-02-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
PRZYKLEJONY do kazdej nawierzchni i zawsze.
najbardziej przestronne subaru.
bagażnik spory i miejsca wystarczy na 4 osoby na baaaardzo dluga trasę.
a jazda to największa możliwa frajda,
wchodzisz na maxa w ostry zakręt i myślisz: dlaczego tak wolno, subarynka chce szybciej....
zawieszenie i 4x4 to namocniejsza strona legacka pełna ocena Kombi, 2.0 125 KM, 2000 r., 105000 km |
Mortifer 2008-11-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Ogólna ocena-bardzo dobry. Symetryczny napęd 4x4 to miód na serce kierowcy. Może opisywane przeze mnie mankamenty są efektem wieku (9 lat 170 tys km.) Dopracowanie skrzyni biegów, regulacja kierownicy w pionie i samochód bylby doskonały. Ale i tak będę jeździł tylko produktami Fuji Heavy Industries pełna ocena Sedan, 2.5 156 KM, 1999 r., 216700 km |
emde 2010-12-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Rodzinna maszyna w skórzanej wytartej kurtce, kilkudniowym zarostem i kilkoma siwymi włosami.
Obrączką na palcuchu z brudem za paznokciem, tymi samymi od lat jeansami i buciorach z zajebistym bierznikiem. Lekko przysadzista - nie do powalenia.
Charakter w standardzie. Nóż w kieszeni...tyle. pełna ocena Kombi, 2.0 125 KM, 2002 r., 72000 km |
dstawik pokaż Email » 2007-08-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
To jest najlepszy samochod jaki do tej pory mialem, jezeli potrzebujesz troszeczke pod noga ;) a nie zal ci kasy na paliwo to polecam ...nie jedna m3 czy nawet skyline z 400Km zostawaly w tyle...a auto wyglada jakby dosyc dyskretnie... w przeciwienstwie do imprezy :P pełna ocena Sedan, 2.0 125 KM, 1999 r., 40000000 km |
maciekhryniewicki pokaż Email » 2008-11-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
jestem w irlandii mam b4 twinturbo i jest miazga.280 konikow swoje robi . a trakcja jak w pociagu. tylko zre duzo.ale tutaj to nie problem bo za rownowartosc godziny pracy mam 15 litrow benzyny.ogolnie jak na duzego sedana to idzie jak wsciekly.usterek nie ma
pełna ocena Sedan, 2.0 125 KM, 2000 r., 60000 km |
oska 2011-03-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
za tak nie duze pienidze tak dobrego auta sie nie kupi. w zime tylko patrzysz i sie smiejesz z innych kierowcow jakie maja problemy gdy troche sniegu po sypie i zwalniaja do 20 km/h albo niemoga podjechac pod gorke swoimi super malo palacymi diselkami. pełna ocena Kombi, 2.0 125 KM manualna 4x4, 2001 r., 288000 km |
jskarzynski pokaż Email » 2003-06-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
bardzo dobry samochód ale zdecydowanie przereklamowany - do 140 000 km bardzo dobry - później wiele denerwujących mniejszych i więksych usterek pełna ocena Sedan, 2.0 125 KM, 1999 r., |
Marcin 2009-07-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Nie chce się z niego wysiadać, taką daje frajdę. Mało jest tych samochodów, wyróżnia się spośród morza passatów, mondeo itp. pełna ocena Kombi, 2.5 156 KM, 1999 r., 141000 km |
S.D. 2008-09-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
rewelacja,bardzo wysoka jakość wykonania,kapitalne właściwości jezdne, rozwiązania techniczne nie spotykane w innych autach pełna ocena Kombi, 2.0 125 KM, 1999 r., 162000 km |
Kario 2007-05-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Gdyby go lepiej wyciszyc, wrzucic elektryczne regulowane fotele, komputer oraz kontrole trakcji bylby nie do pobicia. pełna ocena Sedan, 2.5 156 KM, 2000 r., 154000 km |
jureksubaru pokaż Email » 2008-07-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
piękna linia nadwozia z wszystkich stron, drzwi bez ramek ,piękne brzmienie silnika,symetryczne 4*4 i dobra marka. pełna ocena Sedan, 2.0 125 KM, 1999 r., 150000 km |
Piotr 2003-08-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
jest to dobre auto, niestety trochę przestarzałe
dzięki temu złodzieje omijają go z dleka pełna ocena Sedan, 2.5 156 KM, 2001 r., 70000 km |
aluskicompl 2008-01-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
wg mnie ocena:
1. SUBARU
inne auta: Mesie, Bejce czy ople pełna ocena Kombi, 2.0 125 KM, 2000 r., 95000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Subaru Legacy

55 komentarzy
48 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Witam mam zamiar kupic subaru legancy 2,0 2003r chce zamontowac LPG czy moze wiecie jakie koszta,jakie spalanie gazu ,jak na silniki bokser wplywac bedzie gaz? Czy jest dostep do zamiennikow?
Witam, czy ktos moze mi powiedziec : czy w subaru impreza rok 1996 2.0 (115KM) 4WD jest bezkolizyjny rozrzad? dzieki i pozdrawiam
Moj kumpel ma impreze z '93 z przbiegiem 253tys mil! Leje tylko benzyne i wymienia olej. Ja mam impreze '99 z przebiegiem 105tys mil i ten sam temat, wiec nie wiem co tu jest awaryjne?
![]()
Subaru Legacy na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Subaru Legacy, oglądali także
Dowiedz się więcej o Subaru Legacy
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Subaru Legacy
najaktywniejsiKierowcy - Subaru Legacy
najnowszeDzienniki pokładowe
Moje autko musiało spędzić 3 miesiące na postoju (a ja w łóżku po demolce na nar...
Kamerka umieszczona na statywie i niezbyt ładie wszystko widać, zwłaszcza pó...

Ocena: