Ocena dotyczy

(4,38)

Autor

HEN

Dodał: 01.10.2006

byłoby bardzo dobrze z silnikiem diesla, szkoda również że konstrukcja autka nie przewiduje doposażenia w osprzęt off-road, również szkoda że nie jest przewidziane wyposażenie bogatszej wersji w czarne plastiki, po co mi lakier który i tak porysuję jeżdżąc w terenie

(kultura pracy, elastyczność)

czasami brakuje momentu obrotowego, lepszy byłby diesel, szkoda że nie jest dostępny na rynku

troszkę ciężko wchodzi jedynka ale można się przyzwyczaić i jest dobrze

bardzo dobry

w osobowych można tylko pomarzyć o takiej widoczności

zbyt mało schowków na drobiazgi, w zimie bardzo brakuje ogrzewania bocznych lusterek chociaż we wszystkich materiałach informacyjnych było wymienione, nawet autoryzowany sprzedawca twierdził że lusterka są ogrzewane, marzeniem byłaby ogrzewana przednia szyba
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

ogrzewanie bardzo dobre, wentylacja dobra

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

doskonała dla dwóch osób

aż za dobre, na wolnych obrotach silnika nie słychać, prawdę mówiąc wolałbym klekocik diesla

zużycie paliwa mogłoby być mniejsze, znowu ukłon w stronę diesla, w zimie i w terenie spalanie duże no ale to terenówka, przeglądy bardzo drogie, naprawy -jeszcze nie wiem

Spalania 1.3 16V 4WD 80 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

j.w.

drobiazgi

wycieraczki przednie pracujące skokowo, serwis twierdzi że taki ich urok, podobno słaby napęd, akumulator o zbyt małej pojemności, w zimie były kłopoty z uruchamianiem silnika, w przypadku powtórki serwis deklaruje wymianę akumulatora, wolałbym na większy i bezobsługowy np.spiralny

poważne usterki

poważnych usterek jak na razie nie było
Zgłoś sugestię usunięcia

Suzuki Jimny

16 komentarzy

14 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do Jimny_dreamer: ZMIENIAJ !!! Na poczatku bedziesz musial sie troche przyzwyczajic do jazdy Ale potem SAMA FRAJDA!!!!Zwalaszcza w terenie...Mieszkam na Islandii dluga zima a teren do off_roadu znakomity i powiem tak : Ci co sadza ze Jimny to tylko zabawka pod dyskoteke nie wiedza nic ... Moj zawozi mnie do pracy a w wakacje i weekendy wszedzie tam gdzie nie ma juz asfaltu i nawet tak zwanych duktow...Nic nie przerabialem nie podwyzaszany rasowany itd..Mam tylko snorkel bo tu nie wszedzie sa mosty i opony A/T..

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do ~Roman: Hahahaha !! Czyli nic sie nie zmienilo ja mam rocznik 2000 rok i te same objawy Ale nie zmieniam na razie A jak zmiene to tez Jimny...Bo jestem Jimniety

byniek09byniek09

prowadzi sie pieknie na sniegu ja dopiero utopilem go w mokrym sniegu i tak stanol ze nawet dzrzwi nie otworzylem ale szukam pomocy mam silnik 1,3 16V i spalanie mnie szokuje 12lit benzyny a LPG 18lit i niewiem w czym szukac problemu

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Jimny, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Suzuki Jimny