Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

niecały rok

Poprzednie auto:

Skoda oktavia

Auto typowo terenowe i tak nalezy je traktowac. Idealne do teranu dobrze sprawdzajace sie rowniez w miescie (bardzo zwrotne niebojace sie dziur i krawężnków).Małe rozmiarem ale wielkie duchem i możłiwościami. Daje rade temu co ma zapisane w papierach 4 os. + przyczepa 1100kg i pack na dachu i śmigasz dzielnie do przodu - tylkonikt ztych co z toba nie jechali to w to nie wierzy... bo przeciezto taka ała zabawaka... taki slodki resoraczek... dla kobiete...

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik bardzo elastyczny. jedyne co przeszkadza to brak 6 biegu :D = praktyczna pretkośc na trasie 90 km/h

Idealnie sie sprawdza w terenie... na trasie brak 6 biegu...bo mocy samochodzikow nie brak

Idealny w terenie-sztywne mosty. Na asfalcie troche za twarde zawieszenie... no ale to w końcu nie jest plaskacz

Duże okan i wysoka pozycja sprzyja wygodnej obserwacji otoczenia. Doadtkow mega wielkie lusterka boczne.

Jak na tak male auto to OK. Jedyny makament to brak regulacji kierownicy i wysokosci fotela.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Dobra wentylacja, szybko sie nagrzewa, jedynym mankamentaem sa nie ogrzewane lusterak i wolno odparowujące szyby boczne

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Jak dla japończyka to wnętrze jest przestronne. Z przodu siedzi się wygodnie

do 90 km/h wszytko w normie, powyzej?? a kto jeździ szybciej w terenie :D

Jak na samochód terenowy to tanio, ale jak na tak malye autko to conajmniej srednio

Spalania 1.3 16V 4WD 80 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

bardzo wysoki- za niwielkie pieniadze dostajemy auto które może jeździć 30 lat stosunkow bez awaryjnie. Posiada wszytko co niezbedne dla kogoś kto porusza sie w terenie a przy 2 osobach w srodku przestrzeń bagazowa jest wystarczajaco duża.Posiada pewne mankamenty na drodze asfaltowej

drobiazgi

Brak drobnych usterek-widac co mialo sie popsuc juz sie popsuło a po naprawie drugi raz sie nie psuje

poważne usterki

zatarty rozrusznik ale to moja wina-jazda po wodzie. - brak korozji

Zgłoszone usterki tego auta

• Układ elektryczny: zatarty rozrusznik

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Karoseria: Spodziewałem sie ognisk korozji na ramie lub blacharce- a tu brak po za pojedyńczymi zardzewiałymi śrubami

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Suzuki Jimny

16 komentarzy

14 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do Jimny_dreamer: ZMIENIAJ !!! Na poczatku bedziesz musial sie troche przyzwyczajic do jazdy Ale potem SAMA FRAJDA!!!!Zwalaszcza w terenie...Mieszkam na Islandii dluga zima a teren do off_roadu znakomity i powiem tak : Ci co sadza ze Jimny to tylko zabawka pod dyskoteke nie wiedza nic ... Moj zawozi mnie do pracy a w wakacje i weekendy wszedzie tam gdzie nie ma juz asfaltu i nawet tak zwanych duktow...Nic nie przerabialem nie podwyzaszany rasowany itd..Mam tylko snorkel bo tu nie wszedzie sa mosty i opony A/T..

~Piotr Jimniety :)~Piotr Jimniety :)

Do ~Roman: Hahahaha !! Czyli nic sie nie zmienilo ja mam rocznik 2000 rok i te same objawy Ale nie zmieniam na razie A jak zmiene to tez Jimny...Bo jestem Jimniety

byniek09byniek09

prowadzi sie pieknie na sniegu ja dopiero utopilem go w mokrym sniegu i tak stanol ze nawet dzrzwi nie otworzylem ale szukam pomocy mam silnik 1,3 16V i spalanie mnie szokuje 12lit benzyny a LPG 18lit i niewiem w czym szukac problemu

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Jimny, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Suzuki Jimny